Hae
Mari Valosaari

Meidän perheen pääsiäinen

Uusi koti on viimeisiä hommia vaille valmis (lue: kaikkee kuitenkin ihan älyttömästi vielä tehtävänä) joten ei tehty mitään pääsiäissuunnitelmia vaan ajateltiin että sielläpä se menee Jonten osalta raksalla ja minä Milan kans sit kotona tai isiä moikkaamassa. Mutta ystävämme Martina Aitolehti miehensä ja tyttäriensä kans pyysi meitä lauantaiksi heidän kesäpaikalle Hankoon ja päätettiin että kyllä ne hommat talolla odottaa kiltisti.

Matkaan lähdettiin kuitenkin raksan kautta, Jontte kiinnitti keittiön altaan ja käsitteli tasoja.IMG_2912 IMG_2913

Ja sitten matkaan kohti Hankoa. Kuinka siistiä että ilmat on näin hienot ollu jo tässä vaiheessa kevättä. Ja varmastikkaan ilman näin hyvää säätä ei olis edes tullu lähdettyä minilomalle. On se ihmeellinen tuo keltainen mollukka tuolla taivaalla, se saa meidät liikkumaan ja hymyilemään. Kiitos aurinko kun paistat ja lämmität.

IMG_2918

Kun päästiin perille oli näky maailman ihanin: super suloinen shetlanninponi Findus söi ruohoa vapaana siinä mökin pihalla. Tuli ihan lapsuus mieleen kun meillä oli kans omalla mökillä hepat pihassa vapaana. Isä osti mun isosiskolle Tiinalle new forestin ponin ja yhtenä kesänä meidän mökillä oli meidän Nadin lisäksi vielä hänen varsansa Sonya sekä pikku shettis Poku ja kaikki kolme olivat tosiaan vapaana pihassa ja vain pari kertaa säikähtivät jotain ja juoksivat hetkeksi metsään. Nadi oli super ihana kun sillä oli tapana työntää pää mökin ikkunasta sisään ja kerjätä leipää. Ja leipäähän tuli =) Nadi myös antoi tulla selkään siitä ikkunan kautta. Voi kuinka ihana tapaus hän olikaan… Aika kauheeta että tällä hetkellä en edes tiedä onko tuo rakas poni elossa vai ei, veikkaan kyllä että ei kun hän taitaisi olla nyt 29 vuotias. Jouduimme myymään ponin pois muutamia vuosia isän kuoleman jälkeen (isä kuoli kun olin 9v). Iso kiitos äidille kuitenkin niistä vuosista mitä pystyimme vielä Nadia pitämään. Ei varmasti ollut yksinhuoltajana helppo tallipaikkamaksuja ym maksella… No mutta takaisin pääsiäiseen, tämmöinen söpöys odotti pihalla:

IMG_2929

 

Ja tietenkin Tirri piti heti laittaa hepan selkään =) Tämä oli Milan ensimmäinen kerta ponin selässä.

IMG_2924 IMG_2922 IMG_2933

Martina ja miehensä grillas meille tän kesän ensimmäiset grilli-herkut NAM NAM kuinka pihvi ja salaatti maistui hyvälle ja kattokaa kuka hengas meidän kans myös ruokailun ajan =)

IMG_2931(Heh noi oluttölkit ja muumimuki ei oikein sovi yhteen)

Ruuan jälkeen pojat lähti ajelemaan crossia ja me tytöt lähdettin tutkailemaan mökin ympäristöä ja tallia. Martina meni golf autolla Milan ja toisen tyttärensä kans edellä ja me tultin Viktorian kans Finduksella perässä =)

IMG_2980

Vikke anto Milalle kyytiä trampoliinilla

IMG_2939

IMG_2936

Ja kävin mäki golfautolla ajelemassa Viken ja Milan kans mut siitä kuvasta Vikke kieltäytyi kääntäen päätä eikä toi Milakaan kauheen innostuneelta näytä

IMG_2978

Sit kun pojat tuli ajelulta niin oli tyttöjen vuoro päästä harrastuksen pariin. Isit jäi pikku tyttöjen kans sisälle ilta/uni touhuihin ja me lähdettiin ratsastamaan. Tallilta löytyy useampikin heppa mutta ne oli joko lauantaina olleet kisoissa tai sunnuntaina menossa kisoihin joten meille jäi Martinan kans ratsastettavaksi suloinen ”pullaponi” jonka nimen äsken vielä muistin mutta nyt tuli oikosulku enkä saa sitä päähäni, noh tältä se näytti ja katsokaa kuinka hienosti Vikke ratsastaa perässä Finduksella. Viktoria on ja varmasti tulee olemaan hyvä ratsastaja =)

IMG_2977

Ja Martsu heposen kyydissä

IMG_2951Jossain välissä ratsastusta Jontte oli lähettänyt kuvan ”todisteeksi” että Tirri nukkuu.. voi kuinka suloinen otus hän onkaan

IMG_2947

Nyt se muistui, Leira oli pollen nimi =) ihan niinkuin sillä nyt sitten mitään merkistystä olisi mutta kerronpa kuitenkin kun sen muistin.

Ratsastuksen ja saunan jälkeen isäntäväki loihti super herkullisen illallisen, parsaa, lohta, perunaa ja salaattia (kylläpä vaan taas maistui ja mikä parasta ruuat sai soviteltua diettini kaavaan kun suurinpiirtein protsku/hiilarimäärät annosteli oikein) Ja meidän pikkuneiti päätti herätä ja liittyä illallisseuraan

IMG_2957

Aamulla ennen kotiinlähtöä käytiin vielä moikkaamassa heppoja

IMG_2970 IMG_2964Jontte on oikeesti vähä innostuneempi hevosista kuin se tuossa kuvassa näyttää =) hahaha

Pakko laittaa tänne vielä kuva tästä komeasta hevosesta. Friisiläiset on aina ollu mulle jotenki sellasia lemppari heppoja koska ne on niin upeen näkösiä. Ja voitteko kuvitella että vaikka oon pikku tytöstä saakka ihannoinut näitä hevosia niin koskaan en ole tuon rodun edustajalla ratsastanut. Toivottavasti pääsen korjaamaan asian pian. Tässä on vähän samanlainen kuvio kuin ihannoimassani maassa Australiassa, niin kauan kuin muistan oon halunnu sinne matkustaa ja aika paljon on elämän aikana tullut matkusteltua mutta Australiaan reissasin ekan kerran vasta 30 vuotiaana.

IMG_2966

Sunnuntaina Jontte heitti meidät kotiin ja lähti pyörähtämään raksalla, maanantaina Jontte oli pelastuslaitoksella ja mun vuoro oli olla raksalla. Kävin siivoilemassa suurempia likoja jo pois jotta loppusiivous hieman helpottuisi.

Kiitos Martina perheineen! Martinan blogin löydät täältä

Sellainen oli meidän perheen pääsiäinen, mukavaa oli, toivottavasti sulla oli kans super kivaa!!

 

IMG_2917