Hae
Mari Valosaari

Mun jouluinen pömppömaha ja vinkki flunssan poistoon

Joulun alla kirjoitin siitä etten voi neuvoa aattona olemaan syömättä liikaa koska itse aioin syödä niin että napa ratkeaa ja siinä onnistuin. Jouduin nukkumaan yön puoli-istuvassa asennossa ettei tulisi oksennus. Ja tämä johtui yhdestä asiasta –piparkakkutaikinasta. Äiti oli jättänyt pyynnöstäni piparkakkutaikinaa pakastimeen ja sitä oli jätetty aikas paljon. Sitä oli varmaan 200-300g. Pikkusiskolle Pauliinalle annoin pari pientä palasta mutta muuten vedin illan aikana koko klöntin itse ja huh huh kuinka huono olo tuli. Vatsa turposi ja kupli. Niin suuri määrä taikinaa oli virhe, vähän vähemmän olis ollu jees! Oli todella lähellä etten oksentanut. Yön joudun tosiaan nukkumaan pää koholla ettei taikina olisi tullut ulos. Huonosti nukutun yön jälkeen aamulla olo oli jo aika jees.

Tältä vatsa näytti aamu vs ilta

jouluaaton turvotus

jouluaaton turvotus

(Tähän väliin täytyy taas pahoitella kun en ole aikaisemmin kirjoittanut. Syitä vois luetella montakin mutta mitäpä noista listaamaan, ei ole kirjoitusta tullut niin ei ole. Mutta nyt päätin tämän kirjoittaa vaikka taas on kello jo yksitoista illalla ja voisin kyllä mennä nukkumaankin..)

Mun joulunaika meni itse asiassa sairastaessa. Mulle iski flunssa noin 3 tuntia äidille saapumisen jälkeen. Kai sitä rentoutu sen verran että sitten se iski. Kotona on vaan suorittanut kaikkee ja kun pääsi äidin luo tiesi ettei tarvi enää.. Kiitos äidille huolenpidosta. Oltiin Milan kans molemmat kipeenä.

kuva 1 (7)

Tän flunssan vuoksi mulla tuli 2,5 viikkoa treenitaukoa joka ei ollut millään tavalla toivottavaa. Senkin vuoksi harmitti että oltiin Tiinan kans samassa paikassa viikko ja oltais voitu treenata hyvin kimpassa mutta mitään ei tehty. Paitsi kerran käytiin ratsastamassa ja hiihtoravittamassa. Perinteistä jolu-ratsastusta ei voinut jättää väliin vaikka kuinka oli kipeä olo.

Kotona flunssa vaan jatkui ja olin jo hakeutumassa lääkäriin kun Sarita soitti ja pyysi hakemaan hänen luotaan luonnon rohtoja pöpöjä karkoittamaan. Mun flunssa oli kestänyt tasan kaksi viikkoa kun menin Saritan luo ja sieltä lähdön jälkeen flunssa kesti enää tasan 2 vuorokautta. Maanantaina sain rohdot ja keskiviikkona olin jo treenaamassa. Ne siis toimi! Tai mistä minä tiedän josko flunssan oli juuri määrä poistua mutta näiden jälkeen se kuitenkin parantui.

Näitä ”lääkkeitä” söin:

Biolatte –Boulardii

Fensatin –Echina complex

Probiot 8020

Biosorin –gelee 500 royal

L-Amino- Lysine

IMG_9089

Ja ensimmäiset 1,5 vrk otin pillereitä neljästi 2kpl/tuote/päivä ja sen jälkeen 3×2/pvä ja nyt oon vielä jatkanut 2×1/pvä (paitsi probiot 8020 maitohappobakteeria otin 2×2 ja nyt 2×1)

Ja samoja rohtoja annoin myös Milalle mutta puolet pienemmät annokset ja hänenkin flunssa on nyt poissa.

Tässä on tavallaan kyse ns luonnon antibiootti kuurista. Ruokitaan omaa bakteerikantaa viemään pöpöt pois. Ja näistä ”lääkkeistä” ei ole mitään haittavaikutuksia suolistolle tai mihinkään.

Suosittelen kokeilemaan tuota settiä jos flunssa on tai parasta kuulemma olisi että ottaa näitä heti jos tuntuu flunssan oireita niin flunssa itse ei pääsekkään päälle. Noita saa varmaan monesta luontaistuote kaupoista mutta ainakin Saritalta paikasta www.elinvoimaa.fi Voit tilata tuotteita myös kotiin, soita 0400 395 112

Tän viikon muutamat treenit oon ottanut kuitenkin vielä varovaisesti. Treenasin kyllä ihan kovaa ja niin että lihaset tuli kipeäksi mutta sarjojen välissä oon antanut sykkeen tasoittua kunnolla. Tää on tosi tärkee tehdä ettei tule vaan mitään flunssan jälkitauteja. Niitä ei koskaan toivo mutta nyt varsinkaan mulla ei ole varaa sellaisiin koska kisoihin on alle 2 kuukautta ja tekemistä riittää. Lopussa kuva tältä päivältä nykykunnosta johon musta tuntuu että tää 2,5 viikkoa toi vähän takapakkia, mutta sitä ennen fiilistellään hieman joulu kuvilla ja pari kuvaa kertoo mitä tein vaikka flunssan kourissa olinkin..

Milo ja Mila odottelee joulupukkia

Milo ja Mila odottelee joulupukkia

Joulupukki tuli ja kaikki päästiin käymään sylissä =)

Joulupukki tuli ja kaikki päästiin käymään sylissä =)

Jarvan Tarha ja joulu-ratsastus

Jarvan Tarha ja joulu-ratsastus

Jarvan Tarha ja joulu-ratsastus

Jarvan Tarha ja joulu-ratsastus

Toi suksilla olo otti tosi kivasti reisiin =)

Sitten tuli aika palata takaisin kotiin Espooseen ja pääasiassa oleskelin kotona villasukat jalassa ja lämmin huppari päällä mutta intouduin aktivoimaan hieman lihaksiakin..

IMG_8894

Laitoin 2kg nilkkapainot nilkkoihin ja annoin niiden olla jalassa lähes koko päivän ja kun istuskelin sohvalla nostelin jalkoja välillä yhdessä ja välillä erikseen. Tämä siis siinä vaiheessa kun olo oli jo hieman parempi mutta kuitenkin vielä flunssan kourissa.IMG_8895 IMG_8896 IMG_8897

Mutta pääasiassa edelleen lepäiltiin paljon Milan kanssaIMG_8883IMG_8866Yhtenä vielä flunssaisena päivänä käytiin sen verran ulkona että lumitöitä hieman tehtiin ja annettiin Milalle pulkkakyytiä =)

Tämän viikon keskiviikkona (maanantaina alkoi lääkitys) oltiinkin jo niin hyvässä kunnossa että käytiin Milan kans kylpylässä pyörähtämässä

IMG_8966

Tämä kuva on perjantain treeneistä, fiilis jo superIMG_9049

Ja materiaalia alkaa taas karttumaan paremmin tulevaan ohjelmaan nimeltä Fitnesspäiväkirjat. Minun lisäkseni ohjelmassa nähdään ihanat Nanna Koivisto, Venla Savikuja ja Eevi Teittinen Ohjelmassa me avataan omaa fitnesselämäämme. Sarja alkaa huhtikuussa Ava kanavalla.IMG_9013

Mari Valosaari Eevi Teittinen Nanna Koivisto Venla Savikuja

Mari Valosaari     Eevi Teittinen     Nanna Koivisto     Venla Savikuja     #Fitnesspäiväkirjat

Tältä kroppa näyttää tällä hetkellä..kisoihin aikaa 2kk.. töitä riittää..kuva

Ja APUA! töitä on luvassa, huomenna mennään porukalla Tiinan rääkki treeniin!

kuva 2-1

Flunssatonta talvea ja tsemppiä treeneihin. Jos joulusta jäi pömppömaha vielä seuraavillekin päiville niin ei hätää, aloitat liikkumisen ja terveellisen ruokavalion heti huomenna niin kyllä se siitä!

-Mari-

@marivalosaari

0 kommenttia

 1. ipa kirjoitti:

  Eksyin sopivaan aikaan blogiisi. Itelläki flunssa vaivaa ja ei malttaisia pysyä treeneistä pois. Tuloksena täysi uupuminen kesken sarjojen ja todettava että kotiin on mentävä. Täytyy siis kokeilla tuota rohdos valmistetta…nyt mennyt ainoastaan lysiinin,sinkin ja c vitamiinin voimin. Ja nekin tuppaa unohtumaan.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi ipa,

   Mä oon kans mestari unohtamaan vitamiinit ym. mutta sillon muistan aika ok kun jätän ne purkit pöydälle. Onhan ne siinä vähän turhan esillä mutta ainoo tapa jolla mä muistan. Ja oikeesti älä treenaa liian kovaa ennenkuin on hyvä olo. Odota ainakin sarjojen välissä että hengitys (pulssi) tasaantuu niin et kuormita sydäntä yhtäjaksoisesti liian pitkään. En tiedä onko se just oikee tapa mutta mun maalaisjärki sanoo että sillä voidaan estää liika rasittuminen =) Mutta tietenkin jos oot vielä tosi kipee niin sun paikka on kotona vällyjen välissä kuumaa juodessa! Mut noita valmisteita kyllä suosittelen. Se Elinvoimaa sijaitsee leppävaarassa ja Sarita osaa hommansa tosi hyvin, siltä kannattaa kysellä neuvoja jos tarvii, mutta toi paketti mikä mulla on ni ainaki toimi mulle. Toivottavasti paranet pian!

 2. Kurpitsa kirjoitti:

  Miksi sun tytön nimi on Mila? Kun sun miehes kummityttökin on samanniminen?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.