Hae
Mari Valosaari

Gluteenittomat, maidottomat ja hiivattomat laskiaispullat

gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat laskiaispullat

gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat laskiaispullat

muokattu hieman gluteenittomuutta kohdassa ”kermavaahto” sekä maidottomuutta voi kohdassa.

Niin ja myös kardemummattomat… =) Sitä olisin kyllä laittanut mutta ei ollut ja naapuristakin oli juuri loppunut =)

Tällä kertaa leipoessani oisin kuitenkin muistanut kaikki aineet mutta kaikkee nyt ei vaan ollut. Enkä viitsinyt pelkän mumman takia kauppaan lähteä. (piparkakuista jäi yks pikku juttu puuttumaan)

 

Mutta hyviä tuli, omasta mielestä ainakin. Eikä vieraatkaan kehdanneet ainakaan päin naamaa haukkua =)

 

Ohjeen löysin novellen reseptien joukosta (linkki alla). Sai muuten aika paljon etsiä hiivatonta ohjetta kun päätin pullia leipoa eikä meillä tietenkään mitään hiivaakaan ollut kotona. Mutta löytyi kuitenkin. Ohjeen mukaan kutenkin kun tein niin taikinasta ainakin minun tuotteilla tuli todella vetelää eikä siitä mitään pullia olisi voinut pyörittää joten lisäsin psyllium kuitua varmaan noin ruokalusikallisen verran ja jauhoja lisäilin pikkuhiljaa vaivatessa varmaan kolmen desin verran. Olis ehkä pitänyt koittaa tehdä hieman löysemmästä taikinasta kun ehkä hieman ”kovahkoja” pullista tuli, mutta pystypähän pyörittelemään ja kyllä ne oikein suun mukaisia olivat kiinteinäkin =)

Muita eroja ohjeeseen: kookospalmusokerin sijaan käytin ihan tavallista sokeria (paitsi 0,5 dl oli koivusokeria) , käytin puolet manteli ja puolet kauramaitoa, voi oli 50/50 creme bonjourin voi/rypsiöljysekoitusta ja extra virgin kookosöljyä (huom käytä vain jotain öljyä tms jossa ei ole lainkaan maitoa! Voi&rypsiöljyssä voi sisältää maitoa) ja sit sitä kardemummaa ei laisinkaan. Jauhoina käytin Urtekramin kuituleivontamixiä sekä saman valmistajan kaurajauhoja.

gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat pullat

gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat pullat

tästä novellen ohjeeseen

 

Ja täytteeksi hillona käytin ihan perinteistä lettuhilloa

lettuhillo

 

”kermavaahtona” toimi kaurakermavaahto. Go green merkkinen johon lisäsin vain noin puoli teelusikallista vaniliinisokeria. Kaurakermavaahtoa ei muuten ole pakko vispata koneella vaan lusikalla sekoittaminen riittää aika hyvin ainakin mun mielestä. Niin ja ne on sit sellaista jankkia kun ottaa purkista ulos, se hämää monia (myös minua ekalla kerralla).

Sain kommentin: ”Kaurakermaa kun pullan väliin laittaa, lakkaa se ole asta gluteeniton.” Eli älkää siis pahasti vilja-allergigot käyttäkö tuota kaurakermaa jollette kauraakaan kestä! Itse voin käyttää ihan normaali kauraa, Urtekramilta tulee käytettyä kyllä usein heidän gluteenittomia kaurahiutaleita ja jauhoja. 

kaurakermavaahto

Ja vaikka Mila yleensä on edelleen ruokavalioltaan ”sokeriton” niin kyllä hän sai syödä pullan kans ja hyvin maistui =)

P1000171 P1000172

gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat laskiaispullat

gluteenittomat, maidottomat, hiivattomat laskiaispullat

(p.s. tätä ei ole toteutettu minkään tuotemerkin kanssa yhteistyössä, ainut mikä on niin Urtekramin tuotteet olen tilannut yhteityökumppanini fitnesstukun kautta ja koivusokeri  ja kookoöljy myös sieltä)

-Mari-

0 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Kaurakermaa kun pullan väliin laittaa, lakkaa se ole asta gluteeniton.

 2. mie vaan kirjoitti:

  Ei kai tuo Creme Bonjour VOI & rypsiöljy maidotonta ole, jos kerran siinä on VOIta?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   totta, ei mennyt sit tuokaan ihan niinkuin elokuvissa =) korjataan tuohonkin kohtaan. Kiitos! itsellä tosiaan ei ole niin tarkkaa ettei saisi vähää maito tai viljatuotetta mennä niin tahtoo unohtua. Se kuka on pahasti allergine hoksaa varmasti käyttää muuta =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.