Hae
Mari Valosaari

Se mun ainoa lääke -Azamun- on loppu koko Suomesta

azamunAzamun lääke on loppu ilmeisesti kaikkialta Suomesta.

Kerroin tuossa muutama päivä sitten että biologinen lääkkeeni jouduttiin lopettamaan elimistön kehittämän vasta-aineen vuoksija jäljelle jäi vain Azamun lääkitys.

Eilen menin apteekkiin ostamaan Azamunia kun pari päivää oli jo lääkkeet olleet loppu ja kappas kappas ei sitä ollutkaan. Apteekkari sanoi että se on loppunut suomen keskusvarastosta tai jostain missä hän nyt sanoikaan niitä yleensä saatavan. Jep, ei ole. Tietty sä voit käydä kysymässä sun apteekista josko siellä vielä olis ja hamstrata kaikki lääkkeet sieltä, mutta meillä Nummelassa se ainakin oli loppu.

Vastaava lääke ei ilmeisesti yhtä hyvä

Vastaavaa tuotetta oli saatavilla, mutta kuulin että siihen ei olla oltu yhtä tyytyväisiä kuin Azamuniin. Lähes vastaava tuote siis on nimeltään Imurel ja tosiaan kuulin että joillakin se ei ole antanut samaa vaikutusta kuin Azamun. Saas nähdä miten minulla käy. Kuulin että vatsakipuja olisi esimerkiksi havaittu tuon Imurel lääkkeen aikana ja arvatkaa vaan onko minulla heti vatsa kipeä.. no kyllä vain, mutta jospa se olisi vain jotain muuta kuin lääkkeestä johtuvaa.

Jännä nähdä milloin tuota Azamun lääkettä saadaan tänne lisää, ja miksiköhän se on loppunut?

-Mari-

 

12 kommenttia

 1. jenni kirjoitti:

  ya.fi, näyttäisi olevan saatavilla 250tabl pakkaus, tilaisin sieltä e-reseptillä, jos koet että on Azamun on parempi kuin Imurel

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   täytyypä tilata, kiitos, ellei ole mennyt kun täällä asiaa kuulutin =)

 2. Marika kirjoitti:

  Moikka.
  Meidän apteekissa tarjottiin azamun 25mg:tä tilalle. Toki kaksinkertainen määrä pillereitä, mutta kyllä ne ottaa kun jää ilman lääkettä.
  Myös Litalgin on pitkään ollut loppu, joka on itselläni auttanut karmeimpiin kipukohtauksiin.

  Aika paska homma kyllä.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   tosi harmillistahan se on jos ei saa lääkettä.. onneksi kuitenkin vastaavia löytyy ja just että ilmeisesti ei super pitkiä oo saatavuusongelmat olleet. ainakaan toistaiseksi

 3. Tiia - Littlebigthings kirjoitti:

  Azamunissa on ollut saatavuusongelmia jo pidempään kummassakin vahvuudessa. Itellä varmaan kanssa tuo Imurelin kokeilu eessä ensi viikolla. Pitää vaan aatella et nuo sivuvaikutukset on tosi yksilöllisiä. On paljon niitäkin kelle azamun ei oo sopinu mut imurel toiminu hyvin 🙂

 4. Just Me kirjoitti:

  Fimean sivuilta näet saatavuushäiriötiedotteet lääkkeistä. Tosin en löytänyt tiedotteista hakutoimintoa, jolla olisi suoraan voinut Azamunia saatavuushäiriötiedotetta hakea. Näytti, että sitä olisi saatavilla jälleen viikolla 40. Ihmeellisen paljon on nyt viimeisen parin vuoden aikana ollut näitä saatavuusongelmia. Esimerkiksi colifoam -lääkkeen saatavuus on ollut jo todella pitkään katkolla.

 5. Kati kirjoitti:

  Itselläni on sama lääke käytössä Asacolin lisäksi, annos tosin puolet pienempi. Aina välillä syön Azamun versiona tai Imurel versiona enkä ole huomannut lainkaan eroa 🙂 kannattaa ihmeessä kokeilla Imurel versiota ??

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Juu otin sen Imurelin ja kaikki ollut ok, ekana päivänä oli vatsa kipuja mutta liekkö johtunut jostain muusta kuin itse lääkkeestä

 6. Anna kirjoitti:

  Mummilla vaihtui Azamun Imureliin ja nyt jo toista kertaa kahden viikon tauolla kohonneiden maksa-arvojen takia. Ei siis vaikuta hyvältä. Harmi, kun ei lääkettä saa sairauteensa ja näin ollen kivut ovat kovat. Imurel tullut käyttöön nyt kesän aikana, joten ei ole pitkästä käyttöajastakaan kyse.

  • marivalosaari kirjoitti:

   Mulla vaihtu kans imureliin nyt syksyllä, saas nähdä miten mulle käy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.