Hae
Mari Valosaari

Mikä on black friday

Bunda

Aiemmin vain yhdysvalloissa hysteriaa luonut ilmiö on nyt meilläkin

Ollut jo muutaman vuoden, mutta jotenkin tuntuu että tänä vuonna se näkyy isommin kuin koskaan.

Wikipediasta lainattu virallinen selitys nimelle Black Friday:

”Black Friday (musta perjantai) on kiitospäivän jälkeinen päivä eli marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai, ja sitä pidetään Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin avauspäivänä. Black Friday on kaupoille vuoden suurin yksittäinen ostospäivä, ja ne myyvät erilaisia tuotteita alennettuun hintaan. Kaupat avaavat ovensa normaalia aikaisemmin, yleensä viideltä tai kuudelta, ja ne pysyvät avoinna jopa iltayhteentoista asti. Vuosittain amerikkalaiset kuluttavat päivän aikana kymmeniä miljardeja dollareita.[1]

Nimitys ”Black Friday” juontaa juurensa Philadelphiaan 1950- tai 1960-luvulle. Tuolloin kiitospäivän jälkeistä päivää alettiin kutsua mustaksi johtuen vilkkaasta liikenteestä, joka työllisti poliisia.[2] Myöhemmin termi levisi ympäri Yhdysvaltoja, ja sen merkitys yhdistettiin kirjanpidossa käytettäviin väreihin. Alkuvuosi on useille kaupoille vielä tappiollista eli tilinauhoissa punaista, mutta Black Fridaysta eteenpäin tehdään voittoa – eli mustalla kirjattavaa tulosta.[3]

Black Friday on siirtynyt Yhdysvalloissa entistä enemmän verkkokauppoihin. Alennuspäivänä tehtyjen verkko-ostosten arvo ylitti ensimmäistä kertaa miljardin dollarin rajan vuonna 2012.[4] Suurin osa tarjouksista koskee kulutuselektroniikkaa kuten televisioita, kännyköitä ja musiikkisoittimia.[5]

Käytännössä siis hurjia alennuksia kaupoissa. Ja HUOM moni tarjous on voimassa vain ja ainostaan huomenna perjantaina 25.11.2016

Tässäpä olis muutama mun suosikki paikka joista löytyy alennuksia:

www.bunda.fi koodilla BLACKFRIDAY -25%

www.biancaneve.fi osa tuotteista -25%

www.fitnesstukku.fi osa tuotteista -50%

www.horze.fi 

www.toysrus.fi jopa -70%

saattaa lähtee joululahjat huomenna tilaukseen monestakin paikasta! Ja tosiaan tilaukseen ja vain verkkokaupoista minun tapauksessani. Mua ahdistaa liian täydet kaupat.

-Mari-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.