Hae
Mari Valosaari

Enään ei sotku naurata – oksennustauti

Sotku oli kivaa kun se tapahtui ulkona kuravaatteet päällä. Entäpä nyt kun iski oksennustauti?

oksennustauti

Eilinen päivä oli tosi kiva, Mila nautti täysin rinnoin lätäköissä juoksemisesta, aurinko paistoi ja kuravaatteet vain viruteltiin ennen kuin tultiin sisälle.

 

Viime yönä Mila alkoi oksentamaan ja nyt kello on noin 11 ja kolmas koneellinen pyykkiä on pyörimässä. Onko tuo sotku sit enää niin kivaa? No ei ole! Mutta äidinvaisto tai oisko se sitten äidinrakkaus puuttui peliin eikä pyykinpesu harmita juurikaan. Pikkuinen on kipeä eikä tee sitä tahallaan. Mutta ei se nyt mitään kivaakaan ole..

 

Heräsin yöllä Milan itkuun ja äidin huutoon, menin katsomaan ensin pimeässä ja Mila sanoi ”tuli kuolaa”. Valot paljasti hirmu oksennukset sängyssä. Tämä on Milan ensimmäinen oksennustauti joten siksi varmaan sanoi kuolaksi. Tyttö ja petivaatteet suihkuun pestäväksi.

 

Oltiin aika pitkään yöllä hereillä kun oksentelu jatkui. Yllättävän hyvin Mila sanoo kun oksennus on tulossa ja oksentaa vatiin jonka toin hänelle sitä varten. Pari yllätystä on myös käynyt ja siksi myös meidän sängyn petivaatteet on pesty. Nyt onkin sitten sellainen muovi lakanan alla ja lakanan päällä vielä pyyhkeet joiden päällä Mila makoilee. Nuo pyyhkeet on tuosta paljon helpompi vaihtaa ja pestä kuin isot lakanat.

 

Liekkö tämäkin jotain äiti juttuja kun yleensä jos näen/kuulen/haistan jonkun oksentavan niin oksennan itsekin, mutta nyt jopa otin yhden lastin käteeni vastaan eikä tehnyt yhtään pahaa.

 

Notta semmosta sotkua täällä sit tänään.. Toivottavasti isillä on kivaa golf reissulla! (kyllä nyt hiukan harmittaa että hän ei ole täällä) Mulla olis ollut tänään (joo sinänsä turhuuksia mutta kuitenkin) kampaaja, kiropraktikko, ripsihuolto, Joseph Ribkofin tapahtuma sekä shoppailua viikonlopun baby showereita varten… Kaikki piti perua. En viitsinyt jättää oksentavaa lasta au pairin hoidettavaksi koko päiväksi.

 

Onneksi on pyykinpesukone ja kuivausrumpu..

Käy katsomassa tästä eiliset hyvät fiilikset sotkuista

-Mari-

 

 

 

0 kommenttia

 1. Noora-Maria kirjoitti:

  Samat fiilikset täälläkin! Mies reissutöissä ja yksin kahden tytön kans 2v ja 5v kotona.. Kummatkin oksentaa. Neljäs päivä menossa jo ja pyykkikonepyörii yötä päivää.? Mut kylläpä äitit selvii mistä vain ☺️

 2. Suvi kirjoitti:

  Voi pientä 🙁 mulla lähti keskimmäisestä synnytys käyntiin oksennustaudista.Oksensin aina samaan aikaan kun supistus tuli.Poika syntyikin sitten seuraavana päivänä.Samoin ystävälleni on käynyt samoin.Elikkä ole Mari varuillaan jos tauti iskee sinuun.. 🙂

 3. Kevätpörrönen kirjoitti:

  Ettekö ole kuulleet petivaatteista (patja, peitto ja tyyny) jotka kestävät oksennukset, pissat yms? SleepAngel tuotteet ovat vedenpitäviä ja todella mukavia käyttää. Ei tarvitse pestä koneessa, vaan oksut yms pyyhitään tai huuhdellaan pois. Niitä saa myös tilattua lasten kokoisina ja mittatilaustyönä esim. http://www.sleepangel.fi.

 4. Jane kirjoitti:

  Meillä on todella vähän ollut oksennustautia, mutta oksennus on tullut muuten tutuksi. Kun molemmilla tytöillä infektioastma ja kun kipeeksi tulivat niin aina 2-3 yötä yskittiin oksennukseen asti. Nyt kun ovat isompia (4 ja 6v) ruvetaan selviämään ilman oksennusta. Tsemppiä

 5. sanna kirjoitti:

  Voi pientä! Onneksi oksennustaudit yleensä menevät nopeasti ohi! Ja muistat itse huolehtia käsihygieniasta, että et saisi tartuntaa!
  Meidän kolmas lapsemme syntyi keskosena (rv34), kun itse sairastuin oksennustautiin ja se käynnisti synnytyksen.
  Tsemppiä! Ja paranemisia pikku potilaalle!
  T. Sanna

 6. Mari Valosaari kirjoitti:

  Kiitos tsempeistä. Eniten pelkään just sitä että itse sairastun ja sit synnytys käynnistyy…

 7. minttu kirjoitti:

  Tsemppiä! Inhottava tauti mutta menee nopeasti ohi

 8. Tiina kirjoitti:

  Pari vuotta sitten itse olin viimeisilläni raskaana ja mies sekä poika oksennustaudissa. Siivosin heidän jälkiään, mutta tautia en saanut. 🙂 Toivottavasti säästyt taudilta!

 9. Mari Valosaari kirjoitti:

  Milalla meni nopeesti ohi. eilen klo 10 jälkeen ei oo enään oksentanut ja jos mä en saa tulevanakaan yönä niin sitten taisin säästyä.. vielä siis hiukka jännitetään.

 10. Johanna kirjoitti:

  Oksennustauti on kyllä niin inhottava tauti, mutta onneksi se menee yleensä nopeasti ohi. Ja kummasti sitä kestää kaikkea, kun oma lapsi oksentaa. Kun meidän lapsi oli pikkutaapero ja oksennustauti iski kerran yöllä, hän oksensi vahingossa minun päälleni. Oma yöpaita ja pitkät hiukset oli ihan oksennuksessa, mutta yllättävää kyllä, ei tuntunut missään 😀 Vaihdoin ensiksi lapsen sänkyyn puhtaat lakanat, sitten pesin lapsen ja kun lapsi nukahti uudelleen yöunille, vasta sitten menin itse suihkuun. Arvaappa vaan, jos oma mies olisi oksentanut päälleni… Olisin saattanut juosta kiljuen suihkuun 😀

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   totta, eikä pelkästään kiljuen vaan myös huutaen ”MITÄ SÄ TEIT, KADUT TÄTÄ VIELÄ!!!” hahahaha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.