Hae
Mari Valosaari

On se Raumakin osa Maailmaa

Tähän osioon oli tarkoitus kirjoitella matkoista maailmalla, mutta onhan Suomikin osa maailmaa joten kerrotaan myös Suomen matkoista. Ja nyt kävimmekin Raumalla joka välillä tuntuu että olis ulkomailla. Ei sen takia että siellä ilmasto olis mitenkään erilainen mutta se murre =)

Hauska tilanne kävi kun olimme moikkaamassa ystävää hänen Doblevida kampaamossa, mies käveli sisään ja sanoi: hablablalabloblaa tai jotain siihen suuntaan ja siihen ystäväni vastasi rahasummalla, oliskohan ollut 25€, mies kiitti ja käveli pois. Päättelin että kysyi varmaan hiustenleikkaus hintaa, mutta oli pakko tunnustaa että en ymmärtänyt sanaakaan mitä mies sanoi.

 

Muutoin ei tainnut suurempia tulkkauksia tarvia reissussa. Raumalla me olimme Milan kummitädin luona käymässä. Mukana oli myös siskoni poika a.k.a Minininja, hänelle päivällä Milan kummitäti kertoi hieman Rauman historiasta: kuinka se on Suomen kolmanneksi vanhin kaupunki, kuinka talot vanhassa Raumassa ovat suojelukohteita ja siitä kuinka presidentti Kekkonen oli ajanut kolarin yhdessä kadunkulmassa, ja tietenkin käytiin myös Helsingintorilla jossa on pitsinnyplääjäpatsas.

 

 

Vanhaa Raumaa

Vanhaa Raumaa

Vanhaa Raumaa

Vanhaa Raumaa

 

 

 

 

 

 

 

Helsingin tori ja pitsinnyplääjäpatsas

Helsingintori ja pitsinnyplääjäpatsas

Vanhan kaupungin torin laidalla kävimme kaakaolla Sali nimisessä kahvilassa ja torilta ostimme lounaaksi savustettua kirjolohta jota nautimme salaatin kera ja nam että olikin hyvää lohta!

Mutta ninjan kohokohta viikonlopussa tais olla lätkämatsi. Lukko ja TPS antoikin meille jännittävän ottelun ja toki hienoa oli että Lukko voitti kun heidän kotiottelussa katsomassa oltiin. Mieleenpainuvin 7v pojalle tais olla se että yks pelaajista sai 5min jäähyn ja pelikiellon keihästämisestä. Peli päättyi 2-0.Itse en ole mikään lätkäfani, mutta kyllä peleissä on joskus kiva käydä ja jos kysytään lempijoukkuetta niin se on tietty Oulun Kärpät ihan vaan siitä syystä että olen Oulunläänistä kotoisin =)

Minininja ja Eetu-Kettu

Minininja ja Eetu-Kettu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matsi oli ensimmäinen elämässä meidän pikku Tirrille ja peltorit korvilla se sujui oikein hienosti. Tyttö nukkui ensimmäisen erän puoleenväliin saakka ja viimeisen erän loppupuolella alkoi vaipua uneen, kunnes Lukko teki maalin ja ihmisten hurraus säikäytti hänet ja silloin pääsi iso itku.. Muuten pelin ajan hän katseli ihmeissään mitä pojat oikein siellä jäällä touhuaa ja yhteenvetona vois tulkita että matsi oli hänen mielestä ihan jees kunhan ei vaan olis tullu maaleja =)

IMG_1236 IMG_1235 IMG_1241 IMG_1247 IMG_1250 IMG_1256

Tirrin eka lätkämatsi

Rauma on oikein kiva kaupunki, mutta ehkä sinne kannattais mennä kesällä. Niinkuin kyllä kaikkialle muuallekin Suomessa =)

Kiitos kummitädille ja Raumalle viikonlopusta