Hae
Mari Valosaari

Päiväkoti ja ihanat perjantaikahvit – Onko teillä tällaisia?

*Sisältää mainoslinkkejä

Lasten silmistä loistaa onnellisuus kun he kuulevat että äiti pääsee mukaan päiväkotiin aamupalalle.

päiväkoti aamupala

Siinä tuntuu oikeasti olevan jotain maagista kun lapsi saa ottaa oman vanhemman hetkeksi päiväkotiin mukaan. Aamupala syödään yhdessä ja sen jälkeen leikitään hetki yhdessä. ”Äiti tuu leikkiin mun kans”, ”äiti kato täällä on tämmönen”, ”äiti ota sä tästä tämä”, ”äiti tällä on mun paikka”. Lapsi tuntee selkeästi jotain hienoa siinä että saa näyttää vanhemmalleen mitä ja missä hän päiviensä aikana tekee. Päiväkoti kun on kuitenkin paikka jossa he viettävät ison osan ajastaan.

Vaikka kyse on vain noin reilusta puolesta tunnista paikan päällä, lapset ehti molemmat olla hetken mun kans heidän ympäristössään. Ja voisi kuvitella että lähtö on oleilun jälkeen vaikeaa, mutta ei se sen vaikeampaa ollut kuin yleensäkään. Halaus oli molemmilta ehkä hieman tiukempi ja pidempi kuin yleensä <3

Meidän päiväkodilla taitaa olla tämä tämmöinen vanhempien kanssa yhteinen aamupala kerran kuussa ja mun mielestä tää on ihan super juttu. Onko teidän päiväkodeilla vastaavia? Välillä he järjestävät myös päiviä joihin kutsutaan erityisesti isovanhempia/kummeja/aikuisia ystäviä..

Kiitos Touhula liikunta päiväkoti kun järjestätte tämmöistä <3

päiväkoti touhula valosaari

-Mari

ps Mila lähetti mulle aamulla hauskoja kuvia, pikkuveli alkaa saamaan osansa =)

apinamila sydän

pikkuveli

4 kommenttia

 1. ida ihana kirjoitti:

  Tätä oli varhaiskasvatuksenopettajana kiva lukea 🙂 Meilläkin järjestetään näitä kahvitteluja aina välillä. Kyllä lapsille on tärkeää esitellä niille elämän tärkeimmille aikuisille eli omille vanhemmilleen sitä paikkaa, niitä kavereita ja leluja ja juttuja, jotka ovat iso osa arkipäiviä ja lapselle nyt myös tärkeitä 🙂

  Ida
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • marivalosaari kirjoitti:

   kiva että näet tämän positiivisena myös sieltä teidän puolelta <3

 2. Noora kirjoitti:

  Mila lähetti kuvia? Onkos Milalla jo oma puhelin?
  Meillä isompi neiti 4, ja miä kauhulla ajattelen jos sille pitää puhelin ostaa parin vuoden päästä kun menee kouluun. Itse sain luurin vatsa 9 vanhana… tosin maailma muuttuu

  • marivalosaari kirjoitti:

   Joo on sillä puhelin välillä käytössä.ei vielä tarvis,mut onpahan kuitenki. Mä ite sain puhelimen vasta 16 vuotiaana hahaha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.