Hae
Mari Valosaari

Naapuri – kumpaa se sulle on, pelastus vai painajainen?

naapuri, pelastus vai painajainen

Korvaamaton naapuri

Meillä kävi tilanne että oma toinen automme meni huoltoon ja Jonten työvuoron sattuessa samaan ajankohtaan minä jäin ilman autoa. Lapsilla tietenkin on päiväkotipäivä ja koska käyvät siellä vain 20h/vko on kiva että he myös pääsevät sinne kun päivät on. Ja toki itsellä ToDo lista odottaa purkua. Ilman naapuria lista olisi jäänyt yhtä pitkäksi kuin se on nyt.

Mietin hetken mitä tekisin, kunnes hyvin nopeasti huomasin että minullahan on ihanat naapurit joilta varmasti voin pyytää apua. Onnekseni heti ensimmäiset kaksi naapuria olivat kykeneväisiä auttamaan.

Ensimmäiseltä naapurilta pyysin autoa lainaan jotta voin viedä lapseni Touhulaan ja toiselta pyysin josko hän töistä paluu matkalta voisi lapset päiväkodista hakea. Ja molemmille tämä järjestely sattui sopimaan tänään. <3

Pelastaja vai painajainen

Onko teille tullut tilanteita joissa olette pyytäneet naapurilta apua ja saaneet sitä? Pitäiskö naapureilta uskaltaa pyytää enemmänkin apua?

Tai onko kauhutarinoita joissa naapurusto osoittautuukin painajaismaiseksi?

Mä oon myös lainannut leivinpaperia, eräältä naapurilta useampaankin otteeseen ja hän oli yhteen pakettiin kirjoittanutkin ”Marin hätävara” hahaha <3 Myös ketsuppia on tullut lainattua ja hetkeksi olen lapsiakin heittänyt naapuriin jopa hoitoon pariksi tunniksi. Miehet täällä myös lainailee tarpeen mukaan toistensa kaivinkoneita, traktoreita, mönkijöitä jne.

On ihan mahtavaa kun vielä on olemassa tämmöistä naapurisopua ja yhteisöllisyyttä. Miten se meni ”koko kylä kasvattaa lapsen” tai jotain sinnepäin. Se toteutui jälleen tällä meidän pienellä tiellä. Me asutaan keskellä metsää ja naapurit on harvassa mutta onneksi meillä on yhdistäviä tekijöitä. Osaa meistä yhdistää lapset, osaa hevoset ja osaa työkoneet.

lapset naapuri

työkone naapuri

 

Jos teillä löytyy naapureita, toivon että teilläkin on ainakin suurimman osan kanssa jonkinlainen yhteys että voitte tarpeen tullen pyytää apua. Joo on meidänkin tiellä myös tyyppi tai pari jotka haluavat olla vain omissa oloissaan ja joilta ei tulisi mieleen apuja mennä kyselemään, mutta sallittakoon sekin heille. Rikkaus on kuitenkin että suurin osa heistä on ihanaa, sydämellistä ja sosiaalista porukkaa. Toivottavasti teilläkin.

Kiitos mun naapurustolle <3 ootte ihania

kissat

-Mari-

 

 

2 kommenttia

 1. Catlady kirjoitti:

  Teillä on niin ihania eläimiä&olisi kiva saaha lisää tein kissoista postauksia eilen katoin videon jos tein kissan tassu oli kipeen mut onneks sillä ei ollu vakavampaa&paranemisia kisulle! <3 Käykö teijän kissat usein naapurien luona? Meijän kissat pyörii aika paljon vaa omal pihal mut sit ne taas menee naapureiden pihalle 😀 &Mikä on tein kissojen suosikki ruokaa? Ootko ollut pienestä asti kissa ihminen? Sulla on tosi ihana Blogi&tykkään lukea tätä!! Kiitos Mari että oot olemassa piristät niin monen päivää&kaikkea hyvää teille❤️❤️❤️Olisi kiva joskus tavata sua livenä jossain toivottavasti sattuisimme joskus johonkin samaa tapahtumaan!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Moi ihana Catlady <3
   Kiitos ihanasta palauutteestasi. Ajattelinkin juuri että teen YouTubeen esittelyn myös meidän kissoista. Vastailen siellä sittens inun kysymyksiisi =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.