Hae
Mari Valosaari

Liitoskivut

 

Liitoskivut on aika usein kovemmat toisen tai useamman lapsen kohdalla, niin myös mulla.

mari valosaari

Muistan kyllä että Milan aikana koin liitoskipuja myöskin, mutta ei ne olleet mitään tähän verrattuna.

Nyt oon kärsiny näistä kivuista jo noin kaksi kuukautta ja ennen sitäkin silloin tällöin vihlontaa. Jotenki vois kuvitella että nuo kivut olis just pahempia ensimmäisen eikä enää toisen kans, mutta toisin on. Ainakin mulla. Jotkut onnekkaat eivät kärsi näistä lainkaan.

Miltä liitoskipu tuntuu?

Se tuntuu luu- tai hermokivulta. Ja kipu on yleensä häpyluussa tai siellä häpyliitoksessa (kts. kuva alta). Joillakin kipua tuntuu myös alaselässä, alavatsassa, nivustaipeissa tai reisissä. Mun kipu on tuntunut oikeestaan vaan juurikin tuossa häpy alueella.

liitoskivut

Kuva www.terveyskirjasto.fi

Kivuliainta on kun nousee ylös joko istumasta tai makaamasta ja toinen on pitkät askeleet kävellessä. Apuna kipuun mä sanoisin ikävä kyllä että kärsikää vaan, älkää ainakaan alkako syömään kipulääkkeitä. Toki jos tuskat on niin sietämättömiä ettei pysty liikkumaan lainkaan niin sitten. Tyyny jalkojen välissä maatessa auttaa öitä. Ja lihaskunto olis hyvä pitää kunnossa. Itse oon laiminlyönyt tuota osiota aivan liian paljon tämän raskauden aikana. Mietin että varmasti osaksi juurikin tästä syystä oon ollu niin kipee kun en oo treenannut niin paljoa. Hyi minua! No otetaan takaisin menetetyt treenit kyllä jossain kohtaa! Yli vuosi sitten oon käyny kuntosalilla… huuuups ja viimeisesta kunnon treenistäkin joka oli Bunda pakaratreeni on jo yli 6kk aikaa. Kyllähän mä liikun hevosten ja tallihommien parissa kuten myös Milan kans, mutta varsinainen lihaskunto on ollut minimissä.

Nyt on 13 päivää laskettuun aikaan ja sanovat että liitoskipujen pitäisi hellittää viimeistään 3kk synnytyksen jälkeen joten eihän tässä ole enää kuin pieni hetki tai n 4kk kärsimystä jäljellä. Joten hymyä huuleen eikös niin =)

Tsemppiä kaikille kivuista kärsiville!

Virallista tekstiä voitte käydä lukemassa täältä

Ja vielä kun aikaa on veikkailla ni käykää antamassa oma arvauksenne kumpi meille tulee =) sori että taas tätä tänne tungen, mutta on tosi kivaa kun te muutkin arvailette meidän kans ni ei tarvi ihan keskenään pähkäillä. Jännää, kohta se selviää. Tästä linkistä veikkauksiin.

Kuva Kaks Plus lehdestä -kevään ulkoilumuotia

Kuva Kaks Plus lehdestä -kevään ulkoilumuotia

-Mari-

0 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Oot kyllä upea! ? mistä toi äitiysmekko on?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos. Se itseasiassa ei oo äitiysmekko vaan ihan perus (koon 36) mekko =) Joseph Ribkoff merkkinen ja sitä myy ainakin Haloset, Moda, Stockmann..

 2. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Ihana tuo kaksplus lehden kuva!!!
  Mulla on noita liitoskipuja nyt ruvennut tulemaan, juurikin tuossa häpy alueella. Välillä ottaa enemmän kipeää, välillä vähemmän:)Tyyny on tääläkin ollut sängyssä jo kauan auttamassa paremman asennon löytymisessä. Tsemppiä vipoihin päiviin, sulla on kyllä jo jännät ajat käsillä.Onko yhtään malttamaton olo?!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos.

   On todellakin, saisi jo tulla. Varsinkin kun ei tiedä kumpi tulee niin haluais jo tietää =)

 3. Nanna kirjoitti:

  Miksi ei saisi syödä kipulääkettä? Kyllä raskaana olevankin kipua tulee ja saa hoitaa siinä missä muidenkin. Parasetamolia voi käyttää raskaana ollessa ohjeen mukaisena annoksena silloin kun sitä tarvitsee. Kyseinen lääke on kyllä turvallinen kun pysytään ohjeenmukaisessa annostuksessa. Mielestäni on parempi hoitaa kipua kun kärvistellä sen kanssa ja tehdä olostaan epämukavamman.
  Minä käytin liitoskipuhin loppuraskauden aikana säännöllisesti Parasetamolia kun lääkäri niin määräsi. Helpotti kovasti ja sain yöllä nukuttua. 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Saa syödä niinkuin kirjoitinkin, mutta minä nyt vaan oon henkilökohtaisesti vastaan lääkkeitä ja mitä pidempän ilman niitä voi olla niin sitä parempi. Eivät ne kuitenkaan elimistölle hyväksi ole vaikka eivät varsinaista vahinkoa tekisikään. Mutta tosiaan on tilanteita joissa itsekin otan särkylääkkeen tai tarvittaessa muita lääkkeitä.

   Jokainen tehköön omaan tapaansa =)

 4. Elina kirjoitti:

  Hei! Täällä laskettuun aikaan täysin saman verran, vaikkakin veikkaan että yli mennään niin kuin esikoisen kanssakin. Kyllä tämä toinen raskaus on kovemmalle ottanut fyysisesti kuin ensimmäinen. Liitoskipuja ja supistelua ollut varsinkin nyt loppumetreillä paljon enemmän. Käsittämätöntä että ei mene enään kauan niin perheessä toinen lapsi:) tsemppiä loppuhetkiin, muistetaan huilia:)

 5. Naanu kirjoitti:

  Aiai.. liitoskivut, ei ole ikävä! Sen sijaan vauvavatsaa kaipaa jo, vaikka oma pienokaiseni (kolmas) on vasta 11kk. Mulla liitoskivut vei liikunnat ihan nollaan jo paaaaaaljon ennen laskettua aikaa. Rauhalliset kävelylenkitkin oli ihan tuskaa, pienikin tärähdys sai vihlonnan aikaan ja irvistyksen kasvoille. Särkylääkkeitä otin vasta loppuvaiheessa, jotta sain nukuttua. Ja tyynyillä oli jalkoväli vuorattu ?

  Tsemppiä loppuodotukseen ja itse synnytykseen!!

 6. Sportmamablogi kirjoitti:

  Ihana tuo kumisaapaskuva teistä! Liitoskivut mullakin esikoisen kanssa tosi kovat, tämän kakkosraskauden kanssa myöskin liitoskipuja, mutta helpottaneet loppua kohti! Itsellä auttaa selkeästi se, että kuuntelee omaa kehoa liikkuessa ja liikkuu selvästi rauhallisemmin. Mulla siis tanssi, zumba, kuntosali, pitkät kävelylenkit, ohjaaminen (seisominen) aiheuttaa lisää liitoskipuja. Toisaalta helpotusta voi tuoda lyhyet kävelylenkit, nautinnolliset venyttelyt, ja spesifit lihaskuntoliikkeet rauhallisesti tehtynä. Tsemppiä loppuraskauteen! Täälläkin vielä odotellaan………

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.