Hae
Mari Valosaari

Näin tehtiin meillä unikoulu

perhe valosaari

(kuva ei kuulu osaan unikoulua, vaikkakin edelleen aamuja sängyllä yhdessä vietetään)

Viime yönä poika nukkui 12 TUNTIA PUTKEEN

Ja näin siihen meillä päästiin

(Miolla tulee muutaman päivän päästä 9kk ikää täyteen)

12 kommenttia

 1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Ihana video!!ja niin ihana aito ilo hyvin nukuttaa yöstä:)niitä odotellessa!!
  Toivotaan, että teidän yöt jatkuu hyvinä.

 2. Yksi väsynyt äiti kirjoitti:

  Hei,

  Meillä poika kohta 11kk ja olen jo muutaman kuukauden miettinyt pientä unikoulua mutta en vain ole ”uskaltanut” koska tuntuu että se olisi vain pelkkää huutoa koska meillä ei syödä edes tuttia. Onko Mio käynyt nukkumaan ilman tissiä ennen unikoulua? Meillä edelleen unille käyminen tapahtuu niin että nukahdetaan tissille, että ehkäpä tästä tavasta tulisi ensin päästä irti vai miten teillä tämä meni?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mio ei oo oikeen koskaan nukahtanut tissille. Annan tissiä just ennen nukkumana menoa kyllä.

 3. Sanna kirjoitti:

  Sillon kun hän itki tunnin niin otitko syliin vai silittelitkö vaan sänkyyn? 🙂

  • Johanna kirjoitti:

   Minuakin kiinnostaisi tämä asia. Olen pari yötä nyt pitänyt unikoulua niin et olen ottanut ekaksi syliin.. tissiä olen antanut kyllä 4.30 kun poitsu käy nukkuu 19 maissa.. hän siis ensi viikolla 8kk. Viime yönä heräsi tunnin välein 22,23,24 ja sit nukkui 2.30 asti ja sitten taas tuohon 4.30 asti tunni välein eli pari kertaa.. tällä hetkellä on sippi olo ja mietinnässä et jaksanko jatkaa vai en.

   • Mari Valosaari kirjoitti:

    Mä suosittelen että jätät kerralla kokonaan yösyötön pois. Tee niin että päätät sen tapahtuvan viikonpäästä tästä päivästä, mietit ja keräät rohkeutta ja voimaa tämän viikon ajan ja kun se yö tulee niin et vain anna maitoa ja kuuntelet itkua. Suosittelen myös energiatankkausta eli luomu voin syöntiä! voita vaan paljon joka paikkaan itselle niin energiaa tulee ja aivot alkaa taas toimimaan. Mäki tein ton ja itseasiassa jatkan voin käyttöä =)

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   En ottanut syliin, silitin muutaman kerran ja annoin tuttia, mutta tuntui että suuttui vaan pahemmin kun meni koskemaan. Paras tapa oli vaan laittaa tutti suuhun ja antaa itsekseen rauhottua. Se kuulostaa ja tuntuukin aika hurjalta, mutta toimi meillä. Ja poika on ollut oikein iloinen heti aamulla ja päivisin että ei taida kammoakaan jäädä =)

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   en ottanut missään kohtaa syliin. kolmantena yönä silitin yhden kerran uneen. Muilla kerroilla on tuntunut että silittelystä poika vaan hermostui enemmän ja itsekseen on rauhoittunut parhaiten

 4. Salla kirjoitti:

  Meillä on pojulle pidetty unikoulu, kuk hän oli 10 kk ikäinen. Ensimmäiset yöt oli aikamoista huutoa. Pari viikkoa meni ennen kuin Poju antoi periksi. Poika on ollut monessa asiassa hyvin kokeileva ;)!Voin kuitenkin suositella unikoulua,koska itse väsyin yöimetykseen ja arki alkoi olla raskasta. Kannattaa kysyä neuvolasta ohjeita unirytmiin

 5. vakiolukijasi kirjoitti:

  Lähteepä kokeiluun täälläkin, samanikäinen vauva heräilee meidänkin huushollissa!
  Osaatko sanoa kuinka pajon Mio söi sitten öisin? Oliko isoja määriä?

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Söi kyllä paljon. 3-4 kertaa yön aikana ja ihan kunnon satsit kyllä meni. Nyt syö tosiaan päivällä paremmin sekä ruokaa että tissiä

 6. erään neiti yö kukkuja äiti kirjoitti:

  Meidän neiti on pian puolitoistavuotias ja edelleen yöt rikkonaisia. Olen sortunut tähän yösyöttöön, josta koitan päästä eroon mutta väsymys vie.
  Tämän videon myötä rohkaistun ja koitan voittaa unikoulu pelkoni.
  Toivottavasti teidän yöt jatkuu hyvinä =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *