Hae
Mari Valosaari

Sormi jo neljännessä paketissa ja edelleen leikkauksen vaara

murtumaViime tiistaina 12.6. tipahdin hevosen selästä ja sormi jäi varmaan ohjaan tai johonkin kiinni ja murtui. Tuolloin tiistaina lääkäri arveli että kyseessä on vain venähdys. Seuraavan päivän röntgenissä selvisi että kyseessä onkin koko luun poikki viistosti menevä murtuma, sormi paketoitiin hieman paremmin. Perjantaina 14.6. kun olin jo matkannut juontokeikalle Pohjois-Pohjanmaalle kävin Oulun mehiläisessä käsigirurgilla ja hän määräsi uuden kontrollin viikon päähän. Siellä käteen tehtiin todella iso paketti, mutta ihmettelin jo païkanpäällä ääneen miksi murtunut sormi jätetään ilman suojaa. Luotin kuitenkin kipsaajaan ja lähdin sillä paketilla töihin Kiiminkiin.

Tämän viikon keskiviïkkona kuitenkin tuli mitta täyteen kun sormeen tuli jatkuvasti osumaa. Hakeuduin Pohjola Sairaalaan (mulla Pohjolassa vakuutukset) ja siellä sain neljännen ja mielestäni ensimmäisen kunnon kipsin joka oikeasti suojaa itse murtunutta sormea.

Leikkauksen tarve tai toivottavasti sen tarpeettomuus vahvistuu seuraavan Käsikirurgin vastaanotolla tiistaina 26.6. kaksi viikkoa onnettomuuden jälkeen kun käsi jälleen kuvataan. Se kuvattiin kyllä eilenkin kipsin vaihdon yhteydessä ja silloin lääkäri arveli että luut eivät ole liikaa liikkuneet ja leikkausta ei tarvita.. Toivotaan että näin jatkuu <3

Tässä vähän videoo matkan varrelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.