Hae
Mari Valosaari

En kisaa toukokuun alussa

En tosiaan kisaakaan toukokuun alussa vaikka Iltalehden haastattelussa 14.2. sanoin että kilpailen toukokuun 9. Päivä fitness galan tapahtumassa Tukholmassa. Näin suunnittelin silloin ja teimme siskoni kanssa treeniohjelman ja ruokavalion tähdäten tuohon päivämäärään.

 

Siitä kuitenkin parin viikon päästä Tiina kysäisi minulta että milonkas ne Diamondgirl kisat olikaan, ettei ne vaan ollut samaan aikaan. Ja silloin tajusin katsoa kalenteriin ja kyllähän ne samaan aikaan on. Olen siis juontamassa tätä kisaa Hämeenlinnassa eikä kisailu Tukholmassa samana päivänä taida tulla kysymykseen. HYVÄ MINÄ.

 

No hätä ei ole tämännäköinen, toukokuun alussa siis on Timanttityttö kisa ja itse kisaan sitten vasta toukokuun lopussa. Italiassa Riminissä on Fitness Universen kisa touko-kesäkuun vaihdeviikonloppuna ja sinne siis olen menossa =)

 

Ja hei tuonne Diamondgirl kisaan saa osallistua!! Ilmoittaudu 13.4. mennessä. Kaikki näyttävät sporttiset naiset jotka haluavat haastaa itseään tulkaa mukaan! Kisassa on toughness kierros jossa otetaan tytöistä mittaa sekä esittely kierros. Luvassa on mahtava tapahtuma!

Tässä kilpailun säännöt suomeksi kun nettisivulla ne ovat englanniksi. Linkit kisaan alla

 

”The toughness round”

 

Kilpailijat punnitaan kilpailijakokouksessa kisa-asut päällä. Kehonpaino lajeissa painot nousevat 2,5kg välein ja kilpailijoiden paino pyöristetään ylöspäin seuraavaan rajaan lasketusta arvosta – esim. jos kilpailijan paino on 66kg – 80% on 52,8% > nostettava paino on 55kg. 120 kg on 79,2kg > nostettava paino 80kg.

 

Suoritusten aikana neopreenituet polvissa/kyynerpäissä on sallittu ja samoin rannesiteet ja vyö (painonnosto, voimanosto tai neopreenivyö).

Maastanostossa vetoremmien käyttö on sallittu. Kilpailupaikalla on kilpailun virallisia remmejä käytettävissä.

Kaikissa lajeissa magnesium on ainoa sallittu tartunta-aine.

Nostotrikoot ja muu extra materiaali on kielletty.

 

1:

Ylösnosto:

Kilpailijalla on 120 sekunnin aikaraja, jonka aikana hän nostaa mahdollisimman monta hyväksyttyä toistoa painolla joka on 80% hänen kehonpainostaan.

Suoritustekniikka on vapaa, mutta hyväksytyn noston saamiseksi paino pitää pitää hallitusti suorilla käsillä, jalat, lantio ja kädet suorina, pää käsien välissä.

Tuomarin merkin jälkeen kilpailija palauttaa painon lattiaan kehokosketuksen (= palautus rinnalle/olkapäille) kautta ennen seuraavan noston aloittamista.

Eniten toistoja voittaa.

 

2:

Maastanosto:

Kilpailijalla on 120 sekunnin aikaraja, jonka aikana hän nostaa mahdollisimman monta hyväksyttyä toistoa painolla joka on 120% hänen kehonpainostaan.

Perinteinen maastanostotyyli – ei sumoa.

Ei pompautusta – jokaisen toiston pitää pysähtyä selvästi lattiaan.

Reisikannatus on sallittu.

Loppuasennossa, jokaisessa toistossa kilpailija seisoo suorana, jalat ja vartalo täysin ojennettuna, lantio edessä, olkapäät takana.

Tuomarin merkin jälkeen nosto on hyväksytty ja kilpailija voi palauttaa painon lattiaan ennen seuraavan noston alkua.

Eniten toistoja voittaa.

 

3:

Hoover:

 

Kilpailijat asettuvat 2 alustan päälle siten, että varpaat/päkiä on toisella ja kyynerpäät/kädet toisella.

Start-komennon jälkeen kilpailijalla on 3 sekuntia aikaa saada itsensä täydelliseen, suoraan asentoon. Polvet ja lantio lukittuna, selkä suorana, kädet 90 asteen kulmassa.

Start-komennon jälkeen vain varvas/päkiä alue jaloista ja kädet kyynerpäästä alaspäin voivat olla kosketuksessa alustaan.

Jokainen kilpailija voi saada yhden varoituksen asennostaan – jos hän korjaa asennon, niin aika jatkuu mutta toisesta varoituksesta aika loppuu.

Pisin aika voittaa.

 

4:

 

Roikkuminen tangosta:

 

Tanko on 25-28 mm paksu, sileä tanko.

Tanko on tarpeeksi korkealla, ettei kilpailijan varpaat ei osu lattiaan roikkuessa.

Kilpailijan takana on alusta, joka helpottaa otteen ottamista, mutta start komennon jälkeen kilpailija ei saa koskettaa alustaa.

Ennen starttia kilpailijoita kehoitetaan ottamaan ote ja 2 sekuntia sen jälkeen tulee start-komento. 2 sekuntia start-komennon jälkeen kilpailija ei voi enää pitää kontaktia alustaan tai aika loppuu.

Peukalolukon käyttäminen kielletty. Ei remmejä.

Pisin aika voittaa.

 

Pisteet:

Joka lajin voittaja saa niin monta pistettä kuin on kilpailijoita ja toinen saa yhden pisteen vähemmän jne.

Kokonaispisteisiin jokaisen kilpailjan yhteispisteet kierrokselta jaetaan kilpailijoiden määrällä, joten kierroksen voittaja voi saada yhtä monta pistettä kuin kilpailijoitakin on jos hän voittaa kaikki 4 lajia kierroksella.

 

Mikäli kokonaiskilpailun pisteissä tulee jaettuja pisteitä, niin korkeampi sijoitus kovuus kierroksella tekee eron kilpailijoiden sijoitukseen.

 

Sellaiset säännöt =). Koitan saada videomateriaalia myös lajeista pian =) jospa vaikka itse kokeilis testiksi ja ottais videolle =) eli itseni nolausta tiedossa =)

 

By the way se rintatulehdus mikä mulla oli, tosiaan oli ja meni. Pääsin kyllä helpolla sen kanssa. Kipua kesti keskiviikko yöstä lauantai aamuun. Varmaan meni nopeasti ohi kun jätin Milalta kiinteän ruuan pois ja pelkästään imetin useasti ja join itse paljon nestettä, vettä ja teetä. Lisäksi söin ruokia joita väitetään auttavan tulehduksiin ja näitä ovat marjat sekä suolakurkut. Joo en tiiä oliko noilla taikaa mutta söinpähän kuitenkin =)

 

Tästä voit tutustua Diamondgirl facebook sivuun

Tästä voit tehdä osallistumis ilmoittautumisen ja maksun

Tässä linkki iltalehden juttuun

Ja Tästä Fitness Universen sivuille

Ja vielä yksi linkki fitteimpään voimailulehteen maailmassa tästä

Kuvat: Petri Mast (tuli sittenkin vielä yks linkki lisää mut nyt ei enempää)

_I0B8779-Edit

_I0B8833-Edit _I0B8883-Edit