Hae
Mari Valosaari
Kaupallinen yhteistyö

Mitäs jos sähkön käyttö säästäisi rahaa?

Kaupallinen yhteistyö: KIA

Me ollaan totuttu siihen että sähköä käyttämällä vain kuluu rahaa, mutta aina se ei mene niin. Nimittäin autoillessa sähköllä voi säästää ison summan.

Mua on kiehtonu hybridi- ja sähköautot jo tosi pitkään, mutta jostain syystä kuitenkin menin koeajamaan sähköautoa vasta nyt. Kia lanseerasi Suomessa viime viikolla Soul EV -sähköauton Löyly-ravintolassa Hernesaaressa ja olin paikalla tutustumassa uutuuteen. Soul EV on Kian ensimmäinen täyssähköauto!

Muistan jo kun ensimmäisiä hybridejä alettiin mainostamaan olin ihan innoissani ja harkitsin sellaisen ostoa. Vaan eipä ole tullut sellaista ostettua, diesel-autolla olen ajellut ja aikas paljon menee rahaa tankkiin viikottain.

Ennen kun kävin tutustumassa Kian täysin sähköllä toimivaan autoon, tuli ystäväni kylään omalla hybridiversiollaan ja kertoi, kuinka helmi-kesäkuun aikana autoon oli tankattu vain kaksi kertaa pieni määrä bensaa. Siis neljän kuukauden aikana KAKSI kertaa, eikä edes tankkia täyteen. Täyssähköautoon ei tarvitsisi edes sitä.

Kun kaveri kysyi voiko ladata autonsa meillä heitin vitsillä että meidän sähkölasku sit kasvaa. Ja vaikka tässä tapauksessa oli oikeasti vitsistä kyse niin oli kyllä kiva tietää että hänen isänsä oli laskenut että kun tuon auton lataa täyteen virtaa, kuluttaa se sähköä euroissa noin 1,50 € (sillä autolla ajaa sähköllä 70 km). Oli vielä vinkannut että jos jossain lataat niin voit antaa vaikka 2 € virran antajalle, jotta hän jää jopa voitolle latauksesta. Minä en tuota kahta euroa ystävältäni ottanut =)

Tämä täyteen latauksen hinta varmasti vaihtelee hieman riippuen autosta, tässä Kia Soul EV versiossa täyteen lataaminen kuluttaa sähköä sähkönsiirtoineen 2€!!!  Soul EV kuljettaa sähköllä jopa 250 km. Auton CO2-päästöt ovat 0 g/km.

Kyllä, sähköauton hankintahinta on kalliimpi verrattuna polttoainemalleihin (tai riippuu tietty autosta) mutta jos tuosta lähtee laskeskelemaan polttoaineen kulutusta versus sähkönkulutusta niin äkkiä tulee eurot takaisin.

Mainittakoon vielä sen verran tästä Soul EV mallista että tilat tuntui suurilta, uskon että takapenkille menee turvakaukalo jopa telakan kera. Peräkontti oli aika pienen oloinen ja mä sanoisin että sinne menee matkarattaat mutta ei isoja, mutta kun instagramissa tästä videoo näytin, oli joku seuraaja sitä mieltä että menee koska hän saa omaan kaksioviseen pienempäänkin autoon isot Emmaljungat mahtumaan. Eli tämäkin täytyisi kokeilla varmaksi =)

Mulla on dilemma! Haluan sähköauton, mutta se ei mun tarkoitukseen riittäisi ainoaksi autoksi. Mun äidin luo eli lasten mummolaan on 550 km matkaa ja esim Soul EV:n sähköllä ajetaan kerralla vain 250 km. Se on todella paljon ja riittäisi mulle kotioloihin varsinkin, jos Jontella pidettäis polttoainemobiili. Pitäisi varmaan laskea auki tulisiko halvemmaksi olla kaksi autoa. Vakuutukset toki maksaa, mutta saattaisi siitä pidemmän päälle jäädä voiton puolelle. Nyt kun tätä tähän kirjoittelen niin tää alkaa kuulostamaan varsin hyvältä ratkaisulta jopa mulle.. Mietitään..

Käykää tekin koeajamassa hiljainen ajonautinto www.kia.fi

Ootko sä koskaan miettiny sähköauton hankintaa?

-Mari-

Kaupallinen yhteistyö: KIA

2 kommenttia

  1. Mirja kirjoitti:

    Sähköauto kiinnostaa! Toistaiseksi ei ole ollut syytä vaihtaa, mutta seuraava automme on todennäköisesti sähköauto tai ainakin hybridi. Kaupunkilaisille tuollainen ajomatkakin toimii jo ihan hyvin 🙂

    • Mari Valosaari kirjoitti:

      Mulla kans tilanne ettei nykyisessä autossa ole mitään vikaa, mutta sähköauto kyllä kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.