Hae
Mari Valosaari

Kevyesti kuntoon osa 2

Se olis sitten toisen jumpan vuoro. Itse tein tämän Milan päiväunien aikaan eli jos on lapsia niin tämä hetki on hyvä. Ja jos on isompia lapsia niin ottakaa heidät treeniin mukaan. Nämä ovat niin kevyitä ja helppoja treenejä että varmasti lapsikin pystyy tekemään mukana.

Tuon yllä olevan kerkesin kirjoittaa lauantaina ennen kuin tuli kiire pakkaamaan tavaroita ja suuntaamaan nokkaa kohti Iisalmea juontokeikalle. Kävinpäs siis pyörähtämässä Savon maalla ja itse asiassa Pohjois-Pohjanmaan puolella äidin luona myös.

Nyt takaisin kotona ja Jontte nappasi liikkeistä kuvat niin saan ne tänne ja ohjeet teille. Mulla muuten tuli takareidet ja alaselkä hieman helläksi tästä treenistä eli ei ihan turha vaikka kieltämättä tuntuu itseltä tyhmältä treenata näin kevyesti kun on tottunut koviin treeneihin, mutta tämä täytyy nyt vain hyväksyä, pitkä makaaminen vei lihakset tosi huonoon kuntoon. Se on yllättävää kuinka lyhyessäkin ajassa tulee takapakkia. Takareidet saattoi kyllä tulla kipeäksi myös venytysten vuoksi =) Te tosiaan jotka jo treenailette normaalisti tai kovaa niin ei teidän kannata näitä tehdä, tai joo jos teette vaikka palauttavana treeninä kovan jälkeen!

Elikkäs:

Kevyt lihaskuntotreeni kotona. Treenin kesto noin 20 minuuttia. Laitan tämän tähän nyt siten että ensin liikkeet kirjoitettuna ja alla niistä kuvat ja lopusta löydät liikkeet myös pelkästään tekstinä niin ne on siitä helppo napata talteen.

20 x kädellä kosketus vastakkaiseen nilkkaan, palaa aina keskelle ylös puolen vaihdon välissä (10/puoli) pieneksi lämmittelyksi

IMG_1771 IMG_1769 IMG_1772

3 etunojapunnerrusta (voit pitää myös polvet maassa jos tuntuu liian raskaalta)

10 askelkyykkyä (vuorojaloin, ja tosiaan vain 5/jalka)

toista nämä 2 kertaa

IMG_1773 IMG_1774 IMG_1775

10 selkälihasliikettä, jalat mukaan nostoihin

30 sekuntia lankkua (laske rauhassa kolmeenkymmeneen ei tarvitse kelloa)

toista nämä 2 kertaa

IMG_1784

IMG_1777

10 jenkkikyykkyä, (purista pakaroita yhteen ylhäällä) (kutsutaan vissiin myös muilla nimillä mutte mulle tämä on tämä)

10 kädellä kosketusta vastakkaiseen nilkkaan

toista nämä 2 kertaa

IMG_1785

Tämän voisi kans tehdä n 10 senttiä alemmaksi! Todennäköisesti sen treenissä tein mutta kuvaan jäin tuohon kohtaan..älkää te ainakaan jääkö =)

IMG_1787

20 vuorojalanojennusta (vatsalihasliike), 10/jalka. Rutista ensin vatsat tiukaksi nostamalla niska ja hieman hartioita ylös ja vetämällä vatsaa sisään.

10 ”penkki”punnerrusta vapailla painoilla. Mulla oli tässä 3,5kg painot ja sä voit ottaa mitä kotoa löytyy. Ja jos ei löydy mitään painoja kotona niin täytä kaksi 1,5l limupulloa vedellä niin niistä saat pienet vastukset.

Toista nämä 3 kertaa

IMG_1781 IMG_1780 IMG_1782 IMG_1783

Ja loppuun vielä

20 askelkyykkyä

IMG_1775

ja pienet venytykset selkään (nilkan kosketus ristiin) plus taka- ja etureisiin (pidä venytys n 10 sekunnin ajan)

IMG_1788

hahaha makkaran kuvat telkkarissa

IMG_1789 IMG_1790

IMG_1796

se oli siinä.

Kohdassa … voit hengähtää vaikka noin 10 sekunnin ajan mutta tarkoitus olisi että tehdään liikkeet putkeen hyvää tahtia mutta kiirettäkään ei tarvitse pitää.

Toivottavasti pääset tämän pian tekemään!

-Mari-

Pelkät tekstit:

Kevyt lihaskuntotreeni kotona. Treenin kesto noin 20 minuuttia

20 x kädellä kosketus vastakkaiseen nilkkaan, palaa aina keskelle ylös puolen vaihdon välissä (10/puoli) pieneksi lämmittelyksi

3 etunojapunnerrusta (voit pitää myös polvet maassa jos tuntuu liian raskaalta)

10 askelkyykkyä

toista nämä 2 kertaa

10 selkälihasliikettä

30 sekuntia lankkua

toista nämä 2 kertaa

10 jenkkikyykkyä (kutsutaan vissiin myös muilla nimillä mutte mulle tämä on tämä)

10 kädellä kosketusta vastakkaiseen nilkkaan

toista nämä 2 kertaa

20 vuorojalanojennusta, 10/jalka. Rutista ensin vatsat tiukaksi nostamalla lapoja hieman lattiasta ja vetämällä vatsaa sisään.

10 ”penkki”punnerrusta vapailla painoilla. Mulla oli tässä 3,5kg painot ja sä voit ottaa mitä kotoa löytyy. Ja jos ei löydy mitään painoja kotona niin täytä 2 1,5l limupulloa vedellä niin niistä saat pienet vastukset.

Toista 3 kertaa

Ja loppuun vielä

20 askelkyykkyä

ja pienet venytykset selkään plus taka- ja etureisiin

se oli siinä.

Kohdassa … voit hengähtää vaikka noin 10 sekunnin ajan mutta tarkoitus olisi että tehdään treeni hyvää tahtia mutta kiirettäkään ei tarvitse pitää.

0 kommenttia

 1. Irina kirjoitti:

  Kiitos treenivinkeistä Mari! Lisää näitä please! Sairastan myös koliittia ja olen siis kohtalotoverisi… Minulla sairaus aiheutti hirveän hiustenlähdön muutama kk sen jälkeen kun jouduin sairaalaan leikattavaksi. Lääkäri sanoi että hiustenlähtö on normaalia, kun kroppa kokee kovan stressin ja kun ruokavalio on tosi tiukka (niinkuin minulla leikkauksen jälkeen). Oletko sinä kokenut hiustenlähtöä ja jos niin mikä siihen on auttanut? Terv. Irina

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Irina, mä en oo huomannu ainakaan mitään isompaa hiustenlähtöä mutta täytyy katsoa miten käy nyt kun tosiaan on ruokavalio suppea.
   Ja lisää tulee juu =)

 2. Matilda kirjoitti:

  Tosi kuvat ja selkeät ohjeet 🙂

  http://matildaselin.blogspot.com/2015/05/video-post.html?m=1

 3. Anni kirjoitti:

  Kiitos mukavasta blogista 🙂 täällä kotimamma tehnyt 4v sisään nyt 3 lasta (joo, olisi sitä tahtia voinut hieman tauottaa ;)… ja viimeisin raskaus otti niin koville että jopa kävely oli tuskaa viimeiset pari kk. Nyt synnytyksestä 2kk ja pikkuhiljaa takaisin kuntoon! Tulen varmasti seuraamaan blogiasi, nyt on hyvä aihe tässä, Kevyesti Kuntoon, sopii lähes jokaiselle kotiäidille 😀 Oma ongelma myös tuo, että lihasta lisää pitäisi saada ja lisänä kiinteytys….nyt todellakin aloitellaan ihan nollista kun olen laiha lösökasa 😀 ! Näitä treenivinkkejä lisää <3

 4. Jossu kirjoitti:

  Kiitos tästä! Hyvin lähti aamu käyntiin. Selkeät ohjeet ja sopivan mittainen. Näitä lisää 🙂

 5. Noora kirjoitti:

  Voi kun ihana kevyt treeni illalle.Lisää näitä,tykkäsin ihan sikana!:)

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   yritän ehtiä tehdä lisää. mutta seuraile niitä yhdeksää mitkä on ja kun niistä tulee liian kevyitä, lisää toistokertoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.