Hae
Mari Valosaari

Päiväkotipaniikki

Apua ensi viikolla se alkaa..

Eilen tultiin takaisin Brasiliasta. Tässä koitetaan aikaerosta selvitä. Me herättiin pojan kans tänä aamuna klo 11:30 ja Mila nousi sängystä klo 13:00. Nukkumassa oltiin Jäbä 19:30 Mila 20:00 ja minä 21:30. Eli oli vähän univelkaa. Tai Mila oli ainoo joka nukku koko yön ja kevyet 17h vetikin unia. Jäbä heräili yöllä ja tunnin verran oli hereilläkin 23-00 aikana. Mutta kyllä tämä tästä varsinkin kun päiväkodin jännitys alkoi minulla todenteolla.

Tuli yhtäkkiä mieleen että enhän mä tiedä yhtään mitä sinne pitää ottaa mukaan tai millaiset aikataulut siellä on? Täytyykin heti lähettää meili kysyäkseni mikä heillä on ohjeistus tätä varten. Se kyllä voi olla että nämä asiat käsitellään sitten silloin ensimmäisenä päivänä kun vien Milan aluksi vain pariksi tunniksi paikalle. Normaalisti kun vanhemmat tutustuttaa lapsen päiväkotiin ne jää paikan päälle koska harvoin silloin on jo hoitosopimus voimassa. Meillä juurikin brasilian reissun vuoksi hoidon aloitus siirtyi tänne saakka ja sopimus on siis jo voimassa, mutta voi olla että jään jonnekin takahuoneeseen odottelemaan joka tapauksessa. Tai toisaalta miksi jäisin. Kauas en kuitenkaan lähtis, korkeintaan kauppaan tms ja Mila on kyllä niin reipas tapaus että pärjää varmasti. No tätäkin ehdin vielä muutaman päivän miettiä. Tiistaina ajattelin viedä Milan Touhulaan ekaa kertaa.

Tosi innoissaan tyttö odottaa ”oleskelu päiväkotiin” pääsyä. Hän siis nimesi Touhulan oleskelu päiväkodiksi kun tutustumiskäynnin jälkeen sanoin että sitten myöhemmin saat jäädä olemaan pidemmäksi aikaa =). Oon puhunu että reissun jälkeen päiväkoti alkaa ja aina hän kysyy ”ai nyt?”

Touhua riitti myös reissussa

Äidin sydän alkaa pamppailemaan kun asiaa ajattelee.. On se ihmeellistä. Vaikka tiedän että tämä on meidän Milalle varmasti paras vaihtoehto ja hän tulee viihtymään siellä kavereiden kanssa niin silti jännittää. Enkä varmasti ole ainoa joka näin tuntee..

Tsemppiä meille kaikille äideille päiväkotiin lähettämiseen <3

-Mari-

5 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  – Sään ja sesongin mukaiset ulkovaatteet, kesälläkin erikseen.
  – sadetakki, kurahousut, saappaat
  – sisätossut
  – vaihtovaatteita niin sisälle kuin uloskin. Pari vaatekertaa sisävaatteita riittää.
  – unikaveri
  – pyykkipusseja
  – päiväkodin käytännöistä riippuen xylitol purkkaa/pastilleja saatetaan tuoda kotoa
  – usein myös jumppavaatteet pyydetään kotoa erikseen

 2. Liila kirjoitti:

  Mä jäisin ekana päivänä lapsen kanssa sinne vaikka hoito olisikin alkanut jo. Näät mitä siellä tapahtuu, miten toimitaan ja pystyt juttelemaan ja kertomaan omasta lapsesta siinä samalla. Ne kun ei tunne sun lasta.

 3. Sofia kirjoitti:

  Yksi päivä kannattaa varmaan olla lapsen kanssa pk:ssa, ja toinenkin osittain jos vain pystyy. Siinä selviää parhaiten mitä kaikkea tarvitsee, ja myöskin ymmärtää paremmin pk:n päiväjärjestyksen, mikä auttaa ymmärtämään lapsen kertomia asioita sieltä.
  Sisätossut, vaihtovaatteet, unilelu ja säänmukaiset ulkovaatteet tosiaan on ne normit.

 4. Mari Valosaari kirjoitti:

  kiitos kaikille vinkeistä <3

 5. Tiia kirjoitti:

  Moikkis! Päiväkodilta kyllä saa ohjeet ja neuvot mitä lapsella kannattaa olla päiväkodissa mukana. Yksi vaatekerros vaihyovaatteita, tossut ja unilelu, niillä pääsee alkuun. Kannattaa olla mukana tutustumassa. Päiväkodissa on kuitenki kaikki lapselle tuntemattomia ja saattaa lapselle kaiken sen innostuksen ja odotuksen jälkeen yhtäkkiä iskeä ujous ja silloin on äidin hyvä olla tukena ja turvana kannustamassa. Samalla saat itse kysellä hoitajilta mieltä askarruttavista asioista ja hoitajat kertovat päiväkodin rytmistä ja arjesta. Kyllä se siitä. Tsemppiä niin äidille kuin tyttärelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.