Hae
Mari Valosaari

Milan 2v sokerittomat synttärit joissa tarjottiin jäätelöä?!? Sisältää reseptit

IMG_4448

Mila täyttää virallisesti kaksi vuotta huomenna, mutta tänään juhlittiin neitiä. Mila ei ole saanut kotona oikeestaan mitään missä on sokeria, paitsi tietenkin hedelmät joissa on hedelmäsokeria mutta sitä saa syödä. Pari kertaa mummo on antanut maistaa tänä kesänä pullaa ja toiselta mummilta maistoi hieman jäätelöä kerran, mutta meidän lapselle ei siis syötetä sokeria. Hän ei ole sitä koskaan saanut eikä näin ollen sitä kaipaakaan. En ole ehdoton, Mila saa kyllä joskus syödä sokeria/karkkia/jäätelöä mutta en halua olla itse se joka tyrkyttää nämä asiat hänen elämäänsä. Ne tulee kyllä jonkun kaverin synttäreillä tai muissa tapahtumissa. Kun Mila on vanhempi hän voi halutessaan syödä sokeriherkkuja. Kotona en kuitenkaan halua opettaa että sokeria syödään. Elimistömme ei sitä tarvitse joten annetaan olla minimissä =)

Joskus varmaan reilu puoli vuotta sitten jonkun äidin blogi (anteeksi en muista kuka oli, joku voisi kommentoida jos tietää!?) kertoi lapsen sokerittomasta syntymäpäivästä ja arvostin hänen tekoaan vaikka se sai paljon kritiikkiä niin lukijoilta kuin synttäri vierailta. Silloin päätin että Milan 2v synttärit tulee olemaan samanlaiset, sokerittomat. Kun Mila täytti 1 silloin meillä oli perinteinen kakku ja muita ”lihottavia” herkkuja kuten voileipäkakku. Sillon Mila oli niin pieni ettei tarvinut peitellä noita syötäviä vaan annoin vaan hänelle muuta syötävää.

Mutta nyt kaksi vuotiaana hän tajuaa jos joku muu saa jotain mitä hän ei, joten päätin että myös vieraat syö kaikkea mitä haluan tarjota Milallekin.

Instagramissa toivottiin kovasti mun reseptejä ja kuvia tarjottavista niin tässä ne tulee. Minähän en ole mikään emäntä ihminen enkä osaa kattaa kauniisti eikä minulla ole mielikuvitusta tehdä hienoja juttuja mutta kyllä ne ruuat maistui hieman tökerömmälläkin tarjoilulla. Tämä on itse asiassa syy miksi en jaa juurikaan ruoka vinkkejä. Mun kaikki annokset on niin hirveen näkösiä että hävettää.

Nyt päätin kuitenkin että ajatus ja tarkoitus on tärkeämpi kuin ulkoinen habitus että näytän teille tarjoiluni =)

IMG_4390

kauppareissulla..

Alkuun meillä oli ihan ruoka, grillattua lohta ja uuniperunaa. Perunasta ei nyt tullut kuvaa mutta perus perunaa uunissa valmistettuna (folion sisässä, uuni 250’C ja 1 tunti) ja kastikkeena niille oli purkki creme bonjour levitettä, puoli purkkia kermaviiliä ja hieman dippi kastike maustetta. Lohi oli maustettu suolalla, sitruunapippurilla, välimeren yrttiseoksella ja sitruunan siivuilla ja se oli grillissä jossa noin 200 astetta noin 25 minuuttia.

IMG_4437

Grillimaisterit =)

Grillimaisterit =)

Ruuan kans oli tarjolla kurkku tikkuja ja puolikkaita mini luumutomaatteja.

Jälkiruuaksi oli pilkottu tuoretta ananasta, banaania, omenaa, hunajamelonia sekä kokonaisia viinirypäleitä. Nämä tarjoilin ihan vaan siten että ne oli kulhoissa ja siitä jokainen sai ottaa niitä lautaselleen.

IMG_4403

IMG_4399

hahaha, millä ilmeellä, mutta maistui =)

Ja sitten kyllä, meillä oli myös jäätelöä. Mutta tiiättekö että tämä jäätelö on gluteenitonta, maidotonta ja SOKERITONTA!! Joo eikö ookki siistiä!?! Törmäsin tähän jäätelöön Imperial kuntoklubin kesäjuhlissa ja tilasin sitä Milan synttäreille. Se ei maistu ihan samalle kuin perus sokerijäätelö, mutta on tosi hyvää. Lapset ja aikuisetkin ois halunnu lisää, mutta minä olin tilannut sitä hieman liian vähän. Olis varmasti mennyt tupla-annos =) No tietääpähän ensi kertaa varten. Meitä oli 16 syöjää ja jäätelöä 3 litraa eli tuota määrää varten varmaan 6 litraa olis ollu parempi. Ja voi että oli ihana tarjota herkkua lapselle mikä on täysin ns terveellistä mutta kuitenkin oikeeta herkkua. Veikkaan että teitä kiinnostaa niin tiedoksi: tuota jäätelöä myy tällä hetkellä Punnitse ja säästä espalla, Leonidas kauppakeskus Kaaressa ja Good Life Coffee. Ja ens viikolla on tulossa Ruohonjuuri Kamppi, Punnitse ja Säästä Kamppi, Iso Omena ja Lippulaiva.

(lisätty 17.8. unohdin mainita jäätelön nimen/valmistajan se on Goodio Goods www.goodio.fi )

IMG_4401 IMG_4405 IMG_4404

Ja ne hedelmät oli myös lasten makuun! Uskokaa tai älkää lapset tykkää myös hedelmistä ja muista sokerittomista herkuista. Pienet lapset ei edes vaadi sokeria jos niille ei sitä opeta. Ja suuremmatkin nauttivat näistä herkuista aivan täysin. Kukaan lapsista ei valittanut tarjoilusta (ainakaan mulle hahaha).

”kakku” jossa kynttilät, oli tämännäköinen. Laitoin ananasten ”lehtien” sisään palat paahtoleipää johon sain kyntilät upotettua. Kynttilöiden puhalluksen jälkeen lapset ryntäsivät napsimaan viinirypäleet kynttilöiden vierestä.

IMG_4397 IMG_4407 IMG_4440 IMG_4443

Meillä oli ihanat pienen porukan synttärit Milalle <3 Kiitos kaikille juhlissa käyneille ja Milaa muistaneille.

IMG_4386

Ennen juhlia aamulla käytiin hieman metsässä leikkimässä =)

 

IMG_4419

Mila juhlissa pelaamassa serkkujensa kans palloa =)

IMG_4409

IMG_4412

Milan oma kuusi joka saatiin Viljo messuilta eli Kiuruveden maa- ja metsätalousmessuilta =) .. Se odottelee ruukussa virallista istutuspaikkaansa..

Voi apua, meidän pieni vauva on oikeesti jo KAKSI vuotta, tippa tulee linssiin… justhan hän syntyi… aika menee niin nopeasti…

-Mari-

0 kommenttia

 1. Tuija kirjoitti:

  Niin ihana tuo sinun mekko! Ja omasta mielestä tuo on just oikee periaate että turhaa opetetaan sokerista tavoille, helpottaa varmasti Milan elämää myöhemmin ja saa itse sitten päättää kun asian ymmärtää. 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Juuri noin ajattelen =)

   ps mekko on Joseph Ribkoff merkkinen, niillä on tosi paljon kivoja mekkoja =)

 2. terppa kirjoitti:

  Hei! Peukku Sulle. Me ei myöskään anneta lapsille lisättyä sokeria, eikä muitakaan makeutettuja ruokia. Olen haaveillut samanlaisesta tarjoilusta meidän typykän synttäreillä, mutta ne on vasta keväämmällä. Ja jätski pitäis saada testiin, ku olen itse allerginen gluteenille ja maidolle. Kiitos postauksesta, jatka samaan malliin. 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Kiitos ja kiva kuulla että teillä sama homma. Toi jäätelö on gluteeniton ja maidoton. Siinä on käytetty kookosmaitoa ja gluteenitonta kauraa. Suosittelen testausta, uskoisin että sopii.

 3. Emilia kirjoitti:

  Mikä ton jäätelön nimi on? 😀

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Goodio Goods on firman nimi ja oletan että jäätelön myös =)

 4. tiina kirjoitti:

  Heii luen ainakin Kuu Jarvan blogia, hänkään ei anna ylimääräistä sokeria lapselleen 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Meitä tällaisia äitejä alkaa olla aika paljon mikä on mahtava asia!

 5. Hilma kirjoitti:

  Kiitos tarjoiluvinkeistä! Tuo on muuten jännä, miten esim. synttäreillä lapset käytännössä skippaa kakut sun muut, jos tarjolle on vaan laitettu hedelmiä tai muita, ja ne on paloiteltu sopiviksi paloiksi! Meillä ainakin lapsen synttäreillä on hedelmäkulhot tyhjentyneet hyvinkin reipasta tahtia leikkien lomassa. Siitä täytekakusta meinaa jäädä puolet lautaselle, kun eivät malta olla paikallaan riittävän kauaa!

 6. Jennyevel kirjoitti:

  Meillä ei koskaan vietetty karkkipäiviä, ja karkkeja, limuja yms. Sai vain synttäreillä ja joskus satunnaisesti muutenkin. Nyt 29v. Voin todeta että olen iloinen tästä, ei ole karkkilakkoja tms. Ikinä tarvinnut pitää, koska ei sellaista sokerinhimoa ole koskaan ollut. Jos joskus lapsia teen, niin sokeria en aio antaa, ja koitan pitää ekat pari vuotta sellaisina ettei muutkaan antaisi. Kyllä ne herkut sieltä väkisin jossain kohtaa tulee, mutta kyllä kotona opittu malli on se tärkein.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mahtava kuulla! Juuri sen takia että oelt jo aikuinen etkä koe menettäneesi mitään.
   Vaikeinta on pitää niin ettei muut anna lapselle sokeria yms. Tsemppiä siihen tulevaan!

 7. mamma miia kirjoitti:

  Siis aivan loistavaa 🙂

  Ihanaa että tämmösiä vinkkejä saa 🙂

  Kiitos!!! 🙂

  Mahtikirjoitus 🙂

 8. xx kirjoitti:

  Näyttää herkulta! 🙂 Meilläkin on ollu vihannestikkuja, viinirypäleitä ja mansikoita synttäriherkkuina! Meidän lähipiirissä on tapauksia, joiden on ollu hyvin vaikea ymmärtää ettei lapselle anneta karkkia, mehua tai limsaa. On täytyny perustella miksei vuoden ikäsen tarvitse päästä karkin makuun. Nyt reilu kolme vuotiaana törmätään edelleen ”ai ei vieläkään juo mehua??” Ei tykkää. Ei myöskään limsasta. Eikä kermavaahtokakuista tai kumikarkeista. Tykkää kyllä lakuista ja suklaasta, muttei saa koko pussia. Ei edes lomalla. Tarrat oli kivempia virpomislahjoja ku suklaamunat. Nekin munat kesti kesään asti.

  On se vaan niiiiiiin outoo, kun lapsi ei tykkää kauheesti makeasta ja pyytää juomaksi vettä tai maitoa ;D Ja sit se vielä valitsee ruisleivän, vaikka tarjolla olis sämpylää. Ai kurkkuakin leivälle??

  Joskus ottaa vähän päähän…

 9. J kirjoitti:

  Moikka! Oletko ajatellut koskaan, että tekisit jotain kotipostausta? Teillä on niin kivannäköinen talo, että olisi kiva siitä kuulla ja nähdä enemmän. 🙂

 10. Neene kirjoitti:

  Voi kun ihana mekko sulla ja niin iloiset ilmeet grillimaistereilla! Mila söpönä niin kuin aina. Kivat juhlat teillä on olleet, ei siinä paljon mässyjä kaivata kun kaikilla on hauskaa. 🙂

 11. krista kirjoitti:

  Kuulostaa ihanilta synttäreiltä! meillä myös ollaan vältelty turhaa sokeria, nyt olen 2,5 veen kanssa joustanut jonkin verran, silloin tällöin saa esim. viilis-viilin, mitä tyttö rakastaa. Mutta muuten mennään marjoin ja hedelmin makeutuksessa.

  Synttäreillä meilläkin piti alun perin olla paljon terveellisempiä herkkuja, mutta en muista mitä siinä tapahtui kun suunnitelmat muuttuivat. Löytyi kääretorttua ja kahta eri juustokakkua, mutta niiden rinnalla oli sitten hedelmiä ja vihannestikkuja ja karkkikippoja, keksikippoja ym. ei pöydästä löytynyt. Kaappiin oli ostettu varuiksi paketti popparia, jos joku kaipailisi, mutta se seisoo keväältä vieläkin kaapissa 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   =) ens synttäreillä sitten tortut ja kakut kokonaan pois. Oikeesti vieraat tykkäävät myös vaihtoehtoisesta synttäritarjoilusta.

 12. Lisa kirjoitti:

  Asiaa! Mä todella arvostan päätöstäsi sokerittomuudesta. Mila on onnekas kun saa kasvaa noin tasapainoisessa ja terveessä perheessä. <3

 13. Anonyymi:) kirjoitti:

  Fitfashionilla bloggaavalla Kristalla oli postausta pojan sokerittomista synttäreistä jos oikein muistan. Blogin nimi on muutunut vasta,ennen taisi olla runwaymama tai vastaava. Tosi hyvä pitää sokerittomia synttäreitä,niin ei tuu lapsista väsyneitä ja ylikierroksilla käyviä kun ei tuu syötyä sokeria. Ihana Mila ja onnea hänelle! 🙂

 14. Eini kirjoitti:

  Hei, kuulostaa todella mukavilta synttäreiltä. Ja hienoa, että oikeasti yritätte opettaa lapsesta terveen ihmisen. Tiedät kuitenkin varmaan esimerkiksi lestadiolaiset, jotka tempaatuvat juomaan, sitten kun siihen ikään pääsevät. Useilla lähtee se juominen ihan käsistä. Monilla vuoksiksi. Koska ei ole ikinä opittu kohtuutta. Sama voi käydä lapsellesi, kun se 18 vuotiaana sitten saakin sitä sokeria!

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Aika kaukaa haettua. Ja niinkuin taisin mainita en tule olemaan ehdoton sokerittomuuden suhteen, vain sen verran että en itse sitä tuputa kotona. Jossain kylässä ja varmasti joskus myös kotonakin saa syödä sokeri pitoisia juttuja.

 15. krista kirjoitti:

  http://frame.bloglovin.com/?post=4496399133&blog=12946279

  Pakko tulla linkkaamaan, jos et ole vielä missään törmännyt. Toivottavasti osaat nauraa itsestäsi tehdyille vitseille, tää oli kyllä oikeesti mainio 😀

 16. Pauliina kirjoitti:

  Itse tällaisena kaksikymppisenä sokerikoukussa olevana tuo kuulostaa mahtavalle. Voi kunpa itsekään ei olisi jo lapsena koukuttunut sokeriin, mutta minkäs teet. Nykyään kyse on tietenkin omista valinnoista mutta sokerikoukusta irrottautumiseen tarvitaan vielä jotain enemmän kuin vain ajatus.

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Mä oon ollut kans sokerirotta lapsena ja vielä aikuisenakin, mutta juurikin aikuisena tein päätöksen olla syömättä sitä niin paljoa.

 17. EmmiNoora kirjoitti:

  Ihana Mari! 🙂 pakko napata talteen tuo jätski resepti. Ja vinkki.. Ann Fernholmilta on tänä vuonna ilmestynyt uusi kirja: Sokerimyrkytys – totuus sokerin vaikutuksesta kasvuun ja kehitykseen. Kaikkihan tietää ettei sokeri hyvää tee mutta tässä mennään pintaa syvemmälle. Mitä se oikeasti tekee meidän lapsille! Suosittelen

 18. sofiana kirjoitti:

  Hei! Pakko kommentoida näin herkuttoman lapsuuden eläneenä! Nyt olen siis 30v nainen, mutta lapsuudessani ei kotona ollut jtkuvasti herkkuja tarjolla. Niitä ei toki kiellettykään, mutta äitini teki minulle itse kasvissoseita vauvana, myöhemmin naposteltavaksi ruisleivän palasia, kurkkua, porkkanaa ym. Jos pyysin herkkua, hän saattoi lämmittää höyryttämällä sekavihanneksia ja laittaa aromisuolaa pääle-ja minä söin! Minusta oli ihanaa lapsena saada äidin tekemiä terveellisiä herkkuja.

  Tälainen kasvatus tuotti sen tuloksen, ettn oikein välittänyt makeasta, ja päivähoidostakin olivat huolissaan soittaneet äidilleni, kun en syönyt täytekakkua.

  Korostan vielä, että meillä ei todellakaan kielletty sokeria tms., karkkipäivät oli kerran viikossa, ja juhannuksena sai limsaa..muutoin syötiin terveellisesti ja tosi monipuolisesti, ja janojuomana oli vesi, maito tai omatekemä mehu.

  Nyt olen todella kiitollinen äidilleni tuosta ruokakasvatuksesta ja aion tehdä samoin jos joskus itse saan lapsia! Olen ollut lapsesta asti urheilullinen ja kiinnostunut terveellisestä ravinnosta. Itse omassa elämässä noudatan ”kaikkea kohtuudella”-ruokavaliota, eli syön terveellisesti mutta myös herkkuja jos niitä haluan. Totuus kuitenkin on, että karkit ja suklaat pääsevät vanhentumaan kaapissa..

  Joku mainitsi, että lapselle tulee pian kapinavaihe, jolloin hän syö pian kaiken sokerin jota löytää? Itselläni oli murrosiässä vaihe, jolloin karkkia meni enemmän, mutta kun kotona oli aina terveellistä ruokaa tarjolla eikä herkuttelu ollut ns.esillä tai yleistä, ei siitä kuitenkaan tullut tapa. 🙂

  • Mari Valosaari kirjoitti:

   Olet jälleen yksi todiste ettei se pahaa tee jos lapselle ei tyrkytä sokeria. Kiitos! Ja tosi ihana kuulla sun tarina.

 19. Beatrice kirjoitti:

  Hola Núria, les persones de la 3a edat tenen un descompte permanent per a totes les funcions del 15%. El preu de platea serà de 18,70€ els dimecres i dijous i de 24,65€ els diedenrvs, dissabtes i diumenges. Les entrades es poden comprar normalment a la taquilla de dimarts a diumenge des de les 17h.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.