Hae
Mari Valosaari

Ratsastamaan synnytyksen jälkeen nyt jo

Mietin kovasti milloin saa nousta hevosen selkään synnytyksen jälkeen ja vastaus löytyi.

mari valosaari ratsastus

Minä hyppäsin hepan selkään 3 viikkoa ja 6 vuorokautta synnytyksen jälkeen eli eilen. Mutta varoitus, tämä ei ole vastaus kaikille. Kurkkailin keskusteluja aiheesta ja kyselin kavereilta ja neuvolan tädiltä milloin se on sallittua. Mitään tarkkaa päivämärää en saanut, mutta käytännössä sääntö on ”omien tuntemusten mukaan”. Jos siis itsestä tuntuu että voi alkaa ratsastamaan niin silloin se on ”sallittua”. Eihän sitä tietenkään kukaan kiellä, mutta varovainen kannattaa olla.

Suurimmat riskit ovat kai vatsalihaksissa etteivät ne jää erkaalleen eli ei ala treenaamaan niitä liian pian ja ilmeisesti siinä ettei kohtu vaurioitu. Mulla ei oo tuosta kohtu-osiosta mitään varsinaista tietoa joten ei tartuta siihen sen enempää =) (paitsi jos jollain on niin saa kommentoida ja kertoa) =)

Minulla oli tosiaan tunne että uskallan nousta ratsaille, mutta AINOASTAAN käyntiä. Ravissa ja laukassa käyttää vatsalihaksia niin paljon että niitä en halua vielä mennä varmaan aika pitkään aikaan.. odotan ainakin kuukauden tai kaksi vielä.

Kannattaa myös tunnustella miltä hevosen selässä istuminen tuntuu. Jos se tuntuu ikävältä lantion seudulla tai lonkissa niin silloin on liian aikaista. Mulla ei tuntunut mitenkään ikävältä joten jatkan..
Ja voi että oli ihanaa olla hevosen selässä pitkästä aikaa. Viimeksi heinäkuussa 2015 ratsastanut.. Ja se että mulla on ollu oma hevonen omassa pihassa 8 kuukautta enkä ole kertaakaan ennen tätä noussut sen selkään on ollut piinaavaa. Mutta nyt siitä nauttii sitten täysin rinnoin <3

Pikkutyttö haaveeni on nyt virallisesti täytetty

Vauva nukkui vaunussa kentän reunalla

mari valosaari

<3

mari valosaari ratsastus synnytyksen jälkeen

Muutamia kierroksia ratsastin ja sitten kentän laidalta kutsuttiin mua, eli hyvä nopea kosketus ratsastukseen näin alkuun. (kaveri oli mukana ja otti hevosen haltuunsa tässä kohtaa)

mari valosaari imetys

-Mari-

 

 

10 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Hei! Itelläni on oma hevonen ja aloin ihan kunnolla ratsastelemaan 1,5kk kuluttua synnytyksestä. Muuten, onko teillä oma talli pihalla? Jos on niin apua ihanaa! Ikuinen heppatytön unelma 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   kiva kuulla että pystyit alkaa ratsastaa niin pian kunnolla =)

   joo on oma talli <3

 2. Nenna kirjoitti:

  Hei. Vaarana tuossa ratsastamisen liian aikaisessa aloittamisessa on kohdun laskeuma, niinkuin kaikissa muissakin tärähtelevissä liikkeissä kuten juoksussa. Kannattaa malttaa odottaa niitä ravia ja laukkaa 2-3kk synnytyksestä, niin ei tule hallaa itselleen tehtyä. Käyntilenkit onkin varmasti ok, itse olin myös 3vkoa synnytyksestä hevosen selässä maastossa kävelylenkillä. Onnea vielä vauvasta ja voimia äidille vauva-arkeen! 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Aivan, tuon termin olinkin joskus kuullut mutten muistanut. Joo eiköhän tässä malta odottaa, loppu elämä taas aikaa laukkailla =)

   kiitos infosta ja onnitteluista =)

 3. Piritta kirjoitti:

  Mä nousin hepan selkään kun vauva oli 10viikkoinen ja viikko sitten kun vauva on melkein nelikuinen kokeilin laukata ekaa kertaa sitten viime syksyn. Kyllä voin sanoa että ensi kertaa elämässäni jännitin vauhtia, niin oli keskikroppa vielä eri moodissa pää kanssa.. Jaiks, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti kadonneita keskivartalon lihaksia..

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mulla kans esikoisen jälkeen oli 4kk ekaan ratsastukseen ja menin kyllä täyden tunnin raveineen ja laukkoineen. Ja toi vauhdinpelko oli mullaki. Mut se johtu varmasti siitä että nyt on äiti. Ei pelkästään se että lapsesta on koko ajan huoli ja pelko, mutta sitä varoo myös enemmän että itse pysyy hengissä ettei lapsi jää ilman äitiä.

 4. marika kirjoitti:

  Mä alotin ihan täysillä harrastaa heti 1kk jälkeen synnytyksestä.Laukat ja ravit mentiin heti 🙂

 5. Ani kirjoitti:

  Mihin asti uskalsit ratsastaa raskaana ? T. Rv 16

 6. Sanna Virolainen kirjoitti:

  Kohdunlaskeumaakaan ei tule kunhan huolehtii vatsanpohjanlihaksista eli harjoittaa niitö,toki kauheassa ravissa voi kelle tahansa käydä jotian jos paikat ei oel ok,eli terveys täytyy tiedostaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.