Hae
Mari Valosaari

Raskausviikko 15

Hupsista, mihin tää aika hurahtaa?? Raskausviikko 14 jäi kuvaamatta. Kyllä huomaa että toista odottaa. Milaa odottaessa oli täysin kärryillä jokaisesta päivästä ja sitä oikein odotti milloin uusi viikko vaihtuu ja minkä kokoinen sikiö suurinpiirtein sillon on.. No nyt tosiaan vilahti yksi viikko välissä.

Mutta viikolla 14 sikiö oli noin 11cm pitkä ja painoi 60g. Tuolta viikolta kerrotaan myös että vauva liikkuu kohdussa kovaa vauhtia ja se kyllä pitää paikkansa. Mulla oli viime viikolla neuvola ja siellä kuunneltiin sydänääniä, tai siis yritettiin kuunnella. Ja kyllähän ne sieltä kuuluikin, mutta pikku tyyppi veti siellä sellaista rallia että ei niitä oikein kunnolla saanut pitkäksi aikaa kuulumaan. Liikkeiden äänet kyllä kuului. Apua, onkohan sieltä tulossa vilkas tapaus.. Ultrassakin hän pyörähteli sen minkä kerkesi. Jospas hän urheilis tuolla vatsassa itsensä väyksiin ja syntyisi oikein rauhallisena tapauksena hahaha

Nyt mennään siis viikolla 15 ja masuasukki on jo noin 15cm pitkä ja painaa noin 120g. Aikamoinen harppaus viime viikosta. Kovaa vauhtia siellä kasvetaan. Mulle on tullut ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen lisää painoa hurjat 124 grammaa, mutta se kuulostaa aivan hyvältä. Vielä tässä kohtaa ei paljoa kiloja ole tarvinnut tullakaan. Jonkin verran niitä aina raskaudessa tulee ja se kuuluu asiaan. Voisin piakoin kertoa hieman raskausajan ravinnontarpeesta, syödäänkö nyt kahden edestä..

Musta on muuten ihanaa kun maha kasvaa. Ehkä osittain kaikki tämä fitnesselämä on tehnyt sen että on ihanan vapauttavaa kun ihan luvan kanssa maha saa pömpöttää ja kasvaa sekä painoa tulla lisää =)  Vaikka en oo koskaan fanaattinen painon kans ollutkaan niin huomaan kyllä kuinka nautin tästä tilasta =)

Tältä mun ”pömppis” näyttää näin viikolla 15

image

Muutoin on ollut oikein hyvä olo, mutta väsymys meinaa painaa edelleen. Usein alkuraskaudesta äidit on super väsyneitä, mutta mulla kyllä meinaa jatkua väsymys edelleen. Pientä helpotusta oon huomannut, mutta paljoa yli klo 22 ei kyllä pysy silmät auki.

Mutta väsyttää tai ei, tämän pienen ilopillerin kans on jaksettava touhuta =) Ja kuten vaatteiden likaisuudesta huomaa, touhua riittää =D

image

image

0 kommenttia

 1. Minni kirjoitti:

  Meinaatteko selvittää lapsen sukupuolen ja kertoa sen julkisuuteen? 🙂

 2. 2x kirjoitti:

  Tällänen tsemppikommentti et mua väsytti 247 koko toisen raskauden ajan 😀 Nukuin päikkäreitä esikoisen kanssa ja silti iltasin olin perheen ensimmäinen joka painu yöunille! Järkyttävää.. Ootin et millon puolivälin energiapiikki tulee mut ei tullu!! 😀

  • Mari kirjoitti:

   Samaa rataa mennään täällä.. katsotaan kuinka käy loppuajan. =)
   Kiitos =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.