Hae
Mari Valosaari

Päätös biologisesta lääkkeestä

(kuva kesältä raveista)

Ensinnäkin kiitos kaikille jotka jaoitte mielipiteenne tai kokemuksenne kyseisistä lääkkeistä. Ne auttoivat päätöksen teossa. Vatsa on ollut paljon rauhallisempi ja sen vuoksi meinasin että en ota biologista lääkitystä vastaan. Toisiin ajatuksiin tulin lasteni ja töiden vuoksi. Lapset on nyt pieniä ja tarvii minua enemmän kuin koskaan. Myös työ elämässä rauta on kuumempaa kuin koskaan ja sitä on nyt taottava. Kuumimmat aiheet tälle vuotta ovat Bunda, Blogi ja YouTube.

 

Kun siis tämä biologinen lääke antaa minulle hyvin todennäköisesti pari vuotta oireetonta elämää sairauteni kanssa otan sen ilomielin vastaan. Tuo biologinen lääke blokkaa minulta yhden tietyn välittäjäaineen ja nyt täytyy olla rehellinen, en tiedä poistaako se sillä tavalla olevan tulehduksen vai estääkö se vain siitä tulevat oireet. Lupaan selvittää tämän ja kertoa myös teille.

 

Jos kyseessä on se että tulehdus poistuu on se hyvä, mutta jos vain estää minut reakoimasta tulehdukseen niin sehän ei kuulosta ihan älyttömän hyvältä. Mutta vaikka olisi niin että kyse on vain oireen peittämisestä/poistamisesta niin tässä kohtaa elämäntilannetta olen siihenkin valmis.

 

Onhan tämä aika hurjaa että en tiedä tuosta lääkkeestä tuota aika tärkeää asiaa ja kuitenkin olen menossa sitä huomenna 3.1.2018 ottamaan. Mutta tässä kohtaa luotan lääkäriin ja teihin muihin jotka olette avun lääkkeestä saaneet.

 

Onhan tietenkin vielä mahdollista ettei tuo lääke minulle sovi, mutta se selviää vasta kun lääkettä on saatu.

 

Lääke annetaan sairaalassa ns. infuusiona eli suoraan suoneen. Huomenna on ensimmäinen kerta ja ensimmäiseen kertaan on varattava 3,5 tuntia aikaa. Ilmeisesti itse infuusio kestää n 2 tuntia mutta oisko siinä sitten tarkkailuaikaa tuo 1,5h.

Seuraavan kerran lääkettä käydään ottamassa sairaalassa 6 viikon päästä ja sen jälkeen aina 8 viikon välein. Ja aina siis sairaalassa suonen sisäisesti. EDIT: alkuun käydäänkin toinen kerta kahden viikon päästä ja sen jälkeen jälleen kahden viikon kuluttua ja sitten jatkuu 8 viikon välein.

 

Nyt sitten vaan sormet ja varpaat ristiin että siedän lääkettä.

 

Lääkkeen ohella aion myös noudattaa SCD ruokavaliota jonka oon huomannu olevan todella hyvä vatsalle/suolistolle.

 

 1. IHANAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE, OLKOON SE TÄYNNÄ ILOA, RAKKAUTTA SEKÄ TERVEYTTÄ <3

 

4 kommenttia

 1. Elinal kirjoitti:

  Tyttäreni on saanut myös tuota lääkettä, sairastaa reumaa, ja se auttoi, nyt tulehduksettomia vuosia on takana kolme ja myöskään biologista lääkettä ei olla enään tarvittu, eikä muitakaan. Toivon että se auttaa myös sinulle ❤️ Tsemppiä.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mahtava kuulla että on auttanut tyttärellesi. Ja kovasti täällä toivon että apu löytyy myös mulle.

 2. Jiipee kirjoitti:

  Oletko harkinnut kokeilemaan Heikkilän ruokavaliohoitoa. En tiedä ketään jonka oireita kyseinen ruokavalio ei olisi helpottanut, useimmilla sairaus rauhoittunut kokonaan. Oma omaiseni on saanut reumaan avun tästä ruokavaliosta. ?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   En oo juuri Heikkilän ruokavalioon tarkemmin tutustunut. Nyt tämä SCD tuntuu aika hyvältä mulle.
   Kiva että sä oot saanu apua siitä =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *