Hae
Mari Valosaari

Jos me ois tehty näin käyttäydyttäiskö me noin?

how appearance affects society

Löytyiskö meistä enemmän empatiaa jos oltais kuin nuo neljä vuotiaat?

Mä törmäsin eilen tähän videoon jossa neljä vuotiaat tervehtii toisiaan tosi kivalla tavalla ilmeisesti joka aamu kun tulevat kouluun (tai tarhaan). Ja sit tänään tuli vastaan video jossa me aikuiset käyttäydytään lasta kohtaan hyvin eri tavalla vain sen vuoksi miten hän on pukeutunut. Katsokaa videot niin kerron lisää omista fiiliksistä..

Toinen video on surullisempi, en tiiä, mut käviskö näin jos meidät olis kasvatettu kuten yllä?

Tunsin terävän piston sydämessäni kun videota katselin sillä itse varmasti olisin käyttäytynyt juuri samalla tavalla. Ja olenkin niin tehnyt, Brasiliassa. Siellä tulee silloin tällöin lapsia ympärille ja he pyytävät rahaa. Ikävä tosiasia on että moni niistä myös saattaa oikeasti varastaa rahaa jollei sitä pyytämällä saa. Mutta en pysty olemaan ajattelematta voisivatko hekin olla jotenkin toisin jos he olisivat saaneet kasvatuksen kuten ensimmäisessä videossa. Oltaisko ME avoimempia, suvaitsevaisempia ja kiltimpiä toisiamme kohtaan jos me oltais saatu heittää yläfemmat joka aamu koulussa??

Nää videot herätti tosi paljon kysymyksiä.. Voisko jokainen päiväkoti ja koulu ottaa ENSIMMÄISEN videon mallin käyttöön. Aion heittää idean Touhula ketjuun jota mun lapset käy <3

-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.