Hae
Mari Valosaari

Kyllä ne miehetkii ossaa, sanoi muuan dementikko 20v sitten

Miehet osaa sittenkin

miehet osaa

Olin aikoinaan, itse asiassa 20 vuotta sitten, siis oikeesti KAKSIKYMMENTÄ vuotta sitten. MITEN siitä voi olla 20 vuotta kun enhän oo ku nippa nappa yli 20.. Joka tapauksessa tuolloin ”viime viikolla” kun opiskelin Hämeenlinnassa lähihoitajaksi ja olin työharjoittelu jaksolla vanhainkodissa. Siellä eräs dementoitunut rouva hoki tasaisin väliajoin lausetta ”kyllä ne miehetkii ossaa”. Tarina ei tietenkään kerro koko totuutta mistä tämä rouva puhui, mutta ehkä juuri tästä mistä mekin nyt on puhuttu. Ehkä miehet osasi jo hänen nuoruudessaan ja hän yritti meille sitä sanomaa kertoa kun itse oli vanhainkodissa.

Tiedä häntä, mutta aika moni mies on tässä lähipäivinä ilmoittautunut minulle olleensa lasten kanssa kotona ja päävastuussa lapsista ja ilmeisesti myös kodista. Mut hei pakko kertoo tähän nyt masentava asia minkä monet naiset on kokenut kun mies on ollut kotona lasten kanssa. Lapset on kyllä hoidettu mutta kämppä on kuin hävityksen kauhistus.. Että olisiko sittenkin parempi ollut olla itse kotona.. Meillä tämä tosin on ehdottomasti toisinpäin, Jontte kyllä pitää paikat siistimpänä lasten kanssa kuin minä, hatunnosto siitä(kin) hänelle. Ja jälleen varmasti poikkeus vahvistaa säännön, toiset siivoaa toiset ei, mun korviin on kantautunut aika monta ei tarinaa.

Kaiken pointtihan tässä oli siis se että kyllä ne miehetkin osaa ja pärjää lasten kanssa. Tai ainakin sellaiseksi nämä tarkoitin kun kerroin tästä isästä joka hoiti lapset, mutta sai paheksuntaa. Ja syitä nostelin miksi ajatellaan toisin. Yhteiskunta vielä joltain osin ajattelee ettei mies osaa lapsen kanssa olla, mutta kyllä se selkeästi alkaa muuttumaan. Ja enemmän ja enemmän luotetaan myös siihen että mies osaa nämä asiat ihan yhtä hyvin kuin nainenkin. Jep äidit, mä tiedän, he tekevät se eri tavalla kuin me, ei auta muuta kun katsoa sormien läpi ja ajatellaan ”no, homma tulee tehtyä”

Hyvä miehet, ootte ihania <3

-Mari

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.