Hae
Mari Valosaari

Supistelee, supistelee

Näin tekee, päivittäin ja aika usein.. En ollut itse tästä yhtään huolissaan koska muistaakseni Milan odotuksen aikana supisteli myös. Mutta ystäväni joka on ollut äitiysneuvolassa töissä ”neuvolan tätinä” kehotti tarkistamaan tilanteen kun näki meillä kyläillessään supistelut.

 

Supistukset eivät ole kipeitä, siksikään en huolestunut, mutta niitä tulee aika paljon ja niiden taustalla saattaisi olla esim streptokokki bakteeri joka voi olla haitallinen. Tästä linkistä lisää infoa streptokokista. Tuo bakteeri kuulemma saattaa aiheuttaa supisteluja.

 

Otinpa asian siis puheeksi neuvolakäynnillä ja minut lähetettiin sekä laboratorioon että lääkärikäynnille. Labrassa ei moista bakteeria löytynyt eikä lääkäriltäkään huolenaihetta tullut… ainakaan vielä.

 

Lääkäri sanoi että kohdunsuu on hieman pehmentynyt ja kohdunkaula lyhentynyt, mutta varsinaista synnytyksen starttaamista ei havaittavissa. Hän kuitenkin määräsi minut uudelle kontrollikäynnille viikon päähän jotta tsekataan ettei etenemistä tapahdu.

 

Toistaiseksi siis kaikki hyvin, mutta kieltämättä jännittää mitä ensi viikon torstaina sanotaan, onko pehmeneminen tai lyhentyminen edennyt.. Jos on niin mitä sitten? Joudunko vuodelepoon tms? EN mä voi, ei mulla oo sellaseen aikaa.. Pelottavaa..

 

Mutta jospas tämä kaikki olisi vain pelkoa ja kaikki tosiaan olisi ok eikä pikkuinen vielä kiirehtisi ulos. Vajaa pari kuukautta hän saisi siellä vielä ”kypsyä” =)

 

Supistelut pitkin raskautta voivat siis olla ihan normaaleja kuten myös kohdunsuun ja kohdunkaulan valmistautumiset ajoissa. Ne eivät välttämättä tarkoita että lapsi olisi syntymässä liian aikaisin, mutta ilmeisesti asia on hyvä tsekata. Itse tosiaan en olis varmasti mitään tehnyt asian vuoksi ilman ystäväni kehotusta. Fiilis on nyt hyvä kun tein. Tosin pelonsekaisin tuntein odotan ensi viikon toista kontrollia..

 

No tänään hetkeksi ajatukset pois odotuksesta ja sen peloista sillä menemme viettämään laatuaikaa avioparina Cheekin keikalle.

Mari-Valosaari

 

-Mari-

0 kommenttia

 1. minttu kirjoitti:

  Hyvin todennäköisesti vain harmittomia harjoitussupistuksia. Hyvä kuitenkin kun kävit tarkistuttamassa tilanteen! Koitahan lepäillä kun voit! Hyvää odotusta:)

 2. mari-79 kirjoitti:

  Minullakin oli edellisessä, kuten tässä raskaudessa, paljon harjoitussupistuksia ja jonkin verrran kipeettömiä suppareita.
  Kyllähän ne jotain aikaan saavat. Silti viimeksikin meni melkein laskettuun. Tosin meinasi tulla synnärille kiire… Oikeat supistukset muuttuivat vasta siellä kipeiksi. Jännä nähdä miten nyt käy!

 3. Ulla kirjoitti:

  Toivotaan nyt,että vauva viihtyy vielä hetkisen sielä masussa:) ja toivon todella ettet joudu ainakaan sairaalaan lepoon,koettu on ja ei ollu kovin kivaa!!mut uskon mäkin,että nuo on vaan niitä harjoitus supistuksia!!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Joo se olis aika painajainen. Toiv sinä et joudu toiste siihen tilanteeseen jos vielä lapsia teet.

 4. .... kirjoitti:

  Toisen raskauden aikana supistukset alko jo ennen puolta väliä, osa oli kipeitä ja ne alko heti rasituksesta. Koitti päivä 37+0 ja supistukset loppu ku seinään. Kävin kuuden kilometrin reippaalla lenkillä, jolla ei ollu mitään vaikutusta. Aiemmin riitti että käveli hissukseen kauppaan.. Pikkusen otti päähän.. 😀 Laskettuun aikaan meni, vaikka olin varma ettei hän pysy kyydissä ees turvallisille vesille asti. Tsemppiä 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Joo eipä näistä tiedä.. jospas kaikki menee hienosti laskettuun saakka mullaki. Useinhan kaikki menee hyvin vaikka enteilee muuta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.