Hae
Mari Valosaari

Äiti yrittäjä osa 3

äiti yrittäjä

Aloitin sarjan jossa esittelen äitejä ja sitä miten he äitiyden yhdistävät omaan yrittäjyyteensä. Ja tämän tein syystä että tiedän sen olevan haastavaa, joskin myös palkitsevaa.

Yrittäjä nro 3:

Anu 38v

Tyttö- 4v 3 päivää viikosta päiväkodissa

Ja tässä hänen tarinansa:

Kuulen välillä päivittelyjä siitä, miten haastavaa yrittäjyyden ja pikkulapsiajan yhdistäminen mahtaa olla. Moni yrittäjä kokeekin näin. Omassa tarinassani kuitenkin korostuu harvinaisempi näkökulma: Minulle yrittäjyys tarjoaa juuri sen ratkaisun, jossa ruuhkavuosiarkemme on mahdollisimman seesteistä, iloista ja sujuvaa ja jossa äitiys ja yrittäjyys yhdistyvät sujuvaksi kokonaisuudeksi. Alla siis lyhyesti minun yrittäjätarinani, jonka toivon tuovan rohkeutta niille, jotka ”pelkäävät” yrittäjyyden ja pikkulapsiajan yhdistämistä.

Olen psykologi ja teen yritykseni kautta coachingia ja uravalmennuksia sekä tarjoan työelämänpsykologin asiantuntijapalveluita kuten soveltuvuusarviointeja. Lisäksi keikkailen ammatinvalintapsykologina.

En ole ikinä haaveillut yrittäjyydestä tai kokenut itseäni perinteisen yrittäjämäiseksi. Pohdin uravaihtoehtojani hoitovapaan aikana ja oivalsin, että vain yrittäjyys tarjoaa minulle sekä mahdollisuuden tehdä unelmatyötäni että tilanteen, jossa työ, perhe ja vapaa-aika sulautuvat sopivaksi kokonaisuudeksi. Siirryin yrittäjäksi vajaa vuosi sitten ja hetkeäkään en ole katunut ratkaisuani. Yrittäjänä olen unelmatyössäni, joka tukee minun ja perheemme hyvinvointia.

Minulle yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden yhdistää työ ja perhe juuri meille sopivalla tavalla. Perheemme voi hyvin, kun työaikani ovat yrittäjyyden ansiosta joustavat ja itseni kalenteroitavissa. Lisäksi yrittäjänä voin tietoisesti pitää työkuormani kohtuullisena.

Lapsemme on viikosta kolmena päivänä päiväkodissa ja yhtenä päivänä isovanhemmilla. Käytännössä joustavuus ja kohtuullisuus työajoissani tarkoittaa siis sitä, että saan viettää yhden arkivapaapäivän 4-vuotiaani kanssa joka viikko. Se on meille molemmille tärkeää ja rentouttavaa aikaa. Vastapainoksi teen noin joka toinen lauantai töitä, jolloin lapsi saa viettää kahdenkeskeistä aikaa isänsä kanssa. Joustavien työaikojeni ansiosta lapsen hoitopäivätkään eivät veny yli seitsemän tunnin, sillä työni kiirehuippujen aikana voin tehdä osan töistäni illalla kotoa käsin. Lisäksi joustavuus työajoissa tekee sen, että oloni on kevyt, kun en joudu selittelemään muille vaikkapa keskelle arkipäivää osuvia neuvolakäyntejä tai vasu-keskusteluja.

Arki yrittäjänä ei tietenkään tuonut mukanaan täyttä stressittömyyttä, pelkkää vaaleanpunaista hattaraa ja linnunlaulun täyttämää arkea. Kiireaamujen kiirekiukkuja tulee meilläkin, eikä yrittäjän työn epävarmuuden tuomasta paineesta pääse aina eroon. Mutta tästä huolimatta minulle yrittäjyys mahdollistaa sen, että koen samanaikaisesti olevani hyvä äiti ja hyvä työntekijä.

Lisää tietoa minusta ja yrityksestäni voit kurkata nettisivuiltani osoitteessa anutevanlinna.com ja fb-sivuiltani https://www.facebook.com/PsykologiAnuTevanlinna/ . Minä olen 38-vuotias ja aviomieheni kanssa meillä on yksi 4-vuotias tyttö.

Haluatko sinä kertoa oman tarinasi? Käy lukemassa ohjeet ”hakemiseen” kirjoituksesta – Äiti yrittäjä osa 1 –

-Mari-

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.