Hae
Mari Valosaari

Erakoidun(ko?)

Jumalanselän takkaa stadilaiseksi Hessaan ja sit takas ”böndelle”

 

Kohta mulla ei oo enää yhtään ystävää, erakoidun… Eiks niin että Helsinkiläinen ei koskaan sano Hesa, siksipä minun on käytettävä sanaa Hesa, enhän ole alkujaan täältäpäin =) ja muutenki murteet tulevat sulavana sotkuna suusta ni pitäähän niin kirjottaakin

 

Olen kotoisin pienen pieneltä paikkakunnalta nimeltä Pyhäntä. Silloin kun siellä asustelin Pyhännällä oli jopa n 2300 asukasta, mutta nyt se on kutistunut 1600 asukaaseen. Mutta mainittakoon ylpeänä se että Pyhäntä on edelleen oma kunta. Lähikunnat yhdistyivät mutta Pyhäntä jäi omaksi kunnaksi. Mä veikkaan että tämä johtuu siitä että Pyhännällä on muutama isohko tehdas, Jukka-Talo, Maustaja sekä Real-Snacks ja nykyään siellä on joitain muitakin tehtaita mutta nuo kolme siellä on ollut niin kauan kuin muistan niin mainittakoon ne. Jos kiinnostaa tarkemmin niin tsekkaa Pyhäntä sieltä löytynee infoa =)

Mutta siis sieltä kotoisin ja vuonna 1997 muutin Etelä-Suomeen, tarkemmin sanottuna Hämeenlinnaan. Tästä vuodesta eteenpäin oon asunut aina ison kaupungin hyvinkin ydinkeskustassa, tottunut hälinään ja helppouteen nähdä ystäviä kahviloissa yms… Mutta nyt on edessä muutto Helsingistä Espooseen, Saunalahteen ja se pelottaa. Sehän on ihan Espoon viimeisiä nurkkia, ihan maalla.

 

Pelottaa että jään sinne ihan yksin. En pääse sieltä enää yhtään minnekkään. Kukaan ei tule enää käymään. En enää koskaan näe kavereitani. Erakoidun…

 

Pakko lohduttaa itseään kun eikai se todellisuudessa niin mee. Onhan mulla auto, sieltä kulkee suora  bussi Kamppiin, kavereillakin on autot enkä mä oo erakkoluonne.

 

Jännä tosiaan on se että ihan tosissaan tuollaisia ajatuksia ysinäisyydestä on käynyt mielessä. Itsestähän tämä on paljon kyllä myös kiinni, jos sinne jää yksin kotiin nyhjöttämään niin yksin saa nyhjöttää. Täytyy siis pysyä aktiivisena. Ja enhän mä tietty koskaan oikeesti yksin oo vaan mulla on aina mun rakas Tirri kotona ja välillä se aviomieskin tulee meitä varmaan sinnekkin moikkaamaan kun keikoiltaan kerkeää =)

Ja mukavat naapuritkin on tiedossa niin eiköhän me siellä pärjätä. Ja yks super juttu tossa muutossa kyllä on nimittäin muutetaan lähemmäs Milan mummilaa =)

Yksi tosi iso asia kyllä myös askarruttaa… MISSÄ MÄ KÄYN SALILLA SITTEN TUOLLAPÄIN??? Solana on ehkä hieman liian kaukana (paitsi vierailuille välillä)

Pian on koti valmis, ehkä noin pari kolme viikkoa ja päästään muuttamaan.

Keittiö on jo osittain kasattu ja kaapit on melkein oikeilla kohdilla.

semivalmis keittiö

semivalmis keittiö

 

Tässä on Milan ihana mummi, iso-mummi ja isi. Milalla ja iso-mummilla on ikäeroa 90 vuotta

Valosaarta neljässä polvessa

Valosaarta neljässä polvessa

 

Serkukset mummilla

Serkukset mummilla

Tässä on myös Pyhännän mummo eli mun äiti Milan ristiäisissä

Milan Pyhännän mummo

Milan Pyhännän mummo

ja raksa meininkiä talven ajalta..

Mila the työmaapäällikkö

Mila the työmaapäällikkö

Isi hommissa

Isi hommissa

Meitsi ja Minininja serkku tarkkailukäynnillä

Meitsi ja Minininja serkku tarkkailukäynnillä eli kahvilla =)

 

Ja tässä öööö sanotaan vaikka: Tiina ja minä kauniina kesäpäivänä Pyhännällä

Kuva Pyhännältä vuodelta nakkisota

Kuva Pyhännältä vuodelta nakkisota