Hae
Mari Valosaari

Voihan pääsiäinen!

Ahdistava pääsiäinen. Kaikki pyhät ahdistaa.

Mari Valosaari pääsiäinen

Vaikka oikeesti mä rakastan näitä kaikkia. Vappua, joulua, juhannusta.. Mutta samalla ne ahdistaa mua. Tulee hirvee tunne siitä että on PAKKO tehdä hirveesti kaikkee erikoista ja erikoista ja ihmeellisiä sirkustemppuja jotta pyhän vietto olis sellainen kuin kaikki sen odottaa olevan.

Tiedätkö että meidän lapset ei esimerkiksi koskaan ole käynyt virpomassa. Ja tää vaan sen vuoksi että mä en oo jaksanu sitä showta lähtee tekemään. Oon ajatellu että sit ku ne jostain siitä kuulee/kaverit tekee ni vien heidät vasta sitten. Me kun asutaan maalla niin meillä ei käy virpojia joita lapset olisivat näin nähneet.

Ja siis nyt mua ahdistaa että pääsiäisenä pitäis olla munajahti. Tän mä tein joskus kakskymppisenä ihan mielelläni baarissa, mutta nyt pitäis piilotella suklaamunia ja ehkä piirtää niistä kartta lapsille. PÄÄSIÄISTEKEMISTÄ lapsille. Ja ahdistavinta tästä tekee sen et mä oikeesti haluaisin tehdä tän kaiken ja nauttisin siitä, mutta mulla ei oo aikaa mihinkään ylimääräiseen. Mulla on aina töitä ja nämä pyhät tuo lisätyötä johon ei oikeesti olis aikaa. Kuitenkin jotain sinnepäin teen. Ja tietty koen sitä pirkuleen huonoa omaatuntoa kun en ole antanut itsestäni 110% lapsille pyhien aikana. Munia sentään maalailtiin pari viikkoa sitten

Pääsiäismuna

Ihanaa on kun mun äiti on ollu meillä tämän viikon ajan, mutta huomenna hänkin lähtee kun virallinen pääsiäinen alkaa..

Mummo ja MilaMummo ja Mio pääsiäinen

Lapset on ollu ihan mummossa kiinni, nukkuneetkin hänen vieressä. Ihana rakas mummo.

Onko muilla pyhä-ahdistuksia?

Kyllä mä handlaan tämänkin ja ens viikolla helpottaa. En edes tiedä mikä näitä stressaan, mut niin vaan teen. Joka tapauksessa ihanaa pääsiäistä ❤

Mio ja MariMila ja SoniKantava hevonenMio ja LouisSyntymäpäiväkakku

-Mari

10 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  On aiemmin ahdistanut mutta nykyään olen oppinut relaamaan. Omassa pienessä perheessämme luomme omat tavat ja juhlaperinteet. Tytär, kohta 14v, ei ole ikinä käynyt virpomassa. Ei ole halunnut. Ja se on ihan ok. Suklaamunien piilotusta on ollut joskus, muttei läheskään joka pääsiäinen. Meillä ei ole mitään perinteisiä ruokia. Leivotaan ehkä jotain hyvää huomenna tai lauantaina ja perusruokaa syödään. Eli: älä stressaa suotta. ❤️ Elät ruuhkavuosia ja teet töitä. Kun olet kotona, niin ole silloin läsnä lapsille. Perinteet muodostuvat vuosien kuluessa. Lapsenne ovat pienia vielä ☺️

 2. Tuija Virtaniemi kirjoitti:

  Kyllä se ahdistaa kun kaikki asiat pitää hoitaa protokollan mukaan. Minua ahdisti kun lapset aikoinaan oli koulusta talvilomalla/syyslomalla. Lapset muistivat aina kysyä miksi meidän perhe ei matkusta etelän lämpöön kuin kaikki muut?ei ollut varaa ja aina itse töissä kun lapsilla loma. Stressiä tuli myös pääsiäisrisujen koristelussa ja trulli vaatteiden keksimisessä. Mutta voin kertoa että selväjärkisiä aikuisia sinunkin lapsista tulee ja saavat kasvaa maalla.

 3. Elina kirjoitti:

  Vietättekö pääsiäistä/muita juhlapyhiä yhdessä erosta huolimatta? En tiedä haluatko vastata, mutta miltä tuntuu asua ex miehen kanssa saman katon alla? Ja muutatteko erilleen asumaan vasta, kun Jontte on saanut talonsa valmiiksi, talon rakennus kestää kuitenkin aika kauan?

  • marivalosaari kirjoitti:

   Olipas vaikeita kysymyksiä =) en osaa vastata.. Siihen ehkä osaan että tuskin yhdessä juhlia jatkossa vietetään..

 4. Susa kirjoitti:

  Sama! Kauheita suorittamisen paineita aina. Pitäis juhlia uutta vuotta ja vappua mutta ahdistaa. Ja se ilmenee sitten riitelynä 🙂

 5. Maria (is) Strong kirjoitti:

  Ei ole pyhäahdistusta. Olen joutunut sairauden myötä tiputtamaan sen suorittajan ”pitäisi tehdä” mentaliteetin pois. Ei ole ollut helppoa ja edelleen tunnen siitä ajoittain syyllisyyttä. Nykyihminen asettaa niin valtavasti paineita itselleen – ja turhaan. Elämää enemmän tunteella kuin suorittamiselle. Lapset kasvavat ilman mitään erikoista ohjelmaa – juuri niillä haleilla ?

  • marivalosaari kirjoitti:

   se on niin totta. ja pitäisi vaan ottaa rennosti näiden asioiden suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.