Hae
Mari Valosaari

Fitness on lapsettoman sinkun harrastus

Kyllä, tätä mieltä olen! Tosin kaikki on mahdollista…

Tämän mielipiteen tuon esille myös ohjelmassa Fitnesspäiväkirjat ja mtv:n haastattelussa tästä aiheesta lisää.

Maikkarin haastattelun aiheesta ”Fitness on lapsettoman sinkun harrastus” voit käydä lukemassa TÄSTÄ

Olis muuten kiva kuulla mitä te lukijat olitte mieltä ensimmäisestä Fintesspäiväkirjat ohjelmasta? Pistäkää kommenttia tulemaan =)

ja jos ensimmäinen jakso ohjelmasta jäi näkemättä sen löydät TÄÄLTÄ

Hääkuva, tässä kuvassa oon 7. kuulla raskaana. kuva: Kai Joronen

Hääkuva, tässä kuvassa oon 7. kuulla raskaana. kuva: Kai Joronen

-Mari-

0 kommenttia

 1. Dekki kirjoitti:

  En ikinä katso tositv-ohjelmia, mutta löysin sattumalta itseni ruudun äärestä kun ohjelma alkoi. Aijon katsoa seuraavatkin jaksot 🙂

 2. Johanna kirjoitti:

  Tykkäsin todella paljon ohjelman ekasta jaksosta, ei näytetty vaan punttisalia ja treeniä vaan ihan tavallista kotielämääkin. Ja hienosti yhdistät treenin ja samalla leikit lapsesi kanssa. Itse olen kahden lapsen yh, aina ei pääse treenaa vaikka kuinka haluisin.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos Johanna.
   Juu ohjelmassa tullaan muutenkin näkemään fitness elämää aika laajasti. Eihän se pelkkää pumppia ole =)
   Toivottavasti saat vinkkejä lapsen kans liikkumiseen lisääkin ohjelmasta.

 3. Jussi kirjoitti:

  Olisiko liikaa pyydetty, että perustelisit mielipidettäsi jotenkin niin siihen olisi helpompi kommentoida?

 4. Emilia kirjoitti:

  Hei Mari! mun on ihan pakkon kommentoida,kun googletin tämän blogisi Fitnesspäiväkirjat-ohjelman jälkeen.Mulla jäi ohjelmasta tosi hyvä kuva ja nimenomaan sun kohdalta.Olisin voinut seurata pelkästään sinun elämääsi niin sympaattiselta ja ja mukavalta naiselta vaikutat.Itse tyttären äitinä mua liikutti suuresti se miten omistautunut olet perheellesi ja vaikka fitness vie elämästäsi ison osan niin mulle jäi ainakin kuva siitä,että perhe on sinulle kaikki kaikessa. Olet upean näköinen ja toivotan sinulle kaikkea hyvää ja voimia sairautesi kanssa!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Emilia ja kiitos.

   Oot oikeessa perhe on numero 1 ja muu elämä/harrastukset sovitellaan sen mukaan =)

 5. VaB kirjoitti:

  Olit kyllä järkevimmin puhuva tyyppi koko ohjelmassa ja yritit varmaan tuoda esille sitä, että ratsastus on tietyllä tasolla hyvin fyysinen laji. Kuitenkin koska laji kärsii ihmeellistä stigmaa siitä, että se ei olisi urheilua niin olisi voinut ehken olla selvempi. Esim. kouluratsastus kilpailutasolla vaatii rautaista keskivartaloa ja lihasten hallintaa sekä täydellistä tasapainoa. Esteet osin samaa mutta reidet pitää olla rautaa. Siihen päälle, vaikka se kuuluu vain osana, niin koko puunaus ja puljaus on hyvin fyysistä. Sitten kun kouluratsastajan selkä sanoo poks, niin salitreenistä EI löydy korviketta kuntoiluun koska koko ulkoilu ja eläinmen kanssa toimiminen puuttuu.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi VaB ja kiitos.

   Oon sun kans täysin samaa mieltä ja harmittaa etten tuonut asiaa selvemmin esille. Mun pointti oli just se että vaikka ratsastus on TODELLA fyysinen laji niin mä en koe meneväni tekemään urheilusuoritusta vaan rakasta harrastusta.
   Ratsstaessa tulee aina tosi kova hiki ja just reidet ja keskivartalo tekee super kovan duunin. Täytynee kirjoitella aiheesta tänne joskus ihan oma postaus niin jospa väärinkäsitykset hälvenee =)

 6. Taina Palmros kirjoitti:

  Mä tykkäsin tuosta ohjelmasta. Nostan hattua kaikille ketkä jaksaa itsestään pitää huolta,iltsellä toivo on jo mennyt.. Harmi kun oot saanut samaisen taudin riesaksi kuin itselläkin joten sisua vaatii treenata! Tsemiä!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Taina
   kiva kuulla että tykkäsit.
   Kyllä me vielä löydetään tälle taudille keinot pysyä kurissa niin että se antaa elää normaalia elämää. SINÄKIN! Ainakin haluan uskoa niin.
   Tsemppiä sinnekin!

 7. Ilona Puhakka kirjoitti:

  Tykkäsin ohjelmasta, tuli hyvä mieli itselle sitä katsoessa. Erityisesti teidän kohdalla tuli iso hymy naamalle, meno vaikutti niin tasapainoiselta ja onnelliselta. Hyvin välitty fiilis telkkarin kautta.

  Innolla odotan tulevia jaksoja! 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiva kuulla Ilona!

   Tänään sitten taas uusi jakso =)
   Jännityksellä itsekin odotan mitä sieltä tulee kun en ole sitä ennakkoon nähnyt =)

 8. In Fit Together kirjoitti:

  Tänään nähtiin toinen jakso ja hyvältä näyttää, seurataan jatkossakin. Tsemppiä toipumiseen 🙂

 9. HennaT kirjoitti:

  Olisi mielenkiintoista kuulla miten on fyysisesti mahdollista nousta kisalavalle sylivauvan kanssa. Itsellä meni melkein vuosi päästä edes vanhoihin mittoihin missä olin ennen raskautta. Mielestäni kuitenkin söin terveellisesti ja liikuin läpi raskauden. Samoin imetysajan. Ihmetyksen jälkeen vasta aloin laihtumaan. Voisikohan olla jostain hormoneista, jotka ei millään suostu luopuun rasvasta? Loput kilot oikeastaan lähtivät vasta kun kuukauden verran välttelin viljoja ja sokereita ja söin hyvin hyvin pieniä annoksia..

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi Henna,

   Ollaan jokainen yksilöitä ja jokaisen kroppa reagoi eritavalla eri asioihin. Itse uskon että hyvä kunto ennen raskautta vaikutti siihen että kroppa palautui niin hyvin synnytyksen jälkeen. Voin allekirjottaa sponsorini Fitnesstukun lauseen ”get fit, stay fit” nyt erittäin hyvin!

   Mä luulen että mun tapauksessa oli kans juuri imetys mikä piti aineenvaihdunnan käynnissä. Mutta kuten jo mainittu olemme kaikki yksilöitä ja jostain syystä sinulla kilot pysyivät. Muistatko söitkö paljon vai vähän rasvoja imetyksen aikana? Minä söin todella paljon kaikkia hyviä rasvoja, lohta, oliiviöljyä, avocadoa, pähkinöitä jne.. Kroppahan on siitä hauska väline että jos se ei saa rasvaa niin ei se päästä sitä poiskaan. Rasva-aineenvaihdunta pitäisi aina pitää yllä jos haluaa rasvan liikkuva myös poispäin.

   Viljat ja sokerit tosiaan turvottaa paljon ja niiden jättäminen pois poistaa aika pian ainakin nestettä kehosta. Samoin maitotuotteilla on taipumusta kerätä niin kutsuttua pöhötystä kroppaan.

   Kyllä itsekin ihmettelen omaa kroppaani kuinka se puoli ilmaiseksi päästi minut hyvään kuntoon raskauden jälkeen, mutta en valita =)

   • HennaT kirjoitti:

    Jonkun verran rasvoja joo myös imetysaikana. Oliiviöljyässä paistan ja mitä nyt muuten tulee normaalista ruuasta. 10% jauhelihaa, 2% raejuustoo, lohta sillon tällön yms. Olin kuvitellut imettäminen laihduttavan, mutta jostain syystä niin ei käynytkään. Seuraava raskaus suunnitteilla ja tällä kertaa pitää tehdä jotain toisin! Lapseni syntyi sektiolla ja vaunulenkkejä raskaampaa ei viittiny muutamaan ensimmäiseen viikkoon tehä. Mutta 4kk päästä reenasin jo normaalisti ja jaksoin yhtä hyvin kuin ennen. Tosin minun reenaamiseni ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen tavoitteellista. 3-6 x vko sekalaisesti. Esim salibandy, thainyrkkeily, bodypump, spinning, salitreeni.. Löysä vatsa oli kyllä aika kova paikka henkisesti ja vaikutti moneen asiaan. Olen kuitenkin aina ollut ennemminkin normaalipainon alarajoissa ja omistanut ihan semikauniin vatsan. Kaikki läheiset tietenkin yritti tsempata ja kehua ja itsestä se tuntui vain pahentavan asiaa.. No, tosiaan melkein vuosi siinä meni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

    • Mari Valosaari kirjoitti:

     Joo sektio vie tietenkin oman ajan liikunnasta. Voisit tietenkin kokeilla seuraavan imetyksen aikana lisätä hieman rasvoja ja kokeilla auttaako rasva-aineenvaihduntaan. Ainakin sillä tapaa saa täyteläisempää maitoa vauvalle. Mä ajattelin sitä nimenomaan tuolta täyteläisyyden kannalta kun itse rasvoja söin, mutta veikkaan että se myös edesauttoi entisiin mittoihin palautumista.

     Musta tuntuu että edelleen vaikka vatsa on ihan niin sanotusti litteä niin se nahka on löysempää kuin ennen, ei onneksi roiku mutta jotenkin ei ole ihan niin kimmoisa kuin ennen. Tosin koliitin vuoksi olen harvase ilta sen näköinen kuin olisin kuudennella kuulla raskaana joten nahka venyy vähän väliä…

     Toivottavasti seuraava raskausaikasi koittaa pian =)

     • HennaT kirjoitti:

      Kiitos! Katsotaan miten rasvojen lisääminen auttaa sitten kun sen aika koittaa!

 10. Äiti kirjoitti:

  Aamen! Hienoa, että alan ammattilainen on tätä mieltä. Itseäni ärsyttää välillä nämä ”motivaatiopostaukset” joillain sivuilla: ”Olen viiden lapsen äiti, ja lihaksikas ja rasvaton. Mikä on sinun tekosyysi?”. Tuollaiset kommentit antavat ymmärtää, että kehonmuokkaus hoituu vasemmalla kädellä kaiken muun ohella. Jokainen, jolla on edes yksi lapsi ja mahdollisesti työ siihen päälle, tietää, ettei harrastuksille jää paljon aikaa, etenkin haluaa jotenkin kunnialla selvitä arjen askareista. Ja se on aivan sama onko se harrastus kuntosali, viulun soitto tai postimerkkien keräily – aikaa vievät ja se vaatii kalenterin pläräämistä puolison/sukulaisten kanssa, että sitä aikaa löytyy. Kiitos siis rehellisestä mielipiteestä! 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Niin kaikki tosiaan on toki mahdollista mutta ei yleensä helppoa kun on lapsia tai muita aikatauluja.
   Tsemppiä sinulle aikataulujen sovitteluun!

 11. mia maria kirjoitti:

  Tosi kiva ohjelma! Oon kattonu tähän mennessä jokaisen tulleen jakson<3 Siitä saa itelle vähän ispistä alkaa liikkuun! :p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *