Hae
Mari Valosaari

Hevoset ja lapset, upea pelottava harrastus

Kyllä, minua pelottaa välillä että hevoset satuttaa lapsia. Luojan kiitos mitään ei vielä ole tapahtunut ja luoja tietää että toivon ettei koskaan tapahtuisi.  Halusin aloittaa tämän tällä koska  tiedän ensimmäisen kuvan herättävän kauhistuneisuutta kun pienen pieni poika antaa porkkanaa suuren suurelle hevoselle.

heovset valosaari

Mulla on kotona heppoja ja luonnollisesti lapset on välillä paljonkin mukana heppojen hoidossa. Pääsääntöisin mä oon äiti joka ei ihan hirveesti varoittele asioista vaan antaa lasten hyppiä, kiipeillä ja opetella. Kuten tässä kun lapset kiipeilee mummon omenapuussa

omenapuu kiipeily

Hevosten seurassa huomaan olevani joissain asioissa ylisuojelevainen, mutta toisaalta annan 6 vuotiaan tyttöni laukata pihatiellä ponillaan yksin <3 Toki tässä kohtaa tunnen ponin jo niin hyvin että uskallan luottaa että kaiken pitäisi mennä hyvin. Toki aina poni voi säikähtää ja tehdä vaistomaisen pakoreaktion ja tyttö saattaa tippua, mutta toisaalta tyttö saattaa myös kaatua vaikka sisällä kävellessään ja loukata itsensä. Liiaksi yritän olla suojelematta, mutta kyllä meillä on tiukat säännöt että lapset eivät saa esim. yksin mennä hevosten tarhaan.

Mutta siis tämän kirjoituksen pääpointti on kertoa että oon super onnellinen, että saan elää tuolla maalla jatkossakin hevosten parissa, ja että saadaan lasten kanssa touhuta luonnon keskellä. Meidän heppa vauvakin on jo 4kk iässä ja mahtava tyyppi. Hänen seurassa lasten kanssa olen SUPER varovainen koska hevonenkin on vielä lapsi ja hänestä(kään) ei vielä tiedä mitä tekee.

Odotan myös innolla ja joo samalla myös kauhulla niitä kaikkia kisamatkoja joita Milan kanssa ja miksi ei Mionkin kanssa tullaan tulevaisuudessa tekemään. Mila olis jo täysin valmis harjoitus estekisoihin, katsokaa vaikka tältä videolta miten hienosti 6 v touhuilee poninsa kanssa <3

Olen hakemassa hevostrailerin vuokralle talven ajaksi kun meillä ei kotona maneesia (sisäratsastuhalli) ole, pakko siis alkaa käymään talven ajan jossain maneesitallilla jotta Mila saa jatkaa hyppy valmennusta läpi talven. Mio 3 v on myös laukannut kerran jo Milan ponilla ja hypännyt ravissa muutaman kerran esteen. Toki hänen kohdalla minä vielä olen vierellä ja pidän jalasta kiinni, mutta kuitenkin. Saas nähdä koska tuo minikin vetelee ponilla jo ihan yksikseen =)

Mila ja Prinssi

tässä kuvassa Mila kävi ratsastamassa @team.kotisaari Prinssi ponilla

Ratsastus on hieno harrastus lapsille, opettaa paljon vastuuta ja kärsivällisyyttä =) kauhun sekaisin tuntein, suosittelen <3 Toistaiseksi meidän lapset on siis harrastanut vain ratsastusta, Mila haluaisi voimisteluun ja pitääkin alkaa etsimään paikkaa missä se onnistuu.

Ja meillä menee muutenkin hyvin ja kivaa on <3 Toivottavasti sullakin <3

Myös #maxthekolli voi hyvin =D

-Mari

4 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Oi vitsi tuo on ihan huippua, että teillä on omassa pihassa hevosia :).
  Omat lapset on 6 -ja 2-vuotiaat ja varsinkin parivuotias neiti tykkää hevosista <3.
  Pienempi on ratsastanu ehkä 5-kertaa. Esikoinen on ravannutkin jo yksin ja pelkkä kävely on hänen mielestään ihan lälläriä :D.

  https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

  • marivalosaari kirjoitti:

   Tietty on lälläriä =) mä muistan että ite oli pienenä aika arka ratsastaja alkuun. Mutta sitten kun vauhtiin pääsi niin vauhti ei meinannut riittää ei millään =D

 2. Viivi Nurminen kirjoitti:

  Ratsastus on hieno laji ja mun mielestä on mahtaa, että teillä lapset pystyy olemaan hevoselämässä mukana <3 Ratsastus on vaarallinen laji, mutta vaikka itsekin on lennellyt pää edellä maneesin seiniä päin hevosen pelästyessä tai kaatunut hevosen kanssa, kun se on seonnut askelissaan niin on se silti sen arvoista. Ratsastus todella opettaa vastuuta ja kärsivällisyyttä sekä tietenkin kunnioitusta niin isoja eläimiä kohtaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.