Hae
Mari Valosaari

7h unta putkeen

7h unta putkeen äiti ja lapsi

kuva: Tea J Photography

Näin se on sullekin mahdollista

Tätä on ihan pakko hehkuttaa. Siis oikeesti kaikki nuo 7h unta yhteen putkeen enkä herännyt kertaakaan. Ja kaikki äiti ihmiset tietää mikä tässä nyt niin hienoo oli. Juu just se että ei tullut keskeytyksiä uneen. Parhaan yöunet pitkään aikaan. Äidit nukkuu ns. koiranunta ja pienikin rasahdus herättää. Minä oon vieläpä jostain ihmeen syystä suostunut reilun viikon ajan nukkumaan lasten keskellä patjalla lattialla. Ja voitte vaan kuvitella montako kertaa yön aikana herää kun molemmilla puolilla pyörii lapsi. Toinen huutelee äitiä ja tuttia pitkin yötä ja toinen juttelee muuten vaan omiaan. Nii ja monta kertaa yössä tulee joko käsi tai jalka naamaan.

Viime yön otin ja jäin alakertaan vierashuoneeseen nukkumaan. Pitsin korvatulpat niin syvälle kuin ne vain menee ja ummistin silmäni. Luotin siihen että isi hoitaa. Ja ah 7 h unien jälkeen havahduin pirteänä. Mahtava tunne kun ei ollut niin karu herätys kuin yleensä.

Suosittelen omia öitä kaikille äideille

Ottakaa ja menkää toiseen huoneeseen ja laittakaa korvatulpat korviin. Ottakaa silloin tällöin yö jolloin luotatte lasten hoidon isälle. Joo se isä ei välttämättä herää samalla tavalla kaikkeen kuin sinä, mutta se on pelkästään hyvä asia. Hän saa nukkua, vaikka lapset höpöttelis omiaan ja sinä myös omassa rauhassasi. Ja aivan varmasti isi kyllä herää jos jokin oikea hätä iskee.

Montako tuntia sinä nukut yössä?

Kertokaa kommentteihin miten te ootte saanu viimeaikoina nukuttua. Tai kertokaa montako tuntia parhaimmillaan nukutte putkeen?

Ja jos teillä on jokin muu super niksi hyvään yöuneen niin kertokaa toki sekin.

kuva: Tea J Photography

sisaruskuva

-Mari-

 

17 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Osui silmiini tuo blogin (tai bloggaajan) esittelyteksti: ”Nyt toista lastaan odottava laulavan palomiehen vaimo asuu maalla, hoitaa kotia, lapsia ja hevosia sekä yrittää yhdistää tähän yrittäjänä elämisen.”

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Joo se on kaivannut päivitystä jo hyvän tovin. Mutta pian se vaihtuu, samalla kun sivusto uudistuu =)

 2. Nimetön kirjoitti:

  Vauva 10kk, viime aikoina saanut jo jopa 6 tuntia unta putkeen hyvinä öinä. ?

 3. hm kirjoitti:

  Oh.rsvirus vauvalla. Kaksi yötä jo valvoneena. Josko vielä joskus sais nukkuu.

 4. Mimmi kirjoitti:

  Vauva 2kk ja heräillään parin tunnin välein. Kyllä mä sit viimestään parin-kolmen vuoden päästä saan jo taas nukkua kokonaisia öitä ?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Joo se lohduttaa kummasti kun ajattelee että tämä helpottaa vielä..JOSKUS hahaha tsemppiä <3

 5. Lauraaaaa kirjoitti:

  6 viikkoinen vauva pitää huolen siitä, että unta ei tule kovin paljoa. Yössä unta tulee ehkä 6h, josta yhtäjaksoista unta on max 2,5h. Pahimmassa tapauksessa vauvan nukkuessa, esikoinen (kohta 4v) tarvitsee syliä tms – ja hänelle ei yöllä iskä kelpaa.

 6. Marianne kirjoitti:

  Hihkuin suuresti kun sain töissä yönä nukuttua 5h putkeen ja heräsin iha syvältä unesta ja vasta isännän pökkimänä ku vauvat itki toises päässä taloa. Siirrettiin 6kk kaksoset omaan huoneeseen nukkumaan ja ny en herää joka äännähdykseen. Ja tytötki nukkuu paremmin ku on vähemmän kuorsausta.

 7. Marianne kirjoitti:

  Hihkuin suuresti kun sain töissä yönä nukuttua 5h putkeen ja heräsin iha syvältä unesta ja vasta isännän pökkimänä ku vauvat itki toises päässä taloa. Ja siihen päälle vielä 3h katkeamatonta unta.
  Siirrettiin 6kk kaksoset omaan huoneeseen nukkumaan ja ny en herää joka äännähdykseen. Ja tytötki nukkuu paremmin ku on vähemmän kuorsausta.

 8. Ninnu kirjoitti:

  1v2kk ja parhaimmillaan nukun 3-4h putkeen ja näitä öitä voi laskea kolmen käden sormilla koko aikana. Normaali yöpätkä on 1-2h. Yökoulua yritetty pitää, mutta luovutettu ku ei siitä tullu mitään, maaliskuussa alkais päiväkoti ja uuttayritystä olis taas pakko koittaa, ettei päiväkodin alotus olis ihan kaaosta. Meillä on aina ollu vaikea uninen tää poika ja sen huomaa omasta olosta.

 9. http://muffinaround.com kirjoitti:

  Me elellään toista kertaa vauvavuotta. Kerran viikossa nukun työhuoneessa kokonaisen yön. Esikoisen aikaan en juurikaan nukkunut.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Toi on tosi hyvä että sulla on rutiinina kerran viikossa. Ite teen vähän huonosti kun meen aina vaan kun on jo tosi väsynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.