Hae
Mari Valosaari

Häpeäisit läski äiti

Synnytyksen jälkeen palautuminen ei tapahdu hetkessä.

 Vaikka se vitsiksi on tarkoitettukin ei ehkä kannata juuri synnyttäneelle heittää:

”etkö sä synnyttänytkään”

”jäikö sinne vielä yksi”

jne..

Äiti itse voi heittää huumoria asiasta mutta jätetään se hänelle.

 

Paineet palautua välittömästi ja muutenkin täydellisestä kropasta on kovat.

 Tästä aiheesta puhutaan Marja Hintikka Livessä ensi maanantaina YLE tv 2 17.10. klo 21:00 Jakson nimi on siis ”Häpeä läski mutsi”

Minä olen ohjelmassa mukana tähtibloggaajan roolissa ja tulen kertomaan oman näkemykseni asiaan.

#yleMHL #samppanjaamaanantaihin

Jutellaan aiheesta siis lisää tiistaina ohjelman jälkeen kun tiedetään mitä on ohjelmassa puhuttu. Tiistaina myös radiossa Yle puheella klo 16-17 paneudutaan asiaan syvemmin minunkin kans.

 

Tässä minun vatsa VIIKKO synnytyksen jälkeen. Edelleen siitä voisi kuvitella että pieni vauva olis sisällä..

{"total_effects_time":0,"total_draw_time":0,"total_effects_actions":0,"uid":"CC574620-A4A6-4F5F-AADE-0B8F73529721_1462182860276","tools_used":{"crop":0,"perspective":0,"shape_crop":0,"stretch":0,"free_crop":0,"resize":0,"adjust":0,"clone":0,"selection":0,"flip_rotate":0,"tilt_shift":0,"enhance":0,"curves":0,"motion":0},"layers_used":0,"effects_tried":0,"brushes_used":0,"photos_added":0,"effects_applied":0,"total_draw_actions":0,"height":1280,"total_editor_time":34650,"width":960,"origin":"gallery","total_editor_actions":{"text":1,"shape_mask":0,"border":0,"square_fit":0,"lensflare":0,"clipart":0,"frame":0,"callout":0,"mask":0}}

-Mari-

0 kommenttia

 1. Juulia kirjoitti:

  Hhe, mulla oli synnytyksen jälkeen elämäni laihoin olo, vaikka masu viel pömpöttiki iha huolel. Kai se oli niin iso muutos ku pääs isosta mahasta eroon. Mieheni siihen varovaisena kommentoi, että kyllä sä kulta olit laihempi ennen raskautta.. mua ei kyl kommenti haitannuvaa totesin sen olevan niin harvinaista naiselle että tuntee olonsa laihaks, mä vaa nautin tunteesta niin kauan kun se kestää;DD

 2. Neljän äiti kirjoitti:

  …ja toisaalta niitäkään naisia ei saa moittia vaikka palautuvatkin heti. Mulla ei neljän lapsen synnytyksen jälkeen koskaan jäänyt edes tuota pömppistä, en tiedä mistä johtuu, mutta jo sairaalassa vatsa meni ihan littaan. Usein olen siitä saanut kuulla olevani pinnallinen kun olen sen ääneen sanonut/näyttänyt. Mutta en siis sanoisi niinkään ettei vatsa koskaan palaudu synnytyksen jälkeen nopeasti. Ehkä enemmänkin ettei koskaan voi tietää, kenellä palautuu ja missä ajassa. Jokainen on yksilö, ei yleistetä.

  • synnyttänyt kirjoitti:

   Näin! Monet kerrat synnytyksen jälkeen on tutut ja vähemmän tutut kyseenalaistaneet syömiseni, liikuntatottumukseni jne jne. Se tuntuu oikeasti pirun pahalta ja jollain tapaa nololtakin että olet samoissa mitoissa heti kuin ennen koko raskautta – ja vain siksi että tullaan sanomaan että etkö herrajestas syö ja hyvänen aika mikä luuviulu, äläkä vaan enää lenkkeile enempää ja kyllä nyt rivakasti pullan syöntiin.
   Me kaikki ollaan erilaisia ja erikokoisia, jo ennen lapsia ja lasten jälkeen. Se negatiivisuus minimiin jokaisen kohdalla niin huomattavasti mukavempi olo olisi varmasti monilla.

 3. Minna kirjoitti:

  Mummoni kertoi kuinka pappani järkyttyi mummon mahan nähdessään synnytyksen jälkeen. Mummolla oli jo kolme lasta edellisestä liitosta ja neljäs pappani kanssa, oli tuolloin 34-vuotias. Pappa oli kysynyt järkyttyneenä mahaa osoittaen, että ”Jääkö se tuollaiseksi?” 😀 Mummo oli tuumannut, että mitäpä luulet, miltäs se näytti niiden kolmen edellisen jälkeen…

 4. NindePinde kirjoitti:

  Niin, ja sit on tällasia ku mä, neljän lapsen äiti, lapset 18-, 16-,12-,ja 9kk. Kolmesta ekasta palauduin niks naks, oon oll koko ikäni siro ja laiha. Viimeisestä, rakkaasta iltatähdestä kiloja tuli 17, ja 9 kuukauden jälkeen on kymmenen jäljellä. Vaikea käsittää, ku koko ikänsä on saanu syödä mitä haluaa lihomatta, että nyt vissiin jokin on muuttunut. Haluan liikkua kyllä, mutta musta ei oo millekään kitudieetille, ja silti toisaalta nää kilot ahdistaa.. :-\

 5. Satu kirjoitti:

  Itse tulin suoraan sairaalasta kotimatkalla kaupasta hakemaan korviketta varuiksi kotio, silloinen työkaveri kysyi; eikös se ole vieläkään syntynyt?! Meni hieman noloksi kun sanoin vauvan syntyneen edellisenä päivänä ja odottelee isin kanssa autossa? Lähetti illalla viestillä anteeksipyynnön kun oli jäänyt hävettään kuulemma..itseäni vain onneksi huvitti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.