Hae
Mari Valosaari

Se siitä sokerittomuudesta

Tänä vuonna Milan synttäreillä oli sokeria enemmän kuin tarpeeksi. Ensimmäiset kolme vuotta juhlat oli sellaiset että tarjottiin käytännössä pelkästään sokerittomia juttuja. Viimevuonna meillä kyllä oli kakku jossa oli sokeria mutta muuten tarjolla oli mm hedelmiä.

Nyt kun Mila on jo käynyt useammilla kavereiden synttäreillä joissa tarjoillaan herkkuja on hän saanut ajatuksen että ne kuuluu synttäreihin enkä minä halua missään tapauksessa pilata pienen tytön onnea syödä herkkuja (synttäreillä). Etenkin vaahtokarkit on Milalle sellainen mikä tekee syntymäpäivän.

Milahan ajattelee suurin piirtein siten että herkkuja syödään vain erikoistilanteissa. Meillä ei ole koskaan kotona karkkipäivää kuten Kaks Plus lehtikin hetki sitten kirjoitti. Mutta se ei tarkoita sitä että meillä ei KOSKAAN syötäisi mitään makeaa. Jos joku tuo jotain niin syödään kyllä kaikki tai silloin tällöin saatetaan itsekin syödä omalla porukalla esim jäätelöä.

Näihin bileisiin Mila halusi suklaa kakun ja niitä teki useamman kappaleen ystäväni Tanja joka on nykyään mun luotto leipuri <3 teemana juhlissa oli My Little Pony.

Ja tarjolla oli siis ensin vähän suolaisempaa: Popcorneja, lihapullia, nakkeja ja suolatikkuja

Ja sen jälkeen: Mutakakkua, kuppikakkuja ja vaahtokarkkeja. Lisäksi Pinjatan sisältä tipahti sukulakuja ja toffeekarkkeja

Ohjelmana meillä oli

-Lahjojen avauspiiri jossa pulloa pyörittämällä annettiin vuoro ojentaa lahja ja Mila avasi sen.

-Pinjatan avaus ja meillä oli sellainen pienempien lasten versio joka aukesi naruja vetämällä. Siihen otettiin kaikki lapset pinjatan ympärille, jokaiselle naru käteen ja vedettiin yllätys auki yhtä aikaa.

-Lisäksi lapset sai uida uima-altaassa ja ratsastaa Soni Ponilla. Oli ihana päivä ja tippa tuli äidin silmään kun Mila illalla mitään kysymättä sanoi ”Mulla oli kivat synttärijuhlat” <3

Kiitos vielä kaikille paikalla olleille jotka teki Milan juhlasta ikimuistoisen <3

Täältä voit käydä kurkkaamassa mitä 2v bileissä tarjottiin 

-Mari-

4 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  Ei vitsi miten kivannäköiset synttärit 🙂 ja suloinen sankari tietty!!

 2. Lotta kirjoitti:

  En oo tainnu koskaaan kommentoida, vaikka seuraan sua instassa ja lueskelen blogiakin, kun muistan. Mutta nyt; Mila on aivan suloinen pakkaus 🙂 Sädehtivä suorastaan. Ihanat juhlat olleet selvästikin ja aivan hyvä linja tuo, että sokeriherkut vain erikoistilanteissa. Pitäis pyrkiä itsekin siihen..helpommin sanottu kuin tehty, mutta suuntaus on sinne päin. Rennolla otteella. Mukavaa syksyn alkua sinne!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos. Ja tiedän että ei oo helppoo olla ilman herkkuja, varsinkaan aluksi. Mutta kannattaa ottaa vaikka pieniä steppejä. Laske ensin kuinka usein viikossa syötte makeaa ja vähennä siitä yksi päivä. Menkää sillä hetki ja parin viikon päästä ottakaa pois toinen päivä jne… kunnes herkut ovat vain erikoispäivinä =) tsemppii!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.