Hae
Mari Valosaari

Miksi nainen osaa asiat vauvan kanssa ja mies ei! -kas siinä pulma

Miehet vs naiset

mies

kuva: Mike Sirén

Nyt kun päästiin aiheeseen miehet vs naiset niin jatketaanpa hieman lisää. pohditaan asiaa vähän tarkemmin, mistä vois johtua että usein ennakkoluulo on ettei mies osaa. Ja miksi usein kotityöt on asioita jotka nainen hoitaa.

Oletteko koskaan kuullut miehen kysyvän:

Paljonko tätä maitoa tänne pulloon laitetaan?

Minkä kokoisia vaippoja ostetaan?

Mitä rasvaa peppuun laitetaan?

Mistä tietää onko vauvalla nälkä vai märkä vaippa?

Saatika sitten:

Paljonko tätä pyykinpesuainetta laitetaan?

Mitä mausteita tänne laitetaan?

Millä asteella nämä pestään?

Mitä kaupasta tuodaan?

Puhumattakaan:

Missä Ulpukan pyjama on?

Mikä näistä on Ulpukan hammasharja?

Ulpukka pyytää söpis pupua, mikä se on?

(mainittakoon tässä kohtaa että tämä ei ole mikään suora kopio oman elämäni kysymyksistä, yleisesti pohdiskelen ja kuultua käytän lähteenä)

Ja lähdetään avaamaan asiaa sillä että OIKEASTI naisen vastaus on: EN MINÄ TIEDÄ!

imetys

kuva: Tea J Photography

Mutta nainen on ottanut näistä asioista selvää tai ehkä hän on aikaisemmin hoitanut jonkun muun lasta ja oppinut siitä. Maidon määrän voi tietää vain kokeilemalla, kun maitoa jää pulloon on vähän vähemmän riittävästi ensi kerralla. Vaippoja ensimmäisen kerran ostaessa huomaa että ne menee kilojen mukaan ja vauvat punnitaan heti sairaalassa ja siitä eteenpäin usein neuvolassa joten siitä tiedät mitä vaippakokoa käytetään. Peppurasva, KVG, joku bloggaaja varmaan kertoo mikä on paras. Itkut saa loppumaan useimmiten sylillä, maidolla tai vaippaan kurkkaamalla. Tai jotkut kokeilee ihan sormella onko vaippa märkä, ja hei uusimmissa vaipoissa on väriä vaihtavat koodiviivat mistä näkee ulkoa päin ovatko ne märät.

Pyykinpesuaineissa on ohjeet kyljessä, vaatteissa pesuohjeet kiinni (ja jälleen se V***N google kyllä auttaa jos niitä ei osaa lukea) ja se kauppalistakin selviää kun vaikka kotoa lähtiessä kurkkaa jääkaappiin.

Ja ne Ulpukan söpöt pupu hammasharjat joilla on pyjamat. Kysy Ulpukalta!

Ei nainenkaan näitä asioita automaattisesti etukäteen tiedä vaan päättelee tai kattoo googlesta tai lukee Kaksplussasta tai sen bloggaajilta. Tai tadaa, kysyy omalta äidiltään! Kysyähän toki saa, mutta usein miehet tosiaan kysyy ennemmin kuin ottaa asioista selvää. Mut ehkä pakko antaa armoo monessa kohtaa, sillä juurikin tuolla alkuvaiheessa se äiti on niin kiinteästi sen vauvan kanssa että ottaa nämä asiat selville ja sitten on helppo vain kertoa tieto eteenpäin.

Mutta TIEDÄN että en ole ainoa äiti maailmassa jota on joskus ärsyttänyt nämä asiat, ja se että miksi sen äidin pitää olla se kaikki tietävä. Ja EHKÄ juuri tästä syystä maailma on muodostanut mielikuvan ettei isi osaa. Joka toki on monissa tapauksissa täysin väärä mielikuva.

 

Ja nyt ennen kuin kommentoit tai poltat hihasi (etenkin jos olet mies). Laske kymmeneen ja ajattele itkunauru hymiö jokaisen lauseen alkuun. Tämä kirjoitus on oikeasti kirjoitettu ja tarkoitettu hieman sarkastiseksi ja kärjistetyksi, jopa humoristiseksi. Eikä tämän tarkoitus ole syrjiä tai alentaa ketään, oikeesti ei ole, tai ehkä vähä, mut hyvin vähä, siis ei juuri ollenkaan =)

p.s. mun mieheni Jontte ei sit tosiaan ole kysellyt noita kaikkia (mut osan on) jääköön arvailuksi mitkä.

p.p.s. koska nostin vuosi sitten kädet ylös, noita kysymyksiä ei kuule meidän talossa enää juuri koskaan, tai parhaassa tapauksessa se olen minä joka kysyy.

p.p.p.s. te joilla ei ole miestä edes kysymässä näitä, se voi olla tämän asian kantilta ihan hyvä juttu =)

p.p.p.p.s. tästä tais tulla opasvihko kaikille miehille joista on juuri tulossa iskä

p.p.p.p.p.s. Jos olet mies jonka ei tarvi näitä kysellä ja teet ja osaat kaiken. Taputa selkääsi ja sano itsellesi ”hyvä poika”

with love, -Mari

(muistakaa ne hymiöt)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *