Hae
Mari Valosaari

lääkärin määräyksestä semi iisisti otetaan..

Tänään pääsin toiseen tsekkaukseen lääkärin luo ja tavallaan olo helpottui.

Jokseenkin jännitti osallistua Elixir tv:n kuvauksiin ja mm fitness warrior rata kisaan viikonloppuna kun ei ollut vielä tietoa mikä on tilanne. Ainoastaan takaraivossa soi neuvolan ajanvaraustädin ääni: ”ota nyt varmuudeksi todella rauhallisesti”

Niin no en ottanut ehkä niin rauhallisesti kuin ois varmaan pitänyt, mutta selvisin.. Väsynyt olin ja ehkä edelleen olen mutta kivaa oli.

Vai miten teidän mielestä? Näyttääkö meno rauhalliselta? =)

IMG_8034

Lisää tuon radan meiningistä ja muutenkin expo hommista näette sitten Elixir ohjelmasta. En tiedä vielä tarkkaan koska tulee ulos, mutta yritän saada selville ja sitten yritän vielä muistaa kertoa siitä teillekin. Vähän ehkä innostuin radalla vaikka olin suunnitellut ottavani sen rauhallisemmin, kilpailuhenkinen kun olen..

Tänään lääkäri sanoi että ei syytä suurempaan huoleen, mutta rauhallisesti pitäisi ottaa ja yhdyntää hän ei suosittele. Tallitöistä hän oli hieman huolissaan, mutta ei mulla ole kuitenkaan kuin kaksi karsinaa siivottavana niin se oli ok, kunhan ottaa senkin rennosti. Täytynee totella. Jos edes 4 viikkoa vielä pysyisi vauva kyydissä niin sitten olis kaikki tosi hyvin.

Vaikeeta on. Mä en yleensä juurikaan istahda päivän aikana. Paitsi jos saan ottaa päikkärit. Päivät menee aina jotain touhutessa, etenkin nyt kun hepat on omassa pihassa. Tai istunhan mä aina välillä tämän koneen ääressä, mutta sekin tapahtuu kyllä usein näin iltamyöhällä.. On tosi vaikeeta siis vain ottaa ja mennä sohvalle hetkeksi makaamaan. Eilen ja tänään sen tein, mutta kello kyllä tais molempina päivinä olla jo seiskan hujakoilla illalla kun sohvalle köllähdin.. EHKÄ huomenna jo päivän aikana pikku lepo.

Mä joudun oikeesti tsemppaamaan ja ajattelemaan että nyt on levättävä ja otettava iisisti. Katsotaan osaanko.

Vaikka jotenkin musta tuntuu että vaikka tässä nyt aikaisempaa synnytystä hieman ennakoidaan niin loppuun saakka mennään.. Ja varmaan vielä kostoksi tyyppi päättää pysyä yliaikaiseksi..

Täytynee pitää myös tukivyötä liikkuessa jos siitä olisi jotain taikaa tähänkin hommaan..

IMG_8020

p.s. Samin kans ollaan kokoajan enemmän samiksia ja vuosi sitten Go Expossa oli napa ihan yhtä kireellä kuin nytkin, mutta vaan toiseen suuntaan.

IMG_8049

mun vaatteet: Lorna Jane / www.lavli.fi kengät: Adidas

IMG_8069

-Mari-

 

 

0 kommenttia

 1. saikku kirjoitti:

  Onko tosiaan näin kuukauden tai kaksi kuukautta ootte joutuu olla ilman yhdyntää? Hyvä tietää tässä vaiheessa niin mietin kaksi kertaa uudestaan hankinko lapsia sittenkään. Ei voi toivottaa muuta kun tsemppiä sulle sekä erityisen suuret tsempit miehelle! 😀

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Näin on, seuraavaan 4 viikkoon ei yhdyntää suositella. Lasketun ajan lähellä kyseinen toiminta päin vastoin on oikeinkin suositeltua kun sillä saattaa olla vaikutusta synytyksen käynnistymiseen 😉
   Mutta ei ehkä tuon takia kannata jättää lasta hankkimatta =D esim edellisessä raskaudessa kuten monella muullakaan raskauksien aikana ei mitään tämmöistä eteen tule.

  • emppu kirjoitti:

   Minä jouduin raskausaikana yli 4kk ennen laskettua aikaa totaaliseen yhdyntäkieltoon, että kannattaa kyllä miettiä kaks kertaa jos ei yhtymättä oleminen onnistu 😉 kaikesta kyllä oikeesti selviää! Mun raskaus ei tosin ollut mitenkään tavallinen ja kun varovaisuuden perusteena oli oma ja vauvan terveys ja melkeenpä voisi sanoa että oma ja lapsen henkikin siinä oli kyseessä niin eipä siinä paljon 4kk yhdyntäkiellot sureta, sen verran pieni aika tommonen kuitenki elämästä on!

   • Mari Valosaari kirjoitti:

    Joo ei tuollaiset ajat ilman yhdyntää ole mitään. Koko loppuelämä on taas sitten aikaa =)
    Ja etenkin kun kyseessä on oikeasti tärkeät asiat niin sitä kyllä tekee vaikka ihmeitä että kaikki menee hienosti.

    Jokainen sen varmasti ymmärtää viimeistään jos omalle kohdalle sattuu. Ja jollei satu niin hyvä niin eikä silloin tarvitsekaan asiaa täysin ymmärtää =)

 2. Tilda kirjoitti:

  Meno näytti oikeen hyvältä, kävin katsomassa kyseisen kisan. ihanaa ku joku näyttää, et raskaanaki voi tehdä juttuja ja liikkua, arvostan sua suuresti! Itse urheilin lasketunajan jälkeenkin, tosin paljon rauhallisemmin ku normaalisti, eli pelkällä kävelyllä mentiin.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos. Joo kyllä liikkua voi, mutta toki just jotain täytyy ottaa rauhallisemmin ja jos tuntuu pahalta niin jotkut asiat täytyy jättää kokonaan pois.

 3. Satu kirjoitti:

  Raskausaikana kannattaa jatkaa liikuntaa. Kukin omalla tasollaan ja tilanteen mukaan. Hyppyjä ja iskuja mahaan ja sitä kautta kaatumisia ja putoamisia pitää varoa. Se ei tarvitse kuin sen yhden huonon tuurin, kun istukka lähtee irtoamaan. Mutta raskausaikana voi tehdä monenlaista muuta turvallista liikuntaa! 🙂 Yhdyntää kyllä harvoin kielletään, vaikka ois supisteluja tai paikkojen pehmenemistä. Ja siinäkin tapauksessa voi ajatella, että onhan sitä muitakin keinoja nauttia ja antaa nautintoa… 😉

  Yhden vauvan kuukauden etuajassa synnyttäneenä suosittelen todella malttamaan supistusten provosointia sinne 37 viikolle asti. 🙂 Hyvää loppuodotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.