Hae
Mari Valosaari

Tänään imetän viimeistä kertaa

Kuva Tea J. Photography

Jäbä on ihan just 1,5v ja päätin että nyt on hyvä aika lopettaa imetys. Teen sen tavalla joka varmasti aiheuttaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Te jotka olette sitä vastaan, pyydän että olette ystävällisiä, minä olen tehnyt nyt tällaisen päätöksen ja se minulle suotakoon. Keskustelua toki saa syntyä ja olisikin kiva kuulla miten te olette imetyksen lopettaneet tai miten se on loppunut, mutta älkää tuomitko pliis! Aihe kun on vieläpä aika herkkä. ( p.s. aamulla 14.10. lähden reissuun ennen kukonlaulua joten en ole ainakaan muutamaan päivään kommentoimassa tätä postausta ja kun tulen takaisin aion kysyä joltakin ystävältäni kannattaako minun niitä edes lukea)

kuva Tea J. Photography

Tyyli jolla lopetan on se että lähden reissuun. Olen kolme yötä erossa lapsista ja jos reissun jälkeen Mio jostain syystä pyrkisi vielä rinnalle aion vain keksiä tilalle jotain muuta tekemistä että asia unohtuisi. Pari muutakin kaveria on tehnyt samalla tavalla ja päätin matkia heitä kun tilaisuus reissuun avautui.

Ystäväni on lentoemäntä ja hän ehdotti hetki sitten josko lähtisin hänen työmatkalle mukaan. Pähkäilin todella paljon päätöstä lähteä. Voisinko olla kolmea yötä erossa lapsistani. Onko oikein lopettaa imetys tällä tavalla. Ja tästä varmasti ollaan montaa mieltä, jonkun mielestä on ihan oikein ja toisen mielestä voi olla todella väärin. Toivon todella, ja uskonkin että en tee tässä mitään väärää.

Juttelin asiasta myös monen ystävän kanssa ja kaikki olivat sitä mieltä että todellakin voin lähteä reissuun. Monet heistä olivat olleet omalla matkalla jo paljon aikaisemmin kuin minä nyt aion olla ja edelleen lapset heitä rakastavat ja ovat ainakin toistaiseksi normaaleja =)

kuva Tea J. Photography

Reissu ei ole pelkästään mikään imetyksen lopetus reissu vaan tunnen myös olevani pisteessä että muutama päivä vain ja ainoastaan itselleni ilman lapsia, miestä tai hevosia tulee enemmän kuin tarpeeseen. Kutsunkin tätä reissua nimellä ”pakoon paskaa – reissu” sillä tuota täällä riittää, ja tarkoitan juurikin ihan sitä itseensä, ulostetta =) haha

Ikuistin viimeisen päivän imetyksen tänään jotta asiasta jää ihana muisto. Onhan tämä mitä todennäköisemmin viimeinen päivä kun IKINÄ imetän <3

(sain juuri valmiit kuvat, itkua tuli silmään..)

Kiitos kuvaaja Tea J. Photography, ja tästä viimeisestä kuvasta näkyy hyvin pojan fiilis rintaruokintaan, hän on valmis astumaan pois siitä. Imetystä on ollut vain joko yhden tai max kolme kertaa päivässä. Imu hetket ovat olleet myös todella lyhyitä. Välillä poika kaiveli rinnan esiin, mutta ei sitten imenytkään.

Joku myös joskus kysyi vieläkö imetän vain toisesta rinnasta niin kyllä, 1v 4kk sitten Jäbä hylkäsi oikean rinnan ja vasemmalla hoidettiin homma maaliin saakka hienosti.

-Mari-

(mun aikaisemmassa postauksessa on arvonta käynnissä, jos haluat osallistua niin klikkaa tästä)

19 kommenttia

 1. Marjaana Itäniemi kirjoitti:

  Tiedän että imetyksen lopetus on tavalla tai toisella surullista äitille ja lapselle ?
  Meillä tyttö lopetti 1v 2kk iässä ja itse lopetti. Puraisi kerran ja sen jälkeen ei enää huolinut. Nyt toinen tyttömme on 11kk ikäinen ja vielä käy tiheästi rinnalla, mutta itsellä on nyt tullut olo että voisi pian lopettaa. Aamuisin pitää herätä töihin ja öisin herätä syöttämään ? vaikka se on ihanaa ja palkitsevaa, myös raskasta. ❤

  Tsemppiä imetyksen lopetukseen ❤

  Ps. Aivan älyttömän kauniita kuvia ?

 2. Tanja kirjoitti:

  Heii!! Ite olen sitä mieltä ollut että on jokaisen oma asia imettääkö vai ei siis ollenkaan. Minä pystyin vain esikoista imettää 3kk ja nuorempaa viikon kun rintatulehus tuli ja maitoa ei enää tullut joten jouduin vaihtamaan pulloruokintaan. Hienoa että olet noin pitkään imettänyt ja uskon että lapsellekin on helpompaa lopettaa kun et ole pariin päivään kotona joten hän ei voi rinta maitoa saada. (: uskon että lapselle enemmänkin on tuon reissun jälkeen halu vain päästä syliin eikä imemään rintaa (: mukavaa lomaa!!

 3. tarhatäti kirjoitti:

  Huoli pois ja nauti ❤. Hyvää lomaa?.

 4. Destinkkude kirjoitti:

  Päätös on hyvä silloin kun se sopii teille❤ tapa pitää päättää sen mukaan mikä on mahdollista. Kun siltä tuntuu sitten on hyvä lopettaa… Itsellä tuo vielä edessäpäin mutta haikeana jo mietin tulevaa. On niin paljon muitakin tapoja onneksi läheisyyteen ja niihin yhdessäolon hetkiin.
  Ihanaa matkaa ! Nauti?

 5. Keiu kirjoitti:

  Ihanat kuvat ❤️ Oikea päätös!

 6. Typykän äiti kirjoitti:

  Hyvin ajankohtainen aihe myös meillä. Typykkä 1 v 3 kk kun olen lähdössä ystävien kanssa reissuun. Mieli tekis jättää tyttö kotia isin hoiviin kahdeksi yöksi ja jättää samalla imetys. Mutta toisaalta ei millään raaskis ku toinen kaipaa iholle usein. Katotaan mitä minä päätän 🙂 Kerrohan miten vieroitus sujui! Ja
  Oikein hyvän päätöksen teit! Rentouttavaa lomaa!

  • Maari kirjoitti:

   Minä olin ystävän kanssa tarpeellisella lomalla 3yötä kun ”vauvani” oli 1v3kk. Kumpikin meistä pärjäsi hyvin.. Minä pumppailin välillä maitoa (loppuajasta en edes niin usein) ja lapsi oli turvallisesti isän kanssa kotona. Yösyötöt lopetimme siihen reissuun, mutta kotiin palattuani taapero palasi rinnalle ja saa siinä vielä jatkaa. Itsellä kyllä väheni jo maidon tulo tuon pituisella reissulla, joten jos haluaa lopettaa imettämisen kokonaan niin varmaan voi onnistua helpostikin. 🙂

   Mukavaa reissua Mari! Ja tsemppiä teille lopetukseen.. Ihania kuvia olette saaneet!

 7. Maria kirjoitti:

  Minäkin imetän vielä 2 vuotiasta poikaani ja olen monesti mkehelleni nauranut että ei tätä taida saada muuten loppumaan kuin lähtemällä ”imetyksen lopetus lomalle” ? mutta viime viikkoina sen on kuitenkin alkanut pikkuhiljaa vähenemään että ehkä minä en nyt sitten pääsekkään sinne lomalle ? Mutta kaikki menee teillä varmasti hyvin, tsemppiä ja mukavaa reissua ❤

 8. Fanni kirjoitti:

  Meillä poika vieroittui 1v9kk iässä. Olisin mielelläni lopettanut imetyksen aiemminkin, mutta sopivaa väliä ei vain tuntunut löytyvän. Hänelle taisi jäädä tiheä imu 1-vuotiaana päälle, ja oli aivan pikku tissitakiainen kunnes sai päiväkodista enterorokon, eikä syömisestä tai juomisesta tullut mitään. Edes tissi ei kelvannut, ja kieltäydyttyään yhden yön rintamaidosta (aiemmin heräili n. tunnin välein syömään) päätin että meidän imetystaival oli nyt tässä. Päivällä asia ei ollut hänellä mielessä ja seuraavaksi yöksi laitoin laastarit nännien päälle, ettei herra pääse vahingossakaan käymään yömaidolla. Tämän yön hän heräsi tunnin välein tarkastamaan tilannetta, mutta seuraavana nukkui jo elämänsä ensimmäisen täyden yön! Nyt ollaan jo viikko nukuttu koko porukka äärimmäisen hyvin, enkä voisi olla onnellisempi, että lopetus sujui näin mutkattomasti. Todellinen hopeareunus siis ikävällä enterorokolla! Pikkuhiljaa alkaa itselle mahtua jo vanhat kivat rintsikat ja vaatteet, ja tuntuu että olen kuin uudestisyntynyt äiti! Tsemppiä sinne! 🙂

 9. Sannak kirjoitti:

  Ihania kuvia!!?

 10. Lula kirjoitti:

  Tein saman esikoiseni kohdalla vahingossa, kun hän oli 6kk. Olin sopinut jo ennen raskautta 5 päivän reissun, enkä halunnut sitä perua. Pumppasin pakkasen täyteen maitoa ja sovimme, että isä tuo lapsen kahden päivän päästä luokseni. Silloin vielä rinta maistui hyvin. Kahden seuraavan päivän päästä palasin kotiin ja helpottuneena ajattelin, että nyt vain jatketaan. Noh eipä jatketukkaan, kun ei vauvaa rinta voinut vähempää kiinnostaa. Nyt jälkikäteen naurattaa, kun noviisina ei tullut mieleenkään, että näin voi käydä.. eikä kukaan tajunnut varoittaakkaan. Nyt kolmas lapsi 10kk ja ihanasti edelleen rinnalla. Mielellään imetän, mutta tulen todennäköisesti toimimaan samoin, mikäli hän ei ala itse vähentää vuoden jälkeen.. joten tsemppiä, hyvä tapa. Ei itkua todennäköisesti kenellekään. Noh ehkä äidin sydämeen ❤️

 11. Katja kirjoitti:

  Ihania kuvia. Ja ihana että olet imettänyt tähänkin asti. Imetyksen päättyminen/päättäminen on jokaisen oma asia eikä muilla siihen ole sanomista. Kaikkea hyvää teille <3

 12. Satu kirjoitti:

  Täähän on siis mainio idea! Itsellä kaksi pientä lasta ja toista imetin vielä kun olin jo raskaana ja tuntuu, että olen imettänyt tässä viimeiset kolme vuotta putkeen (vaikka siinä oli muutama kuukausi väliä ennen kuin toinen syntyi). Nyt poika on 1v3kk ja tuntuu, että olisi aika lopettaa. En ole kuitenkaan raaskinut, koska tiedän, että tämä on minun viimeinen vauva. Viimeinen imetettävä. Siitä ajatuksesta en meinaa päästää irti. Kuitenkin tiedän, että aika on. Ja mikäs se mukavampaa olisi kun lähteä pienelle lomalle. Itsekin sitä kaipaisi. Luulen, että tämä keino on hyvä keino, koska ei maito tuoksu lapsen nenään koko aikaa!:) Tsemppiä!

 13. Lotta kirjoitti:

  Aivan ihania kuvia. Tuli itselläkin tippalinssiin.
  Imetys on jokaisen oma asia milloin lopettaa ja alottaako edes ollenkaan.
  Tuo oli sinulle hyvä tapa lopettaa imetys ja se on hienoa. Taidan itsekkin tehdä noin kun sen aika tulee joskus. Ja toivottavasti pääsen maaliin asti 🙂
  (Neiti täytti tänään juuri 3kk).

 14. Susanne kirjoitti:

  Meinaa tulla tippa linssiin itsellekin. Meinaan lopettaa imettämisen keväällä, kun poika on 14kk ikäinen. Tytön imetyksen lopetin saman ikäisenä. Kun olet noin ”kauan” imettänyt, ei pois lähteminen ole huono tapa lopettaa. Hyvä kun voit mennä haukkaamaan happea!

 15. Maiju kirjoitti:

  Kuinka kauniita kuvia! Noita varmasti vaalii myöhemminkin. Tai varsinkin silloin. 😉 Ole ylpeä pitkästä imetystaipaleesta, äläkä tunne huonoa omaatuntoa lopetustavasta. Jokainen tekee sen sillä tavalla, joka itselle parhaiten käy. Meilläkin imetys koko ajan vähenee, poika kohta vuoden, haikeutta ilmassa..

 16. Ani kirjoitti:

  Mun mielestä ei ole mitään väärää tai oikeaa tapaa lopettaa, jokainen tietää itse kun on sen aika. Itse imetin esikoispoikaa 20kk asti, olin jo pitkään odottanut oikeaa hetkeä ja varsinkin et poika itse näyttäis signaaleja et olis valmis luopumaan rinnasta. Sitä ei kuitenkaan koskaan tullut, olin melkein 3kk raskaana ja yöheräilyt väsytti molempia, niinpä päätin yhtenä päivänä et oli tullut sen aika. Tasan 3 yötä meni siihen et illalla mentiin yhdessä nukkumaan ja poika itki tissiä, samoin kl 2 aikoihin. 3 yön jälkeen oli jo unohdettu asia 🙂 Vihdoinkin alettiin nukkumaan kokonaisia öitä! Vieläkin tykkää hirveesti laittaa käsi paidan sisälle, varsinkin nukkumaanmenoaikaan.. Mitâköhän tulee olee mieltä kun näkee vastasyntyneen pikkuveljen tissillä 😀

 17. Julia kirjoitti:

  Minäkin lopetin 1,5v imetyksen lähtemällä reissuun. Toki vain yhden vuorokauden olin poissa, mut oli se rankkaa tytölle.

  Kun tulin takaisin hän raivoi ihan täysillä. Halusi kovasti rinnalle. Minä jouduin laittamaan nänneihin ihan sinappia. Annoin joka kerta rintaa kun pyysi, mutta saboin että tissi on pipi. Sit kolmen päivän päästä kun halusi rintaa – itse vastasikin yök… yök… tissi pipi

 18. Maria (is) Strong kirjoitti:

  Ihania kuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.