Hae
Mari Valosaari

Onko todellista että äiti voi lopettaa kotityöt?

Kun äiti ei enää tee kotitöitä

kotityöt ilman äitiä

Mä vaan sanoin että nyt minä en tee enää mitään kotitöitä! Ole hyvä ja hoida asiat niin että lapsilla on ruokaa ja puhtaita vaatteita.

About vuosi sitten kotiuduin sairaalasta edelleen toipilaana kotiin ja voimat oli tosi vähissä. Ajatus siitä että piti yrittää kuntouttaa itsensä ja samalla hoitaa kaikki kotiaskareet tuntui vaan ylitsepääsemättömältä ja tein sen mikä mun olis pitänyt tehdä jos viisi vuotta sitten.

Mä sanoin Jontelle että tästä päivästä eteenpäin sinä katsot onko jääkaapissa ruokaa, jos ei ole, niin sinä käyt kaupassa ja ostat sitä. Kun ruoka-aika lähestyy, sinä olet huolehtinut että ruoka on valmista ja lapset saa syödäkseen. Sinä myös huolehdit siitä että lasten vaatteet ovat pestyjä.

Päätös syntyi sinä päivänä kun tulin sairaalasta kotiin

En kysynyt, vaan totesin näin. Tässä kohtaa minun terveydentila vaati tuon tehtävän, mutta näin jälkikäteen kadun että en lausunut noita asioita jo viisi vuotta sitten kun Mila syntyi. Enkä tietenkään tarkoita että se pitäisi mennä aina siten että pelkästään mies hoitaa asiat. Mutta tuo aika jonka Jontte asiat hoiti opetti hänelle miten ne hoidetaan. Ja tänä päivänä asiat rullaa paljon mutkattomammin yhdessä tehden. Eikä esimerkiksi tarvi edes neuvotella jos minä satun olemaan jossain siihen aikaan kun ruokaa pitäisi alkaa laittaa. Mun ei enää tarvi soittaa ja pyytää häntä tekemään ruokaa saatika kiirehtiä kotiin ruokaa tekemään, vaan se tapahtuu ihan itsestään.

Suosittelen kaikille kenelle se vaan suinkin mahdollista että laitatte miehenne (tai jos sen kuka ei yleensä näistä asioista huolehdi) ottamaan vastuun vaikka edes yhden kuukauden ajaksi. Sillä voi olla iso muutos yhden ihmisen kotitaloustöiden kuormaan kun joku yhtäkkiä tajuaakin jakaa siitä osan.

Mitä seuraavaksi =)

Nyt pitäis ehkä vielä nostaa kädet ylös jossain kohtaa esim vessojen pesusta =D

-Mari

6 kommenttia

 1. Oivoi kirjoitti:

  Aika alentavaan sävyyn puhut miehestäsi ihan yleisestikin sinun somekanavilla, saa nähdä kauan sulla on mies rinnalla.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Jokainen lukee tekstit omalta kantiltaan. Moni saattaa taas löytää tästä positiivista, sitä kuinka hienoa on että kotitöitä jaetaan ja arjessa autetaan toista.

 2. Äiti kirjoitti:

  Lukutaidottomien ei pitäisi kommentoida mielipide vaatii kykyä ymmärtää textiä jota sinulla kommentoija ei ole. Lukaiseppa uudestaan ja mieti mitä siinä sanottiinkaan. Onkohan sulla miestä tai tiedätkö mitään perhe-elämästä ylipäätään aaarggg mä oon niin pahoillani että Marille ollaan noin kateellisia ja sit se purkautuu ikävillä kommenteilla.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos <3 toiset näkee vain risukasan, toiset auringon joka siihen paistaa <3

 3. noora kirjoitti:

  Minä olen kodin ja lapset hoitanut, mutta ei epäillystäkään etteikö mieskin pystyisi. Lapset ovat kohta 4 ja 1 vuotiaat. Lokakuussa minä palasin töihin ja mies jäi isäkuukautta pitämään. koko tuona kuukautena en siivonnut, tehnyt ruokaa tai pyykännyt. Ennen sitä mies piti itsestään selvänä, että ruoka on valmista kun hän tulee kotii. me ollaan lasten kanssa käyty päivällä kaupassa, on siivottu ja puhtaita vaatteita on viikattuna.
  Tuo kuukausi avasi miehen silmät!!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Se on yllättävän nimenomaan silmiä avaavaa kun oikeasti jättää asiat toisen hoidettavaksi =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.