Hae
Mari Valosaari

5 syytä ottaa au pair

Kovasti on toivottu ajatuksia ja kokemuksia elämästä au pairin kanssa ja nyt niitä alkaa tulemaan.

 

Ensimmäisenä käsittelen aihetta miksi ottaa au pair. Tai en tietenkään ole mikään sanomaan muiden puolesta, mutta meillä päädyttiin au pairiin koska:

 1. Jontte on työvuorossa 24h putkeen joka neljäs päivä. Näinä päivinä minun on päästävä hoitamaan hevoset ja etenkin näistä haasteen tuo iltatalli. Lapset menee nukkumaan ja yleensä sen jälkeen hoidan hepat sisään joten jonkun on oltava sisällä lasten kanssa. Joo varmaan voisi tuon noin 20 min ajaksi jättää lapset ”yksin” vaikka itkuhälyttimen kans etenkin nyt kun vauvakin oikeasti nukkuu, mutta ei se ajatus tunnu kovin hyvältä. Ja jos meillä olisi vain lastenhoitaja joka käy päivisin olisi tämä ongelma edelleen olemassa. –APU KUN OLET YKSIN-
 2. Mä teen aika paljon töitä vaikka olenkin kotona ja niihin hetkiin on kiva että joku hoitaa lapset että voin oikeasti keskittyä työn tekemiseen. Tai vastaavasti jos täytyy lähteä töihin kodin ulkopuolelle on hoitaja kätevästi kotona. –APU KUN TARVITSET HOITAJAN TÖIDEN AJAKSI-
 3. Koska on hevoset ja lapset ja työt, jää kodin siisteydestä huolehtiminen aika huonolle jamalle. Ilman au pairia koti olisi välillä melkoinen sikolätti. –APU KODIN SIIVOUKSEEN-
 4. On ihana kun joku muu tekee edes välillä ruuan kotona mun puolesta. Meidän au pairit ei kyl tähän mennessä ole olleet kovinkaan kokkailu tyyppejä mutta molemmat on muutamia kertoja ruokaakin tehneet. –APU JOKAPÄIVÄISEEN RUUAN LAITTOON-
 5. On mieletön rikkaus että lapset oppii englannin. Mila alkoi puhumaan lähes täysin englantia jo kahden kuukauden jälkeen. Ei tietenkään niin että olisi puhunut täydellisesti, mutta niin että pystyi jo käymään kunnon keskusteluita uudella kielellä. –APU OPPIMAAN VIERAS KIELI-

 

Nämä viisi syytä ovat päällimmäiset siihen että me päädyimme au pairin ottamaan perheeseemme.

Ihan super ihanaa on myös kun astianpesukone tyhjenee ”itsestään”, pyykit ”ilmestyy” viikattuna vaatehuoneen viereen ja lasten lelut ”hyppäävät” paikoilleen.

Lapset on myös tykänneet tosi paljon ja veikkaan että on kiva jäädä ”hoitoon” ihmiselle joka on arjessa muutenkin mukana.

pikku kiisseliturpa =) p.s. marjakiisseliin käytin makeuttajana hunajaa ja sitkostajana psyllium kuitua 😉

Olis kiva jos heitätte kysymyksiä liittyen au pairiin tämän kirjoituksen alle niin poimin niitä täältä ja vastailen uusissa postauksissa.

8 kommenttia

 1. Lumihiutale kirjoitti:

  Kiitos tästä, tämä on niin ajankohtainen aihe meille kun pitää jo ensi syksyä miettiä enkä haluaisi vielä laittaa lapsia päiväkotiin tai muualle hoitoon. Ovat siis nyt 6kk ja reilu 2v. Mistä löysitte au pairit ja mitkä olivat toiveenne heidän suhteen? Toteutuivatko toiveenne? Itseä mietityttää tämän kuopuksen kanssa pärjääminen kun on vielä niin pieni ja haluaisin au pairin joka olisi aiemminkin hoitanut vauvoja ja pieniä lapsia. Miten hän käytännössä asuu teillä? Oma huone yms? Onko ollut sopeutumisvaikeuksia molemmin puolin? Mukava kuulla ihan oikeita kokemuksia kun muuten tietoa kyllä saa.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos kysymyksistä. Paneudun kaikkiin noihin omissa kirjoituksissa. Se mistä mä olen au pairin etsinyt löytyy nyt blogista.

 2. Paprika kirjoitti:

  Minäkin ottaisin taatusti au pairin jos vain elämäntilanne ja asunto olisi sille sopiva 🙂 Kysyttävää miula ei tosin ole 😀

 3. Satu-Maarit kirjoitti:

  Millaiset työajat aupairilla on? Onko tietty aika tai tuntimäärä päivässä jolloin hoitaa hommat, vai onko työ kokoaikaista…?

  Saako aupairiin jotain tukea ja kuinka palkkaus maksetaan?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   työtunnit 30h/vko ja max 5h/päivä. Tosin nämä on varmasti au pairin kanssa sovittavissa miten tehdään. Yksi päivä viikossa pitää olla kokonaan vapaa ja vähintään kerran kuussa sen pitää olla sunnuntai.
   Tukia ei saa, mutta kotitalousvähennyksen kyllä. Palkkauksesta kirjoitan erillisen ohjeistuksen kunhan vaan ehdin

 4. j kirjoitti:

  Heippa! Olemme ottamassa au pairia lähiaikoina. Oikeastaan oikea ihminen on jo löytynyt. Miten au pair sopimuksen kanssa toimitaan? Tulostitko netistä valmiina sopimuksen vai teitkö sen itse?

 5. Monta au pairia palkannut kirjoitti:

  Kotihoidontuen kyllä saa alle 3-vuotiaasta lapsesta, kun au pair on kotona.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moikka, nyt en ymmärä mistä moinen kommentti? olenko minä vaittänyt toista vai miten? =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.