Hae
Mari Valosaari

Syitä lähtöön – säästä klikki jollei aupair asiat kiinnosta!

SYYT AUPAIRIN LÄHTÖÖN

aupair valosaari

kuva: Tea J Photography

Varmaan moni nyt olettaa että kerron tässä syitä avioeroomme, mutta jätetään se aihe nyt kuitenkin ihan rauhaan. Mutta erään ihmisen, nimittäin edellisen aupairimme lähdöstä olen luvannut kertoa ja sen teen nyt.

Ja jos joku miettii että miten tämmöisenä aikana voin alkaa vaan kirjoittamaan ”niitä näitä” niin mainittakoon että bloggaaminen on minun työtäni eikä ikävät asiat elämässä mun mielestä saa haitata liikaa työntekoa. Tietenkin ymmärrän lomat jos elämäntilanne sen vaatii ja olen joskus ottanut sellaisen itsekin, mutta nyt koen että työni on yksi kanavista joilla selviän.

Mahtavia uusia työjuttuja onkin tulossa ja niitä varten pitäisi varmaan etsiä taas uusi aupair.. Ikäväkseni jouduin edellisen irtisanomaan kun homma ei oikein toiminut. Edellinen tyttö oli todella mukava persoona ja edelleen olen sitä mieltä että hän on hyvä tyyppi. Mutta pelkästään hyvä tyyppi ei riitä olemaan lastenhoitaja. Tai varmaan riittäisi jos hän olisi hyvä tyyppi lasten kanssa. Valitettavasti vaan tältä ”aupairilta” puuttui aupairin perimmäinen osaaminen eli toimiminen lasten kanssa. Hän ei saanut kontaktia lapsiin tai keksinyt juurikaan mitään tekemistä heidän kanssaan. Myöskään kotityöt eivät olleet kovin korkealla hänen motivaatio listalla. Aupair kun kuitenkin tulee yleensä taloon hoitaakseen lapsia ja helpottaakseen kotitöiden kanssa perhettä. Mainittakoon että hän ei meille tullessaan tiennyt että mustat ja valkoiset pyykit erotellaan jne…

Eikä siinä vielä kaikki. Kun kerroin että lapset ei saa syödä lunta hänen vastaus oli ”he vain nuolivat sitä” tai kun tulin sisään ja komensin poikani pois pianon päältä ja kysyin miksi hän ei asialle tehnyt mitään vastaus oli ”yritin ottaa pois mutta poika yritti potkaista”… ööö hän on kaksi vuotias, sellaiselta potkulta voi varmaan väistyä ja siirtää pojan pois pianon päältä. Kerran satoin tulemaan kotiin kun hän uhkasi ottaa lasten yövalon pois kun eivät rauhoittuneet nukkumaan. Ja pahin oli se kun tulin kotiin ja lapset katsoivat K-18 kauhu elokuvaa jossa veitsellä tapettiin ihmisiä.. se oli piste iin päälle ja päätös irtisanomisesta tuli sillä hetkellä.

Hän kyllä piti lapset hengissä, mutta en uskaltanut jättää häntä enää lasten kanssa keskenään juuri lainkaan lopussa.

Syy miksi avaan tätä sinulle on se että jos olet harkitsemassa aupairia tai hoitajaa lapsillesi niin näihin asiohin kannattaa panostaa enemmän kuin mitä minä tein. Minäkin kyllä kysyin haastattelussa onko hän ollut lasten kanssa ja onko siivous hommat ok. Vastaus oli kyllä, mutta todellisuus toista. Varmaksi en osaa sanoa miten tämä nyt sitten selvitetään ennen kuin hoitaja tulee, mutta ehkä kysymyksillä kuten: ”millaisia leikkejä leikkisit lapsen kanssa”, ”millaisia keinoja käytät jollei lapset tottele”, ”kerro miten lajittelet pyykit”, tai ”kuinka usein vaihdat lakanat sängystäsi”. En mä tiedä.. jotain sinne päin.

Uuden hoitajan etsintä on aloitettava ja varmaan noita kysymyksiä esitettävä. Auttakaa mua, mitä muuta vois kysyä jotta sais selville paremmin millainen tyyppi on noiden töiden suhteen? Siis nimenomaan lasten ja kodinhoidon kanssa.

Tähän saakka kaikki meidän hoitajat on ollut tosi hyviä lasten kans ja ollaan oltu tyytyväisiä, mutta viimeisimmän kohdalla tosiaan tuli hankaluuksia. Edelleen kuitenkin painotan että hän oli ja on edelleen kiva tyttö ja hyvä tyyppi. Toivon hänelle pelkkää hyvää tulevaisuudessa, mutta lastenhoito ei ehkä ole se juttu hänelle.

-Mari

mila valosaari aupair

Kuva: Tea J Photography

12 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Moikka, erittäin hyvä kirjoitus ja mielenkiintoinen asia, mutta lähes lauseittain esiintyvät kirjoitusvirheet haittasivat lukukokemustani pahasti. Suosittelen hankkimaan oikolukuohjelman aupairin lisäksi. Tsemppiä kevääseen! 🙂

  • marivalosaari kirjoitti:

   hahaha kiitos, mä tiedän että olen ”vähän” suurpiirteinen kirjoittaja. Siskoni joka oikeasti osaa kirjoittaa oikein nauraa mulle usein.. Pahoittelen tätä ja toivon kärsivällisyyttä asiaan <3

 2. - kirjoitti:

  Aiheesta poiketen, kuuluuko tän aupairin/hoitajan tehtävii myös hevoshommat? Vai onko sulla hevosille oma hoitaja☺️?

  • marivalosaari kirjoitti:

   Jos löytyis joku joka handlais hevosetkin niin olis kyllä SUPER JEES

 3. Tinde kirjoitti:

  Itse aupairini olleena jäin pohtimaan tätä. 😊 Ainakin voit kysyä mitä kuvittelet että sinun viikkoon/päivään aupairina kuuluu? Että kertoo omin sanoin. Siinä helppo kysyä yksityiskohtia. Tsemppiä!

 4. Anni kirjoitti:

  Itse olen ollut aupairina ja he pyysivät suositusta joltain, jonka luona olen ollut hoitamassa lapsia. Tää on mun mielestä aika hyvä, niin joku voi todistaa 🙂 toki aika usein se sit voi olla joku serkku tms mutta mielestäni aika hyvä kikka että johonkin ulkopuoliseen voi ottaa yhteyttä ja kysyä tyypistä.

 5. mutsipuhuu kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen postaus! 🙂

  Melko jänniä toimintatapoja aupairilla kieltämättä..

  -mutsipuhuu.com

  • marivalosaari kirjoitti:

   Kyllä, ja tiedän että ei tämä tyttö pahalla näin tehnyt, mutta kun ei paremmastakaan tiennyt niin näin kävi.

 6. Tanja kirjoitti:

  Itselle ainakin tärkeää olisi jos hoitaja osaisi elvytystä tai ensiapua. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu, esim meinaa tukehtua. Ja ehkä just ne perusasiat miten käsittelet lasta jos hän ei usko ja rupee raivoamaan 🤔

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *