Hae
Mari Valosaari

Kyllä, olen väsynyt

mari valosaari iltasanomat

Ilta-sanomat kirjoitti tänään uupumuksestani

tarkennan hieman että olen väsynyt mutta onnellinen… ja kun löydän aikaa ja energiaa kerron täälläkin lisää.

tästä voit käydä lukemassa IS:n jutun

13 kommenttia

 1. Sonkku kirjoitti:

  Sen vaan haluaisin todeta että en voi ymmärtää ihmisiä jotka menevät laukomaan noita typeriä kommentteja pienten lasten vanhemmille.Oli vanhempi sitten väsynyt tai ei niin silti tuo pikkuvauva/lapsi aika on sen verran rankkaa että ihan todellakin saa mennä välillä siitä mistä aita on matalin! Kun eletään länsimaisessa yltäkylläisyydessä niin todellisuudentaju on ilmeisesti joiltain hämärtynyt. Lasten purkkiruuat ovat erittäin korkealuokkaisia ja lapsi kasvaa niillä hyvin! Sen sijaan syvä uupuminen on vakava asia ja kaikki keinot jolla sitä pystyy lievittämään ovat ok, eikä pitäis olla muilta pois. Paljon tsemppiä ja toivottavasti helpottaa pian! ?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   <3 kiitos

   ja tämä on myös aikaa milloin kyynel vierähtää vähemmästäkin, nyt siitä kun luin kommenttisi

   <3 =)

 2. Mamma kirjoitti:

  Samaa mieltä sonkun kanssa! Äitien paineet jokaikisellä osa-alueella on nykyään tosi kovat. Voimia mari! Terveisin 6,4 ja 2-vuotiaiden sekä 5 kk ikäisen vauvan äiti(joka myös valvonut ihan liian monta yötä ja jonka mies on viikot reissutöissä ja joka näkee punaista jos joku tässä tilanteessa tulee aukomaan että teet väärällaista ruokaa ja puet lapsen väärännäkösiin ja-merkkisiin vaatteisiin!):DD

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   hui apua, ihan hirmusesti tsemppiä myös sulle <3

   onneksi me äidit ollaan vahvoja!

 3. SOFIAKII kirjoitti:

  Mulla on kaksi poikaa toinen on oikein uhmakas kolme vuotias joka nokittaa niin äidin kuin pikkuveljen … mutta ainahan äiti on lapsistaan ylpeä. Mari oot huippu<3

 4. SOFIAKII kirjoitti:

  Kaikkea hyvää <3

 5. Jenni kirjoitti:

  Hei Mari!
  Täällä myös väsynyt perheen äiti ja ymmärrän hyvin tilanteesi. Se ei tee sinusta yhtään huonompaa äiti vaikka menetkin siitä mistä aita on matalin..sallittakoon se välillä meille kaikille 🙂 Olet rohkea kun uskallat sanoa ääneen miltä sinusta tuntuu. Tuntuu että aina kun kertoo omasta elämästään jotain, niin joka kerta löytyy niitä ihmisiä jotka muka tekevät asiat paremmin ja ymmärrystä ei millään löydy. Onko heidänkään elämänsä aina niin ruusuilla tanssimista?! Sellaiset typerät kommentit voi jättää omaan arvoonsa.
  Paljon tseppiä arkeen! Olet hyvä äiti lapsillesi <3

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos!
   Se on niin totta, koskaan ei voi miellyttää kaikkia.
   tosi isot tsempit myös sulle <3

 6. Jenna kirjoitti:

  Hei Mari,
  Olen jo pidemmän aikaa lukenut blogiasi, viime kuukausina enemmänkin sillä olen myös 8 kuukautisen poikavauvan äiti. Meidän poikamme nukkuu myös erittäin huonosti, yöllä heräillään tunnin kahden välein ja tätä menoa on jatkunut jo useamman kuukauden.
  Neuvolassa meille suositeltiin sairaalassa järjestettävää unikoulua, mutta sinne pääsee vasta kun vauva on 10 kuukautta. Tästä sairaalan järjestämästä unikoulusta on aika paljon ristiriitaista tietoa puolesta ja vastaan, joten vaatii aika paljon perehtymistä ennen kuin lastani sinne vien. Keskustelu palstoilta en kuitenkaan ole aikeissa tätä tietoa etsiä ? Neuvolan täti mainitsi, että suurimmalla osalla vauvoista uniongelmat paranevat kuitenkin ennen tätä ikää. Minulle tuo neuvolan tädin kommentti antoi lisää voimia, sillä enää olisi mahdollisesti vain kaksi kuukautta kunnes unet alkavat parantua ?
  Päätimme pari viikkoa sitten, että laitamme pojan muutaman tunnin myöhemmin nukkumaan, lyhentäen näin yöunien pituutta ja alustavasti voin sanoa että pojan yöunenlaatu taisi parantua. En uskalla vielä enemmän innostua, mutta voin kuitenkin suositella kokeilemaan ?
  Kiitos ihanasta blogistasi, saan jollain tavalla vertaistukea tämän kautta sillä tuntuu välillä että meidän poika on ainoa joka nukkuu vielä 8 kuukautisena huonosti. Olet esimerkillinen äiti, teet varmasti ratkaisuja jotka ovat vain lastesi parhaaksi. Tämän lisäksi puhut avoimesti niistä hyvistä ja huonoista hetkistä, jotka tuovat apua myös meidän muiden väsyneiden äitien elämään ?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   joo me ei todellakaan olla yksin.. meitä on paljon..

   Unikoulua tuun kokeilemaan pian kotona ja kun se on tehty kerron miten meillä meni. Vaikka siitäkin varmaan tulee jotain sanomista joltain, mutta senkin uhalla aion kertoa kokemuksen.

 7. Laura kirjoitti:

  Hei Mari! Meillä on 6kk vanha poika joka myöskin herää edelleen 2h välein. Väsymys on kauheaa ja kaikki keinot on sallittu jotta äiti jaksaa! Meillä olen jopa laittanut aamulla tv:n päälle koska poitsu on jäänyt ihmettelemään sängystä tv:n värejä, ja minä olen saanut nukkua taivaalliset 15 lisäminuuttia? Olet oikea teräsäiti kun jaksat hoitaa hevosia ja tehdä töitä tuossa väsymyksessä. Itse en varmaan kykenisi koska välillä tuntuu ettei aivot toimi. Unohtelen sanoja ja tänään oli kaiken huippu kun tarjosin lattialle pudonnutta tuttia lapseni isälle kunnes tajusin ettei hän varmaan tuttia syö? Jaksamista sinulle!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   jaksamista ja tsemppiä sullekin.
   haha mäkin tänään aamupalalla puuron sijaan olin työntämässä vauvan suuhun omaa leipääni.. puhun mitä sattuu, en oikein tiedä mikä päivä on jne… (teen töitä mut en tosiaan tiiä miten, varmaan vähän miten sattuu hahaha)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.