Hae
Mari Valosaari

Säästetäänkö vähän luontoa?

(kaupallinen yhteistyö: Ecosto)

Oisko kiva että vihreyttä, metsää, ja ylipäätään puhdasta luontoa olis vielä jatkossakin? Nii minustaki! Ja siis toivottavasti vastasit kyllä =)

Meillä on paljon sellaisia pieniä juttuja millä me voidaan ennaltaehkäistä ympäristön kuormittumista. Ja uskokaa tai älkää mutta näillä pienillä teoilla ON merkitystä. Monesti ajatellaan että no ihan sama ei tämä mun yks pieni teko tätä maailmaa pelasta. Ja tottahan se on ettei se pelastakaan mutta kun meistä tarpeeksi moni tekee niitä pieniä tekoja tulee niistä sittenkin yhteensä aika iso teko.

Mä tutustuin tuotteeseen joka tukee vastuullista toimintaa ja on ekologinen, se korvaa alumiinifolion sekä elmukelmun. Paitsi että foliota se ei korvaa siinä missä monet sitä käyttää eli grillatessa, mutta tiesittekö että kuumentaessa alumiinifolion sisässä foliosta irtoaa alumiinia ruokaan jonka on joidenkin tutkijoiden mukaan todettu aiheuttavan sairauksia kuten Alzheimerin tautia. Tästä kirjoittaa IL

Kyseessä on siis Bee’s wrap tuote jota voi käyttää moneen samaan tarkoitukseen kuin mitä foliota ja kelmua käytetään. Se on valmistettu mehiläisvahasta, luomu puuvillasta, jojoba öljystä sekä puun pihkasta (ei ole tarkemmin kerrottu minkä puun).

Ja toimii käytännössä siten että käsien lämpö auttaa muotoilemaan ja tarttumaan itseensä ja siten pysymään paikoillaan astioiden ympärillä.

Tuote tuoksuu vahvasti mehiläisvahalta ainakin näin aluksi ja tuoksu hieman tarttui kun käärin pannukakun palasia suoraan siihen joten en ehkä suosittele suoraan ruokaan ainakaan alkuun.

Pakko myös mainita että koska Bee’s wrapin pesu tapahtuu kylmällä vedellä niin ruokatahrat on hieman haastava saada pois, mutta eipä pienet tahrat oo käyttöä estäneet. Ja rehellisyyden nimissä myös näiden kotiin saapumisen jälkeen oon välillä käyttänyt edelleen foliota kun on tuntunut etten jaksa pestä bee’s wrapia, ja aina kun näin olen tehnyt oon tuntenut huonoa omaa tuntoa. Luulis että yhteisen pallon takia vois sen verran tehdä että pesee palan ”paperia” seuraavaa käyttöä varten.

Bee’s wrap kestää käyttöä noin vuoden verran.

Iso peukku tälle tuotteelle ja verkkokaupalle nimeltä Ecosto joka on keskittynyt myymään vastuullisesti valmistettuja sekä oikeasti pidempään kestäviä tuotteita. Ei siis pelkästään pelastamaan luontoa vaan myös säästämään meidän rahoja kun tuotteet kestää pidempään.

Ecosto:

Ecosto on suomalainen vastuullinen kodin-, vapaa-ajantuotteiden ja hyvinvoinnin verkkokauppa. Kyllästyimme huonoihin ja piittaamattomasti valmistettuihin tuotteisiin ja päätimme lähteä selvittämään, onko tuotteiden välillä eroja mm. käyttöikään, tekniseen laatuun sekä materiaaleihin ja valmistusmenetelmiin liittyen.

-Mari-

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.