Hae
Mari Valosaari

Ystäväni Hanna -50kg ja fitnesslavalle

Tässä se nyt tulee, tarina ystävästäni joka pudotti painoaan 50kg ja nousi fitnesslavalle.

 

Hanna

Hanna

Mä tutustuin Hannaan 10 vuotiaana (jos nyt oikein muistan, mutta jotain sinnepäin kuitenkin). Me oltiin kavereita jo silloin vaikka ikäeroa olikin 3 vuotta. Lapsena ikäerot tuntui suurelta mutta nykyään ne on vain numeroita. Ja onneksi mun ja Hannan tapauksessa ei asia haitannut. Asiaan ehkä vaikutti että meidän äidit on myös ystäviä keskenään. Eikä meidän perheiden väliset ystävyyssuhteet siihen pääty, mun pikkusisko 19v (kirjoittaa myös blogia) ja Hannan pikkusisko 18v asuvat kimppakämpässä ja saas nähdä miten käy tulevaisuudessa mun 1v tytön ja Hannan 3v tytön, tuleeko heistäkin bestiksiä..

 

Hanna oli jo silloin pienenä isokokoinen. Me kasvettiin isoksi ja Hanna myös ruumiillisesti isommaksi. Mä oon aina ihaillut Hannassa sitä että vaikka hän on ollut ylipainoinen hänestä on silti aina huokunut itseluottamus, koskaan hän ei vähätellyt itseään tai pitänyt itseään rumana. Eikä hän ruma koskaan ollutkaan vaan aina äärettömän kaunis ja mahtava persoona jokaista grammaa myöten.

 

Hannalla on kolme lasta pojat 8 ja 6 vuotiaat sekä kolme vuotias tytär. Hän käy vuorotöissä ja on ahkera laittamaan ruokaa ja leipomaan ja hoitaa siinä sivussa myös kodin siivouksen sekä pyykinpesun. Hommaa riittää mutta siitä huolimatta hän löysi ajan käydä treenaamassa. Hanna käy lenkillä aamuisin ennen kuin lapset heräävät ja iltapäivällä vuorottelee salilla käynnin miehensä kans tai nuorin lapsista on mukana ja äiti ja isi treenaa yhdessä huolehtien vuoronperään lapsesta. Hän on myös ottanut lapsia mukaan liikkumaan, esim pyöräretken merkeissä, lapset ajaa pyörällä ja Hanna juoksee. Ruokavalion muutoksen myötä myös lapset syövät terveellisemmin, kasvikset kuuluu ruokaan välillä näkyvästi ja välillä piilotettuna, esim lihapullataikinaan Hanna raastaa kesäkurpitsaa.

 

Hanna on salaa haaveillut fitnesslavalle nousemisesta jo ainakin 10 vuoden ajan, mutta alkuperäinen painonpudotuksen aloittaminen lähti pelkästään siitä että hän halusi voida paremmin. Ulkonäköseikat tulivat kaupanpäälle. Hän alkoi pudottelemaan painoaan ihan itsekseen, seuraili alan lehtiä ja tv ohjelmia, kokeili erilaisia treenejä ja ruokavalioita ja löysi sitä kautta itselleen sopivan elämäntavan ja paino alkoi pudota. Hän ei suinkaan tehnyt mitään puolenvuoden superdieettiä vaan 50 kilon pudotukseen on mennyt noin 5 vuotta aikaa. (vaikka ei nopeassa pudottamisessakaan mitään vikaa ole)

 

Muistan hyvin kun aloin nähdä Hannassa muutoksen. Me asutaan noin 400 kilometrin päässä toisistamme joten ei nähdä joka viikko vaan ehkä noin puolen vuoden välein ja aina kun tavattiin oli Hanna pudottanut painoaan niin että sen huomasi selkeästi. Olen aina ollut ylpeä hänestä mutta nyt vielä lisää, eritavalla. Mä en olis uskonut että hän alkaa pudottamaan painoaan, hänhän on aina ollut enemmän tai vähemmän ylipainoinen ja se on ollut niin osa häntä ettei sen asian edes olettanut muutuvan. Siksi en varmaan koskaan sen suuremmin kannustanutkaan häntä liikkumaan ennen kuin nyt kun niin oli jo käynyt. Sanoinkin Hannalle Jyväskylän kisoissa että mulle ei koskaan edes tullut mieleen houkutella häntä esim fitnesskisoihin, mikä oli väärin.. vaikka toisaalta mitään vahinkoa ei ole sattunut. Ja parastahan se näin on että päätöspainonpudotukseen tulee itseltään eikä keneltäkään muulta, silloin on varmasti 100% mukana hommassa. Ruokavalio-ohjeita ja saliohjelmia annoin Hannalle muutamankin tässä matkan varrella, siinä oikeastaan kaikki. Käytiin muuten Hannan kans yhdessä hiihtämässä Finlandia-hiihto, jolloin Hanna oli jo huomattavasti kevyempi ja minä neljännellä kuulla raskaana, se oli uuvuttava mutta hauska reissu.

 

Hanna sanoo että painonpudotuksen myötä hän on löytänyt itsentä, nyt hän näyttää siltä miltä hänestä on aina tuntunut että haluaa näyttää. Hän löysi tästä itselleen myös toisen ammatin. Hanna opiskeli personal traineriksi ja tekeekin niitä hommia nyt oman työn ohessa. Hän halusi PT:ksi koska haluaa auttaa ja tukea myös muita tavoitteidensa saavuttamiseksi osaksi sen vuoksi että hän itse tietää miltä tuntuu päästä tavoitteeseensa. Hanna pystyy samaistumaan monen ihmisen rooliin ja siksi haluaa motivoida ja innostaa heitäkin liikumaan

 

Kun Hanna oli pudottanut painoaan jo huomattavasti tuli hänellä silloin varsinainen päätös tähdätä fitnesskisoihin. Hän otti yhteyttä siskooni Tiina Kasviin ja liittyi hänen TNTteamiin ja aloitti matkan kohti kisoja. Hanna sanoo että suurin kiitos tästä kaikesta kuuluukin Tiinalle ja varmasti näin onkin, varsinkin ajatellen näitä loppumetrejä kisoihin. Mutta minä haluan sanoa Hannalle että kyllä se suurin kiitos kuuluu sinulle itsellesi ja Tiina eli PT tulee hyvänä kakkosena.

Esikuvinaan ja innoittajinaan Hanna on pitänyt siskoani Tiinaa, minua ja fitnesskilpailija Päivi Bothasta. Kiva että ollaan voitu olla inspiraationlähteinä!

Suuri kiitos tästä kaikesta kuuluu myös eräille hyvin tärkeille ihmisille, perheelle, Hanna sanoo että ilman perheen ja aviomiehen tukea olisi matka ollut huomattavasti vaikeampaa. Iso kiitos siis Jannelle ja muulle perheelle (Paula, Julia, Jere ja Jannen puolen suku te kuulutte kans tähän kohtaan perhe jota Hanna haluaa kiittää) =)

Ja miten ne kisat sitten menivät. Ensimmäiset kisat Jyväskylässä 13.9. sarja alle 168cm bodyfitness. Kisassa oli 24 tyttöä ja 15 niistä jatkoivat eliminaatiokierrokselta mutta valitettavasti Hanna ei päässyt siitä läpi, se tosin oli todella lähellä nimittäin 3 tyttöä kävi uusinta kierroksella lavalla ja Hanna oli näistä yksi. Mutta tosiaan yksi heistä meni jatkoon eikä se ollut Hanna. Mutta Hannan hymy ei hyytynyt, hän oli tyytyväinen itseensä ja nautti koko touhusta. Sanoi kisan jälkeen ”tää on niin mun juttu” Oikea asenne! Hanna kävi vielä Tampereella karsintakisassa viikko Jyväskylän jälkeen ja varmasti kokemuksen myötä ja poseerauksen parannuttua hän pääsi eliminaatiosta läpi ja lopullinen sijoitus kisassa oli 12. Finaalipaikka Lahteen jäi siis haaveeksi mutta Hanna onkin päättänyt jatkaa treenausta ja tähtää nyt vuoden 2016 kisoihin.

Hannan terveiset terveellisempää elämäntapaa haaveileville:

Ensimmäinem askel on lähteminen. Huono sää ei ole syy olla lähtemättä lenkille, huono päivä ei ole syy syödä kiloa suklaata. Omaa terveyttä täytyy vaalia, kukaan muu ei sitä tee kun sinä itse. Kun herkkuja ei syö päivittäin, niitä arvostaakin erilailla kun on niiden aika.

Nauti liikunnasta ja puhtaasta ruuasta, älä tee siitä pakkoa. Se on elämäntapamuutos ei dietti!!!

 

Jos haluat ottaa Hannaan yhteyttä PT asioissa lähetä hänelle meiliä osoitteeseen

hannapusa3 @ gmail.com

(Ja olkaa ystävällisiä EI mitään asiattomia viestejä) Hanna vaikuttaa Keski-Suomen alueella

 

Ja Tiinaan PT asioissa tai kisavalmennuksissa yhteyden saa:

tiina.kasvi @ gmail.com ja hän vaikuttaa Etelä-Suomessa

 

Hanna oot supernainen!! Ja niiiiin rakas ystävä!!

kuva 3 (2)kuva 1kuva 2 (3)kuva 2 (4)

TNT team Tampereen karsinnan kisaajat

TNT team Tampereen karsinnan kisaajat

<3

<3

0 kommenttia

 1. Vellu kirjoitti:

  Moi

  Huikea suoritus!

  Mieleen tuli että hänen nahka on kyllä palautunut tosi hyvin!

  Itellä -35kg ja ikävästi on jäänyt nahkaa masuun ja käsivarsiin.

  olen treenannut lihaksia mutta nahalle ei tapahdu mitään .

 2. Tervettäkö? kirjoitti:

  Ylipaino ei toki tervettä ole, mutta ei tuo lopputuloskaan kovin terveelle näytä. Luonnottoman näköinen, mutta makuasiahan se on toki mistä kukakin tykkää!

  • Sumppi kirjoitti:

   Ei tuo kisakunto oo mikään lopputulos. Se on vain se yksi päivä, kun noin kireitä ollaan. Ei se tietenkään monen silmään tervettä olekaan. Ja kaikillehan se ei sovi ollenkaan. Kunnia silti kisaajille. Se on rankkaa.

 3. mauro kirjoitti:

  Ihmeellinen tuo tapa maalata keho ruskeaksi ja naama valkoiseksi. Huomaavatkohan ne itse sitä ollenkaan? Onnea reipastumisesta jutun kaunottarelle, ehdottomasti kannatettavaa. Paitsi tuo lopullinen ihannetila on aika omituinen. Elämme omituisia aikoja.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Hei Mauro. Tuo maalaaminen kuuluu fitnesskisoihin. Ei Hanna normaalisti maalaile kroppaansa, eikä varsinkaan jättäisi kasvoja vaaleammaksi 🙂

   Siitä miksi tätä maalaamista on alettu kisoissa tekemään ei minulla ole tietoa. Jos joku viisaampi tietää alkuperäisen syyn niin saa kertoa 🙂

   • Henna kirjoitti:

    Jos oikein muistan niin lihakset näkyvät paremmin ruskettuneen ihon myötä ja siksi fitnesskisoissa ei pahemmin näy normaalin vaaleita tyyppejä 🙂 Useimmiten mitä tummempaa sävyä käytetty, sen paremmin lihakset erottuvat ja näin ollen ”näyttävät paremmilta” tuomareiden silmissä.

 4. Enna kirjoitti:

  Huisi muija!! =)

 5. Leena Lasila kirjoitti:

  Ihan mielettömän upea nainen tuo sinun ystäväsi!! Hurjasti hänelle onnea ja sinulle myös, valmentaja. Voin kuvitella kuinka paljon työtä on tehty, hikeä ja kyyneleitä vuodatettu! Kilpailijan olo on varmasti ollut aivan huikea lavalle noustessa! Ja upea, että nahka pysynyt laihduttaessa mukana ( hyvät geenit ja elastinen iho) Hurjasti tsemppiä jatkoon!!!!!!!

 6. Huhhuh kirjoitti:

  Huikea muutos. Hanna näyttää niin paljon nuoremmalta.

 7. Anne kirjoitti:

  Upea muutos!!! Isot peukut!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.