Hae
Mari Valosaari

2 erilaista kokemusta ulkona ruokailusta lasten kanssa

 

Tuli käytyä parin päivän sisään syömässä kahteen kertaan ravintolassa ja pakko kirjottaa näistä hyvin erilaisista kokemuksista.

 

Perjantaina oltiin Milan kerhon kans katsomassa teatteri hevosenkengässä näytelmää nimeltä maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri. Oli muuten hyvä näytös. Sen jälkeen päätin mennä shoppailemaan vähän uusia vaatteita lapsille osittain ihan todelliseen tarpeeseen ja osittain viikon päästä lähdettävälle Brasilian matkalle.

 

Mentiin Milan kans Isoon Omenaan joka oli uudistunut. Uusi puoli kyllä joo hieno mutta huh huh kuinka iso tuo omena nykyään onkaan. Joutu kävelemään aika paljon. Ja siellä ei mun mielestä ollut kovinkaan lapsiystävällisiä ravintoloita. Valittiin ruokapaikaksi kuitenkin makaroni tehdas niminen paikka koska pastaa varmaankin kaikki lapset syö. Mila olis kyllä halunnut pizzaa, mutta pizza paikka ompusta puuttui.

Makaroni tehtaalla valitsimme meille molemmille ruuaksi pasta bologneset. Minulle gluteeniton ja Milalle normi lastenannoksena. Alkuun otettiin mozarella salaatti jonka minä lähinnä söin, Mila kyllä reippaasti maistoi mutta ei kuuleme (yllätys) tykännyt salaatista.

Ketsuppia (yllättäen) neiti olisi myös halunnut mutta sellaista paikassa ei ollut. Tilalle sai kyllä 1,50€ hintaisen yrtti/tomaatti kastikkeen. Ja mä ymmärrän heitä kyllä nimittäin se pasta oli törkeen hyvää ja oikeesti ketsuppi pilais sen. Täytyy tunnustaa että elämäni paras pasta bolognese tuli nautittua. Nautinto tosin laski samalla kun tarjoilija toi laskun, 36,50€ . Eikä siinä sinänsä ruoka oli hyvää ja varmasti joka euron arvoinen, mutta kun ajattelin että olin lounaalla 3 vuotiaan tyttäreni kans ja maksoin siitä lähes 40€ niin tuntui se aika hurjalta.

Sitten taas tämä toinen kokemus – täysin vastakohta edelliseen. Paitsi että Mila söi taas pasta bolognesea.

Tänään oltiin ystävien luona kyläilemässä ja lähdön aikaan nosti nälkä jälleen päätään. Ikea oli lähistöllä ja päätimme mennä sinne lihapullille. Tällä kertaa pikku jäbä oli myös mukana mutta joka tapauksessa varmaan moni jo tässä kohtaa arvaa että rahaa säästyi ainakin tällä reissulla =)

Mä otin (ylläri) ison lihapulla-annoksen ja lapsille yhteiseksi pasta jauhelihakastikeella. Lasten annosta en maistanut, mutta hienosti sekin upposi molemmille ja ikean lihapullat ei petä koskaan =)

Hintaa tälle ruokailulle tuli kokonaisuudessaan 9,55€ ja jäätelönkin Mila olis saanut ottaa, mutta sitä me ei kyllä otettu. Jos tyttö olisi sen jostain syystä pyytänyt olisi kyllä saanut, mutta eipä hän moisesta tiennyt niin päätin jättää tyrkyttämättä.

Molempi parempi siis, mutta täytyy sanoa että rahan ja lapsiystävällisyytensä ansiosta Ikea saa meidän pointsit tällä kertaa, mutta makaroni tehdas tulee hyvänä kakkosena ja haluan syödä sielläkin vielä joskus uudestaan.

Ihania ravintolahetkiä teillekin lasten kanssa <3

-Mari-

8 kommenttia

 1. Oona kirjoitti:

  Ikeasta saa kyllä hinta-laatusuhteelta tosi hyvää ruokaa! 🙂 Isossa Omenassa muuten on pizzeria nimeltään Classic Pizza, joka on käymisen arvoinen.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   kiitos vinkistä. täytyy testata kun seuraavan kerran kulmille eksyy.

 2. Sofia kirjoitti:

  Makaronitehdas on ihana, mutta itse en ole vielä 3-vuotiaalle ostanut siellä omaa annosta…4-vuotiaskin on vähän siinä ja siinä (mulla on pieniruokaiset lapset). En kestä rahan hukkaa jos lapsi ei jaksakaan (ja sekään ei ole niin hyvä jos äiti syö kaksi annosta :D).

 3. pikkupoikien äiti kirjoitti:

  Mutta eihän noita kahta voi verrata kun toinen on kuitenkin kunnon ravintola (tai no niin kunnon kuin ostoskeskuksessa voi olla) ja toinen huonekaluketjun ruokala. Tuo sanottuna syön itsekin joskus Ikeassa eikä siinä mitään vikaa ole, varsinkaan lasten kanssa 😉

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   tää olikin kaksi ERILAISTA kokemusta =)
   ja tosiaan Ikea nimenomaan lasten kans tosi jees vaihtoehto

 4. Paprika kirjoitti:

  Joo sitä on lapsen kanssa aika hyvin ajautunut isoihin ketjuihin ja muihin helppoihin paikkoihin syömään. Itse en välitä niiden ruoista oikein ja varsinkaan, kun syödään kasvisruokaa. Nyttemin olen kuitenkin onneksi taas muistanut, että etniset ravintolat on parhaita – Tampereella meillä on intialaisia, nepalilaisia, kiinalaisia ja turkkilaisia ravintoloja, jossa ymmäretään lapsien maailmaan paljon paremmin kuin suomalaisissa paikoissa! 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Aijaa, niitä mä en oo lasten kans kokeillutkaan. Täytyy laittaa listalle. Kiitos vinkistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.