Hae
Mari Valosaari

Tyttö vai poika? Onko kokemuksia samasta tilanteesta?

Nyt torstaina olisi luvassa rakenneultra jossa yleensä näkee onko tuleva lapsi tyttö vai poika.

Kun odotin Milaa oli aivan ehdottoman pakko saada tietää kumpi sieltä on tulossa. Olisin tehnyt melkein mitä vain jotta sain tietää sukupuolen. Sukupuoli selvisikin juuri tuossa rakenneultrassa. Ultraaja sanoi että ”pimppaloora näyttää olevan” eli tyttö tulossa..

Tällä kertaa en halua tietää. Ja tämä tunne tuli hyvin vahvana samalla kun katsoin positiivista raskaustestiä. Jostain syystä haluan säilyttää jännityksen synnytykseen saakka ja kysyä/katsoa sitten syntymän jälkeen kumpi hän on.

En osaa sanoa mistä moinen tulee mutta se on hyvin vahva tunne enkä usko että se muuttuu matkan varrella.

Jontte puolestaan haluaa tietää! Ja tästä olisikin kiva kuulla jos jollain muulla olisi kokemusta siitä että toinen vanhemmista ei tiedä sukupuolta ja toinen tietää? Miten ne on menneet? Onko käynyt lipsahduksia? Onko tullut konflikteja kun toinen tietää ja toinen ei?

Mua hieman pelottaa jos Jontte oikeesti meinaa ottaa selvää.. Olisi kiva jos hänkään ei tietäisi niin ei ainakaan lipsauta mulle. Ja jos hän tietää niin hän ei missään tapauksessa saa kertoa KENELLEKKÄÄN ettei joku muu lipsauta.

Antakaa myös vinkkiä Jontelle kannattaako hänen ottaa selvää kun minäkään en aio ottaa??

Kiitos paljon jo etukäteen!

image

Tällä hetkellä menossa on raskausviikko 19. Sikiö on n 25cm pitkä ja painaa n 300g. Lähes joka ilta ja aamu tuntuu potkuja kun makailen rauhassa, mutta päivällä kun touhuaa ei liikkeitä tunnu ja vauvahan nukkuukin suurimman osan päivästä. Raskaus on nyt puolessa välissä.. Onpas aika mennyt nopeasti..

image

Tänään sanotaan kiitos ja hei Brasilialle sekä rakkaille ystäville Ninalle ja Jasminille ja matka kotisuomeen alkaa. Onneksi nyt pitkä lento tapahtuu yöaikaan niin oletettavasti menee hieman nopeammin kuin tullessa.

Ihanaa oli olla reissussa mutta on kyllä kiva palata kotiinkin Jonten ja heppojen luo <3

Kuten kuvistä näkyy hauskaa on ollut =)

image image image image image

-Mari-

0 kommenttia

 1. Minni kirjoitti:

  Luulen että huomaisit jotenkin Jontesta loppuraskauden ajan kumpi sukupuoli sieltä on tulossa! 😀 Hän katselisi tyttöjen/poikien leluja, tarvikkeita tms…:)

  • kata kirjoitti:

   Ei kai oikeesti vuonna 2015 ajatella enää olevan ”tyttöjen/poikien leluja, tarvikkeita tms..” ? Annetaan lapsien olla lapsia ja leikkiä millä leluilla haluavat ja ihmisten ylipäätään olla ihan mitä sukupuolta kokevat olevansa, kiitos.

   • Mari kirjoitti:

    Mä kyllä luulen että ajatellaan. Ja myönnetään että itsekin olen ostanut milalle vain niin kutsuttuja tyttöjen leluja. Mutta jos jossain on autoja (ja on Milallalakin pari) niin oon kyllä leikkinyt Milan kanssa niilläkin.

   • Minni kirjoitti:

    Toki lapset saa leikkiä ihan millä leluilla haluavat ilman sukupuolirajoja, mutta onhan se nyt fakta, että harva isä katselee esim. pojalleen joululahjaksi kampauspäätä (ellei lapsi ole esittänyt toivetta) tai vaikkapa tytölle star wars-legoja ”tyttömäisempien” legojen sijaan. 🙂

  • Mari kirjoitti:

   Mä kyllä luulen että tuollaista en huomaisi.. käydään niin harvoin yhdessä kaupassa ja silloinkin lähinnä vain ruokaosastolla =)

 2. Mari kirjoitti:

  Tässä pari kommentia tänne facebookin puolelta:

  Meillä ekan kanssa en halunnut tietää… Tuomas halusi mutta lopulta taipui mun taivutukseen, oli kyllä jännä tilanne synnytyksessä ’tyttö tuli’! Nyt tehtiin toisinpäin ja haluttiin tietää. Luulen et lipsahdus olis voinut käydä jos vaan toinen tietää.

  XXX

  Meillä ei oo kummallakaan kerralla tiedetty

  XXX

  Kaveripariskunnalla oli vastaava tilanne; kätilö näytti paperilapulla tiedon miehelle, joka ei hiiskunut kellekään mitään asiasta koko aikana.. Mutta tyypillä onkin harvinaisen hyvä pokka

 3. Murjaana kirjoitti:

  Ikäni vuoksi toista lastani odottaessa minulle tehtiin lapsivesitutkimus ja kun siinä ei ollut mitään hälyttävää, niin halusin tietää lapsen sukupuolen, ettei ihan turhaan käyty kokeessa. Mies ei missään nimessä halunnut tietää. Loppujen lopuksi oli tosi helppo pitää salaisuus, tosin sen kummempia valmisteluja ei voinut tehdä ja eipä niitä tarvitsekaan, kaikki hoituu kyllä aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.