Hae
Mari Valosaari

Kahvilakeskusteluna Abortti – tee se!

Abortti

”Mun mielestä sun kannattais tehdä abortti”

”Vai ootko itse sitä mieltä että sä oot valmis siihen?” Näin sanoi poika tytölle hetki sitten kahvilassa.

Joitakin päiviä sitten istuin kahvilassa työpalaverissa, keskityin kovasti Sanniin (nimi muutettu) jonka kanssa palaverissa oli, mutta en  voinut olla havahtumatta noihin sanoihin. Ja mitään muuta en kuullutkaan aikaisemmin heidän keskustelusta mutta tuo pisti korvaan ja mun pasmat meni sekaisin. Jouduin pahoittelemaan Sannille että nyt en kuullut mitä hän sanoi ja että menin hieman hämilleni kuulemastani viereisestä pöydästä.

Tyttö itki vaikka yritti olla vahva

Se oli jotenkin shokeeraavaa, tyttö alkoi itkeä vaikka selkeästi yritti olla vahva pojan edessä. En voinut olla välillä kuulematta/huomioimatta heitä ja heidän keskustelua. Kyllä, on väärin alkaa kuuntelemaan toisten keskusteluja ja olen pahoillani että näin tein, mutta en voinut sille mitään. Ja miksi tätä nyt sitten täällä jaan. En ole varma, ehkä siksi että toivon ettei tämä toistuisi.

Tietenkin heidän keskustelunsa oli erittäin aiheellinen, kaikkien nuorien kuten hekin olivat, on syytä harkita todella tarkkaan pidetäänkö lapsi vai ei jos se on saanut alkunsa väärään aikaan. Mutta omasta mielestä kahvila oli väärä paikka. Tyttö ei saanut näyttää tunteitaan tai ehkä ei myöskään sanoa kaikkea mitä olisi halunnut. Ehkä ei myöskään tämä poika, ehkä hänkin olisi halunnut sanoa enemmän, mutta ympäristö esti sen.

Toki jos muita paikkoja tavata ei ole niin parempi kahvila kuin ei keskustelua lainkaan <3

Kuulin myös kuinka poika epäili lapsen olevan edes hänen, mutta pääasiassa otti vastuun ja puhui kyllä viisaita asioita. Juuri niitä mitä tulevien vanhempien on syytä miettiä. Onko lapsi viisasta pitää? Onko varaa ostaa hänelle vaatteet? Opiskelut on molemmilla vielä kesken.. Oikeasti nämä asiat olisi hyvä käydä läpi ennen kuin seksiä harrastetaan ilman ehkäisyä.

Lähdin kahvilasta ennen heitä enkä jäänyt kuuntelemaan lopputulosta, mutta toivon todella että heillä asia menee juuri niin kuin parhaaksi on. Jos lapsi pidetään, toivon heille rohkeutta kohdata tulevaisuus vanhempina siten että jakavat vastuun ja myös siten että taloudellinen puoli pysyy kunnossa. Jos taas päätyivät aborttiin kuten poika ehdotti toivon että poika on ollut ja tulee olemaan tytön tukena sillä hetkellä ja myös sen jälkeen.

Suuria asioita elämässä.

-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.