Hae
Mari Valosaari

Kevyesti kuntoon osa 7 +minulta tulee kirja

Kaksi päivää oli lepoa välissä naisten kympin juoksun jälkeen ja tänään taas kevyt treeni tuli tehtyä.

Unohdin katsoa kelloa kun treeni loppui mutta olisikohan tuo kestänyt noin 20 minuuttia

Mutta ennen kuin mennään varsinaisen treenin pariin niin kerronpa hieman tästä päivästä ja siitä kirjasta. Oli meinaan taas hieman hulinaa =)

Aamulla klo 6:45 luottomeikkaajani Satu Arvo saapui meille kotiin laittamaan mulle meikkiä ja hiuksia päivän kuvauksia varten. Olin valmis 8:15 ja hyppäsin äkkiä autoon ja suuntasin vauhdilla kohti Kaapelitehdasta ja Voicen studiota. Voicen herättäjät pyysivät minut vieraakseen juttelemaan fitnesspäiväkirjoista ja muutenkin fitness-buumista ja mm sen tuomista ulkonäköpaineista ja kerroinpa heille myös sen että minulta tulee elokuussa kirja (alla linkki mistä kuulette haastattelun, mun osuus alkaa kohdassa 22:00).

Haastattelun jälkeen tapasinkin toimittaja/kirjailijan (Merja Asikainen) kenen kanssa tätä kirjaprojektia teen. Hän on se joka kirjoittaa, koska kuten varmaan minun sekavaa kirjoitusvirheellistä tekstiä lukiessanne ymmärrätte niin minusta ei olisi kirjailijaksi =)

Kirjasession jälkeen suuntasin Tuusulaan luottokuvaajani Petri Mastin studiolle jossa otettiin kirjan kansikuva. Ikinä en ole ollut kuvasta yhtä tarkka kuin tänään. Yleensä en edes käy katselemassa kuvaajan kameraa kesken kuvausten (ainakaan kovin paljoa) mutta tänään tuota yhtä kuvaa hiottiin aika paljon. Tosin koska Petri on niin hyvä kuvaaja meni tämäkin nopeasti ja kun aikaa jäi otettiin muitakin kuvia kirjan sisältöä varten.

Päivän päätteeksi hain Milan serkkulasta, tovin leikin Tirpan kans mutta sitten olin taas hetken ”huono äiti”, iPad tytölle ja työntekoon eli puhelimen ja sähköpostin ääreen.. Mun nilkkapainot eli Bundat saapuu pian ja niiden tuloon on tehtävä vielä monia järjestelyitä. Sitten tulikin isi kotiin ja pelasti lapsen ruudun tuijotukselta. Ainiin ja tänään Mila sai ”isojen tyttöjen” sängyn. Hieman pelkäsin mitä nukkumaan menosta tulee, kiipeileekö pois sängystä tms mutta hienosti jäi sänkyyn (ainakin näin ensimmäisenä iltana, parempi koputella puuta).

Tässä se Voicen linkki

Mutta sitten se treeni, nyt oli sen vuoro ja tässä se tulee:

Olkapäät, ojentajat, reidet

10x pystysoutu, n 30 sec tauko ja toista vielä 3 kertaa

IMG_2042 IMG_2041

10x vipunostot sivulle, n30 sec tauko ja toista vielä 2 kertaa

IMG_2046 IMG_2047

10x ojentajat, n 30 sec tauko ja toista vielä 2 kertaa

IMG_2051 IMG_2050

10x Jenkkikyykky, n 30sec tauko ja toista vielä 3 kertaa ja se ois sit taas siinä

IMG_2053 IMG_2054

Eli toisin kuin aikaisemmin kun tehtiin eri liikkeitä peräkkäin tee nyt yhtä liikettä kerrottu toistomäärä putkeen pitäen pienet tauot sarjojen välillä. Ja jälleen kerran jollei käsipainoja ole niin ne limupullot tms käyttöön. Mulla oli painoina 4kg käsipainot.

*treenissä nähtävät vaatteet, paita:Fitnesstukku housut:Adidas, nilkoissa nähtävä turvotus eli sukanpainauma:kortisoni*  (onneksi kortisonikuuri loppuu nyt)

Eli:

4x 10 pystysoutua, n 30 sec tauot väleihin

3×10 vipunostoa sivulle, n30 sec tauot väleihin

3×10 ojentajat, n 30 sec tauot väleihin

4×10 Jenkkikyykkyä, n 30sec tauot väleihin

Ja tässä meidän Tirriäisen uus sänky =)

image

-Mari-

0 kommenttia

 1. tytti kirjoitti:

  Hei pakko kysyä että tuliko sulle kovia sivareita kortisonista? Itse joudun todennäköisesti myös saman kuurin ottamaan ja pelkään todella paljon niitä sivuoireita 🙁 olisi kiva jos viitsisit vastata. En tiedä ketään muuta jolla olisi coltis. Tuntuu että olen aivan yksin tämän kanssa.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Tytti

   Kortisonista tuli ruokahalun lisääntymistä joka oli mun tapauksessa vaan positiivista, kertyi nestettä etenkin niveliin joka ei ollut niin kiva ja finnejä kasvoihin joka ei tietenkään sekään mitään mukavaa. Sisäisesti en sit tiedä mitä kaikkea tuhoa on tehnyt, mutta kyllä se koliitin verentuloon ja muihin oireisiin auttoi. Täällä löytyy yhdistys josta löytyy varmasti vertaistukea, itse en oo saanu vielä aikaiseksi liittyä, mutta on käynyt mielessä http://www.crohnjacolitis.fi/toiminta/

   Toivottavasti kortisoni sinulle auttaa etkä kärsi liiemmin mistään sivuoireista.

 2. tytti kirjoitti:

  Joo itsekin olen pieni kokoinen varsinainen rääpäle suorastaan treenillä saanutkin hyvin muotoja kroppaan. Mutta nyt sairastellut ja tuntuu et paino laskenut ja lihakset surkastuneet 🙁 mutta eikö tää iloksi muutu. Itsellä ei ole verenvuotoa vaan noita järjettömiä kramppeja alavatsassa.

 3. Niina R. kirjoitti:

  Heippa… olisko sulla jotain vinkkejä alottelijalle… haluisin ite alottaa samoja systeemejä jotta saisin kroppaan vähän hyödyllistä massaa ja tarvis ruokavalio ja treenivinkkejä:)

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Paras ja henkilökohtaisin ohjeeni on että otat personal trainerin hetkeksi avuksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.