Hae
Mari Valosaari

Lasten oikeuksien päivä – Oikeus viedä leluja päiväkotiin

Lasten oikeus se on tämäkin

Meidän lapsille tänä vuonna lasten oikeuksien päivä tarkoittaa oikeutta viedä lelu päiväkotiin.  Lapset kun on hoidossa vain alkuviikolla ja lelupäivä on aina perjantaina niin on ollut jossain kohtaa puhetta että olisi kiva jos lelupäivä olisi joskus myös toisena päivänä. Nyt se sitten järjestettiin huomiselle tiistaille niin meidänkin lapset saa kokea tuon päivän pitkästä aikaa. Lasten oikeudet siis kunniaan tällä tavalla, koko päivä lapsilla kun on oikeus tuoda lelu joka viikko.

Varsinaisessa sopimuksessa lasten oikeuksissa puhutaan pikkusen tärkeämmistä asioista kuten alla olevassa lainauksessa, mutta hieno juttu että Touhula järjestää nyt meidän lapsille oikeuden ottaa lelun mukaan päiväkotiin vaikka ei ole virallinen lelupäivä.

”ottavat huomioon, että lapsen tulisi olla täysin valmis elämään itsenäistä elämää yhteiskunnassa ja häntä tulisi kasvattaa Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjassa julistettujen ihanteiden hengessä sekä erityisesti rauhan, ihmisarvon, suvaitsevaisuuden, vapauden, tasa-arvon ja solidaarisuuden hengessä”

Lähde: lastenoikeudet.fi sivusto

Koko sopimuksen pääset lukemaan tästä

Jäbä oli jo tänään viemässä pikkuautonsa mukana päiväkotiin, mutta pyynnöstä jätti sen kotiin. Se miksi se piti jättää juuri tuohon lipaston väliin en tiedä, se on niitä #vainjäbäjutut hommia..

lasten oikeudet touhula

Mä toivon että toi iso Ihaa tuossa nojatuolissa ei oo sitä varten että se on lähdössä mukaan. No se selviää pian kun lapset herää ja lähtö on.

lasten oikeuksien päivä

-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.