Hae
Mari Valosaari

Takapakkia päiväkodissa

Nyt se tuli mistä jokunen äiti varoittelikin. Alkuinnostus päiväkotiin menosta laantui.

Muutamia päiviä sitten Mila sanoikin aamulla ettei enäää halua mennä päiväkotiin. Ai että se riipaisi sydäntä. Varsinkin kun eihän mun tavallaan olisi pakko viedä Milaa sinne. Heti tuli mieleen apua olen huono äiti (taas) minun pitää sittenkin ottaa tyttö pois hoidosta ja olla vain hänen kanssaan. Kunnes sitten kysyin mistä tämä johtuu ettei hän halua päiväkotiin mennä. Vastaus oli: koska siellä pitää nukkua päiväunet.. Niin eli ei mitään sen vakavampaa. Juttelimme aiheesta ja päätimme mennä päiväkotiin.

Toisena aamuna Mila sitten alkoikin itkeä ettei halua mennä päiväkotiin ja silloin syyksi selvisi se että hänellä tulee minua ikävä. No tässä kohtaa sydän särkyi totaalisesti. Halattiin ja alettiin juttelemaan asiasta. Toki taas tuli huono omatunto ja mietintä siitä pitääkö lapsi ottaa hoidosta pois.

Juteltiin siis kuitenkin ensin ennen kuin lähetin irtisanomista Touhulaan. Sanoin Milalle että minullaki tulee ikävä häntä. Ja juttelimme kuinka mukava on kuitenkin leikkiä kavereiden kans. Toki hän oli alkuun sitä mieltä ettei tarvitse kavereita vaan on mieluummin kotona yksin.

Päätin kuitenkin että Mila jatkaa hoitoa ja päiväkotiin lähdettiin. Mua pelotti aika paljon sen päivän sinne vieti, tuleeko nyt kauheat itkupotkuraivarit kun minä olen poistumassa. Mutta ei, tyttö jäi oikein kiltisti hoitoon. Halattiin, pussattiin ja sanottiin ”rakastan sinua” ja hän painui leikkeihin. Kaikki meni hienosti.

Muutama äiti kaveri tosiaan varoitteli että takapakkia saattaa tulla kun lapsi tajuaa että päiväkoti onkin paikka jonne jäädään ja pienelle lapselle aika pitkäksikin aikaa. Ikävähän siinä ehtii tulla.

Seuraava vaihe onkin sitten kuulemma se kun menen hakemaan lasta tarhasta, hän juokseekin karkuun ja huutaa ettei halua kotiin… sitä odotellessa =)

11 kommenttia

 1. neito kirjoitti:

  Se on tosiaan tosi jännä juttu tuon päiväkodin kanssa. Se vaihtelee kovasti milloin sinne halutaan ja milloin ei. 🙂 Meillä on ollut viime syksystä asti, niin että tyttö ei halua pois päiväkodista. Syynä varmaan on hyvin onnistunut ryhmä, puolet tyttöjä ja puolet poikia, ja kerrankin tytöt tykkäävät leikkiä kaikki yhdessä, ensi alkuun aikuisten ohjaamana. Nyt kaikki leikkivät kaikkien kanssa, ja kaikilla hauskaa. Tyttö valittelee olevansa liian vähän päiväkodissa, koska kuulemma siellä on niin HAUSKAA ja hän on neljä päivänä viikossa n. 8 tuntia kerrallaan.

  Mutta on meilläkin ollut aika, jolloin ei ollut niin kivaa ja ikävä oli kova.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiva kuulla että teillä viihdytään.
   Musta tuntuu että Milakin viihtyy mutta ikävä ja päiväunet harmittaa =)

 2. OnniMari kirjoitti:

  Meidän 3,5v on päiväkodissa 9-12. Se on minusta oikein sopiva aika noin pienelle.

 3. Annim kirjoitti:

  Meillä on ollut paljon eri kausia päiväkotiin menossa. Poika meni päikkäriin kun oli 1v 3kk (nyt 2,5v) ja on 3pv/vko tarhassa. Välillä ei halua mennä, välillä on tosi kivaa. Välillä ei taas halua lähteä pois. Inhottavin kausibtoistaiseksi oli kun poika alkoi huutaa joka kerta kun menin hakemaan että ”äiti mene pois!” ja veti itkupotkuraivarit… odotti isäänsä ja pettyi kun äiti haki 😀

 4. petra kirjoitti:

  Kuinka pitkiä päiviä ja monta päivää viikossa Mila on päiväkodissa? ?

  • Emma kirjoitti:

   Iltapäivät on oikeasti tylsiä päiväkodissa. Jos lapselle haluaa leikkikavereita ja virikkeitä, niin siihen riittää aamupäivät 8-12.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mila on sen 20h/vko ja se on jaettu niin että parittomalla viikolla 2 päivää ja parillisilla kolme päivää

 5. Noora kirjoitti:

  Meillä tyttö aloitti tammikuussa 2016 ollessaan vuoden ikäinen. Eipä oikein ole ollut sellaisia hetkiä, ettei sinne olisi tahtonut jäädä, paitsi silloin ekalla viikolla. Syksyllä tulikin niitä hetkiä, kun itkun kanssa piti lähteä kotiin. Itse kyllästyin tähän itkupotkuraivariin kotiin lähdettäessa, joten siihen saatiin apu kun isäntä kävi välillä muksun hakemassa. Isä hakee kuitenkin aika harvoin, joten hänen matkaansa lähti todella mielissään.
  No nyt on taas ihan ok mennä ja tulla kotiin.
  Mikähän vaihe seuraavaksi?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Tuntuu kyllä että lasten kans eletään pelkästään vaiheesta vaiheeseen =)

 6. ninni kirjoitti:

  Eikö Mila voisi olla vain aamupäivän ja tulla päiväuniksi kotiin? Näin meillä ratkaistiin vastaavanlainen tilanne 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mun mielestä on vaan hyvä että hän nukkuu vielä päikkärit. Nukkuu usein vielä kotonakin, mutta kotona ne on usein sellaisia että itse nukahtaa sohvalle tai autoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *