Hae
Mari Valosaari

Palkaton sairasloma tapahtuu jo

Hurjan paljon puhutaan nyt noista uusista leikkauksista. Ja yksi puheenaihe on se että sairasloman ensimmäinen päivä on palkaton ja siitäkin eteenpäin pienemmällä palkalla. Mä en halua siihen sen kummemmin kommentoida onko se hyvä vai huono, mutta sen verran voisin kertoa että minulle tämä malli on ollut normaalia arkea jo yli kymmenen vuotta. Näin yrittäjänä ja keikkatyöläisenä jos työt jää välistä sairauden tai minkä tahansa syyn vuoksi niin ei niitä kukaan korvaa. Se on menetetty raha se.

Olen kyllä ollut perus palkkatyössäkin, ja olihan se mukava että kun sairasti niin se ei verottanut tilipussia. Tällä hetkellä olen tuolta palkkatöistä hoitovapaalla ja teen taas yrittäjänä keikkoja.

Mulle iski flunssa tiistaina. Keskiviikkona vielä pääsin juontokeikalle, mutta eilen illalla nousi kuume ja tänä aamuna piti tämä perjantain keikka perua. Ääni ei kulje, nenä vuotaa, yskittää ja on kuin kulkisi sumupilvessä… Mieli tekisi mennä töihin jotta ei menetä keikkapalkkiota, mutta pakko se on oma terveys pistää edelle ja jäädä kotiin. Inhottavinta oli soittaa tuotantoyhtiölle ja ilmoittaa tästä, nyt he joutuvat näkemään suuren vaivan etsiessään lyhyellä varoitusajalla toisen juontajan tilalleni. Anteeksi Sisters inc. (p.s. jos sä oot hyvä juontaja niin ota yhteyttä www.sisters.fi niin heillä on lisää repertuaaria tällaisia tilanteita varten)

Tänään olis muuten ollut ihanan Tuija Pehkosen syntymäpäivätkin, oli vähän mielessä että keikan jälkeen olisin käynyt pyörähtämässä siellä, mutta jää nekin väliin. ONNEA TUIJA KUITENKIN!

Nyt siis vietetään sairaspäivää kaksin Milan kans kotona kun Jontte on pelastuslaitoksella töissä. Toistaiseksi Milalla ei näy flunssan oireita ja toivottavasti ei tulekaan. Vaikka täytyy myöntää että tavallaan olisi helpompaa jos Milakin olisi kipeä niin hän haluaisi myös ottaa rennosti. Mutta jospa saisin lepäiltyä vaikka lapsi onkin täynnä energiaa. Ja oikeesti siis toivon että flunssa ei häneen tartu.

Ensi viikolla olisi Tampereella alihankinta messut joilla pitäisi olla töissä joten toivotaan että tämä pöpö häipyy nyt viikonlopun aikana..

Paljon lepoa, nestettä ja luontaisia lääkkeitä kuten boulardiita, lysiinia, ruusunmarja c-vitamiinia sekä tämän pienen ihmisen paijausta niin kyllä se tästä <3 tsemppiä kaikille jotka olette flunssan kourissa, tätä on kuulemma paljon liikkeellä.

image image image

-Mari-

0 kommenttia

  1. Anni kirjoitti:

    Oon ollut myös kipeenä nyt koko viikon… Ihania nuo teidän kuvat, Mila on vaan niin suloinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *