Hae
Mari Valosaari

Nyt kiellettiin sekin ainoa karkki mitä syön

Oon ollut syömättä karkkia ja suklaata reilun viiden vuoden ajan. reilu pari vuotta sitten aloin kuitenkin silloin tällöin syömään lakuja. Se oli juuri Milan odotuksen aikaan kun alkoi tehdä kovasti mieli ja päätin antaa mieliteolle vallan. Kovin paljoa ei tullut syötyä silloin raskaana ollessa eikä muutenkaan, mutta silloin tällöin kyllä. Ja nyt sekin on sitten kielletty.

image

kuva: kaks plussan sivulta

toivottavasti en ole tehnyt vahinkoa Milan oppimiskyvylle lakritsan syönnilläni tai tälle tulevallekaan. Muutamia kertoja on nytkin lakua mennyt. Tosin nykyään vain gluteenitonta versiota. Ja siispä sitäkin vähemmän kun tavallisissa kaupoissa en ole ainakaan nähnyt sitä myytävän.

Tosin olen vähän epäileväinen näiden rajoitustenkin suhteen, mutta kyllä niitä vaan tulee noudatettua..

En ole ollut totaalikieltäytyjä vaan esim jotain suklaaleinonnaisia oon silloin tällöin syönyt ja onneksi näitä herkkupalleroita ei ole vielä raskaana olevilta kielletty. Välillä nämä maistuu ja on parempi vaihtoehto karkille.

image

Nyt saa 4.2.2016 saakka näistä 20% alennusta koodilla MARI20

Ja tuo 20% alennus koskee myös kaikkia fitnesstukun Star Nutrition lisäravinteita, Star Nutrition Gear (eli vaatteet ja varusteet) Chained Nutrition lisäravinteita, Chained Nutrition Gear (eli vaatteet ja varusteet) sekä Star Nutrition Hers tuotteita. Olkaa hyvät saa mennä shoppailemaan

www.fitnesstukku.fi

ja lisää tuosta lakritsin ja salmiakin kiellosta kaks plussan sivulta, sinne pääset tästä 

-Mari-

0 kommenttia

 1. Mimmi kirjoitti:

  En edes lukenut juttua, koska tuntuu että vähän väliä tulee joku kielletty juttu. Ei ole kauaa kun kohistiin että lapsilta kielletään kaneli päivähoidossa, siis riisipuuron päälle ei saa enää laittaa kanelia. Omasta mielestäni kohtuus kaikessa, kaikkea kohtuudella pätee aika hyvin kaikkeen 🙂 liiallinen varominen, syömättömyys, saa aikaan juuri sitä, että nykyajan lapsilla ei ole vastustuskykyä, eivät osaa kiipeillä (kun se kielletään vaarallisena), juosta (kun siinäkin voi kaatua) jne jne. Kun vanhemmat haluaa lastensa parhaaksi kieltää kaiken mikä voi vahingoittaa niitä lapsia. Ja kyllä, minulla on omia lapsia, saavat kiipeillä, syödä kanelia, tehdä kaikkea mitä lapset normaalisti tekevät. Ja ovat terveitä, oppivaisia, ketteriä lapsia 🙂

 2. Milla kirjoitti:

  Nämä suositukset muuttuu jatkuvasti…mulle sanottiin neuvolassa nimenomaan et lakua kannattaa syödä että saan verenpainetta vähän ylemmäs 😀

 3. Ulla kirjoitti:

  Siis ihan ihmeissäni luin tämän myös. Mun ei tee oikeastaan koskaan muuten lakua mieli muuta kuin näin raskaana olles. Mutta kyllä munkin tulee noita suosituksia noudatettua, tosin maalaisjärjellä ajateltuna;) Millä rv sä muuten oot?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   niin, hieman ulapalla tässä on kyllä kaiken kanssa.

   rv 26 on nyt menossa =)

 4. 22 kirjoitti:

  En oo ees viittiny lukee koko juttua.. siis eihän kohta saa syödä _mitään_ koska _kaikki_ aiheuttaa syöpää, ennenaikaisen kuoleman, kehityshäiriöitä sikiölle.. Tutkimukset on hyvästä, mutta selkeesti se on tuonut mukanaan sen että kaikesta löytyy jotain vikaa mikä aiheuttaa sitä ja tätä.

  Vauvojenkin ruokasuositukset on muuttunu. Vuonna 2012 neuvola jako ohjeita jossa suositeltiin ensimmäisiksi soseiksi kesäkurpitsaa. Vuonna 2015 se oli kielletty. Vuonna 2012 ei saanu antaa lanttua, mutta nykyään se on suositeltujen listalla.

  Kuka näissä perässä pysyy? Voisko maalaisjärkeä opettaa koulussa.. miten me ollaankaan selvitty hengissä tänne asti ilman kaikenmaailman tutkimustuloksia kaiken haitallisuudesta..

 5. 99 kirjoitti:

  Miksi sanat THL ja kielto ei sovi samaan lauseeseen. THL ei ole yhtään mitään, ei minkään sortin viranomaistaho tms. Pelkkä lobattu propaganda kone, vai mites meni noiden possunuhan ja lintukuumeen kanssa noin niinkuin omasta mielestä. Kieltoja ei thl voi jaella, se on ihan muiden homma. Korkeintaan voivat suosittaa jotain, mutta mieluiten tuo lobbari paja joka toimii tilaamien ”tutkimusten”pohjalta voisi jättää nuo suosituksensakin julkaisematta, onneksi valveutunut ihminen tajuaa ohittaa kaiken thl toiminnan ohan kohautuksella.

 6. Karol kirjoitti:

  Raskaana olevien lakritsin syöntiä ei ole _kielletty_. Kielto ja suositus ovat täysin eri asioita. Suositus jättää nimenomaan sitä liikkumavaraa (terveen maalaisjärjen puitteissa) itse kullekin ja jokainen tekee sitten omat päätöksensä lakritsin syönnistä/syömättömyydestä. Jos ihmiset lukisivat uutiset kunnollisista lähteistä, niin näiltäkin väärinkäsityksiltä pitkälti vältyttäisiin. Se, että THL on mukamas lakritsin syönnin odottavilta äideiltä kieltänyt, on median luoma harhakäsitys, jota ihmiset mm. blogeissaan ja keskustelupalstoilla edelleen jakavat eteenpäin.

  https://blogi.thl.fi/blogi/-/blogs/kun-thl-%E2%80%9Dkielsi%E2%80%9D-kansallismakeisen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.