Hae
Mari Valosaari

New York City .fi

Yhteistyössä-www.newyorkcity.fi sivusto

New York siskokset

Kolmas kerta New Yorkissa, mutta eka kerta kun siellä oikeesti näin jotain oikeita nähtävyyksiä.

Mun pikkusisko Eve on aina haaveillut matkasta New Yorkiin ja mä hullu menin sille joskus lupaamaan matkan tuonne isoon omppuun. Nyt Eve on opiskellut markkinointia ja viestintää sekä tehnyt sitä myös työkseen ja auttanu mua monessa Bundan jutussa. Oli siis aika lunastaa lupaus ja kuitata tehtyjä töitä joten ostin meille lennot rapakon taakse.

Mä oon käyny kaks kertaa aikaisemmin New Yorkissa, mutta ne ovat olleet aika juhlapainotteiset reissut ja nähtävyydet jäi minimiin. Tällä kertaa googleteltiin jo etukäteen mitä kaupungissa voisi tehdä. Törmäsin sivustoon www.newyorkcity.fi ja tehtiin heidän kanssa pieni yhteistyökin .

siskot New York

Suomenkielinen sivusto

Tuota sivustoa ylläpitää New Yorkissa asuva Suomalainen herra nimeltä Eric. Hän on kolunnut kaupungin varmaan moneen kertaan läpi ja jakaa omia kokemuksia tuolla sivustolla. Pari kertaa mekin katsottiin tuolta sivustolta myös Ericin suositukset ruokailuun ja löydettiin hänen ansiosta mm Ellen’s stardust diner joka on ihan mieletön paikka ja siitä löytyy videolta matskuu New York part 1 videosta.

Yhteistyöllä päästiin katsomaan nähtävyyksiä

Yhteistyö me tehtiin Flex Pass kaupunkipassista. Tuolla passilla pääsee haluamiinsa nähtävyyksiin  ilmaiseksi. Luultiin ensin että Broadway show olis kuulunut hintaan, mut ei se sit ollutkaan. Me käytettiin omat 4 nähtävyyttä passeista Madame Tussaudin vahanukkemuseoon, Central Park Zoohon, yhdet adtractionit käytettiin bussimatkoihin Woodbury outletiin jonne ehdottomasti kannattaa mennä shoppailut tekemään ja viimeiset toiseksi viimeisenä päivänä Top of The Rock näköalatasanteelle maisemia katselemaan. Hop on Hop off bussiin piti kovasti mennä, mut se sit jäi.

Mari Valosaari New York

Yks mikä ois kannattanu ottaa ois ollu metrocard ni se ois ollu etukäteen hommattuna. Me ei ehditty sitä saada koska aloitin goolailemaan ja löysin sivuston liian myöhään eikä korttia ehtinyt enää lähettää. Saatiin kortit kuitenkin ostettua paikan päältä ja kuljettiinki metroilla tosi paljon.

New York subway metro

Tässä alla on part 2 video meidän reissusta, vielä on tulossa ainakin yksi video, ehkä kaksi.. kunhan ehtisi editoimaan… (lisää kuvia videon jälkeen)

Yks linkki minkä vielä haluan jakaa ja josta voi olla monelle hyötyä on New Yorkin tapahtumatEricin sivuilla, jos ootte New Yorkiin matkustamassa niin ehdottomasti suosittelen tutustumaan tähän sivustoon.

p.s. kaikki info sivustolla on suomeksi =)

vapaudenpatsas

turisti valosaari

puhelinkoppi

New York City

 

New York fire department

large pizza

motivational speach

Nainen vs mies

-Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.