Hae
Mari Valosaari

bataatti ranskikset

Helppoja herkkuja…

bataatit palasiksi, pellille ja hiukan öljyä sekaan (pyörittelin niin että suurinpiirtein kaikissa oli vähä öljyä) ripottelin ihan vähä pippurisekoitusta päälle, mutta ei välltämättä kaipaa mitään. Yrttisuolakin olis varmaan aika jees. Sit uuniin mä laitoin kiertoilmalla 175 astetta ja 25 minuuttia. Ainoo työläs kohta oli tuo pilkkominen. Ja nam nam kun on herkullista esim paistetun kanan kanssa. Mausteeksi sopii myös todella hyvin grillausmauste.

Pari vinkkiä mitä tullut nyt muilta: ”tavallinen” uuni vaatii pidemmän kypsennysajan, noin 45min ja kiertoilmalla myös jos haluat rapeampia niin varmaan joku 35-40 min on hyvä aika. Rapeampia tulee myös jos tekee viipaleista ohuempia. Mä oon ite tehny aika paksuja ja ovat jääneet aika löysiksi mutta oikein ovat herkullisia nekin =)

IMG_1390 IMG_1408 IMG_1409 IMG_1411 IMG_1412